Πως μπλόκαρε η Τσέλσι

Gazzetta team
Πως μπλόκαρε η Τσέλσι

bet365

Διαβάστε τη στατιστική ανάλυση της αναμέτρησης της Σάντερλαντ με την Τσέλσι στο FourFourTwo του gazzetta.gr.

Το αναμενόμενο ήταν η Τσέλσι να φτάσει τις 10 συνεχόμενες νίκες εκτός έδρας με τη Σάντερλαντ. Οι μπλε είχαν ήδη κερδίσει τα 17 από τα τελευταία 19 ματς στο πρωτάθλημα και προέρχονταν από το επιβλητικό 5-0 στην Γερμανία επί της Σάλκε μεσοβδόμαδα.

Την τελευταία φορά που η Τσέλσι είχε χάσει ματς στον αγγλικό βορρά με αντίπαλο τη Σάντερλαντ ήταν όταν παίκτης της ήταν Γκουστάβο Πογιέτ, νυν τεχνικών των «μαυρόγατων», το 2000. Οι Λονρδέζοι είχαν κατοχή 66%, όμως κατάφεραν να απειλήσουν τον Παντιλιμόν μόλις με 6 από τις 23 προσπάθειές τους για γκολ, καθώς οι περισσότερες ήταν εκτός εστίας.

Οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν με αυτοθυσία και κατάφεραν να μπλοκάρουν 10 από τα σουτ των αντιπάλων τους, ενώ προσπάθησαν να απειλήσουν με τη σειρά τους, έχοντας διπλάσιες προσπάθειες στο ένας εναντίον ενός, ολοκληρώνοντας τις μισές από αυτές.

- Φάμπρεγας και Μάτις επιχείρησαν μαζί πάνω από 100 πάσες, με τον Ισπανό να δημιουργεί και 6 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

- Ήταν μόλις η 5η φορά που η Τσέλσι δεν κατάφερε να σκοράρει επί της Σάντερλαντ σε 27 ματς για το πρωτάθλημα. Οι 4 από αυτές έχουν έρθει εκτός έδρας

- Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ισοπαλία ανάμεσα στις ομάδες για την Premier League. Η προηγούμενη ήταν τον Δεκέμβριο του 2001, 0-0 και εκείνη.

- Η Τσέλσι έχει χάσει μόλις 2 από τα τελευταία 21 ματς με τη Σάντερλαντ για την Premier League (17 νίκες, 2 ισοπαλίες).

- Ο Ντιέγκο Κόστα αντίκρισε την 5η κίτρινη στη σεζόν στην Premier League. Πέρυσι με την Ατλέτικο είχε 7 σε όλη τη σεζόν στο πρωτάθλημα.

- Ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι για την Premier League φέτος, που ο Ντιέγκο Κόστα δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα σουτ στην εστία (το άλλο με την ΚΠΡ).

- Η Τσέλσι κατάφερε να κρατήσει το μηδέν για πρώτη φορά εκτός έδρας μετά τον περασμένο Απρίλιο (με Λίβερπουλ), ενώ δεν κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά εκτός έδρας μετά τον περασμένο Μάρτιο (με Κρίσταλ Πάλας).

- Καμία ομάδα στην Premier League δεν έχει περισσότερες ισοπαλίες χωρίς τέρματα από τη Σάντερλαντ (4).

 

Τελευταία Νέα