Di Natale: 200 volte grazie

Di Natale: 200 volte grazie

Di Natale: 200 volte grazie

bet365

Ο Αντόνιο Ντι Νατάλε έφτασε τα 200 γκολ στην Serie A και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για το αιώνιο capitano της Ουντινέζε που πέρασε στα βιβλία της ιστορίας του calcio.

Τα τελευταία 5 χρόνια στην Ευρώπη, μόνο ονόματα όπως Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Λιονέλ Μέσι έχουν πετύχει περισσότερα γκολ. Μπορεί να μην έχει κατακτήσει ούτε Πρωτάθλημα, ούτε Κύπελλο, αλλά από τη σεζόν 2009-10 ο Ναπολιτάνος έχει σκοράρει 127 φορές και είναι πραγματικά μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που μπορούν να σταθούν δίπλα του.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2002, δύο μήνες πριν κλείσει τα 25, έβαλε με τη φανέλα της Εμπολι το πρώτο γκολ στα σαλόνια του ιταλικού πρωταθλήματος κόντρα στην Κόμο. Μόλις 12 χρόνια μετά, ο Αντόνιο Ντι Νατάλε είναι θρύλος της Serie A. Ο 37χρονος σκόραρε για 13η φορά σε βάρος της αγαπημένης αντιπάλου, Κιέβο Βερόνα, και μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ. Στην 400ή εμφάνιση έφτασε τα 200 γκολ, κάτι που μόλις 6 παίκτες έχουν καταφέρει στο παρελθόν.

Επόμενος και ρεαλιστικός στόχος για τον 'Τοτό' είναι ο Ρομπέρτο Μπάτζιο που σταμάτησε στα 205, ενώ απέχει 33 από τον μοναδικό εν ενεργεία της πρώτης 10άδας όλων των εποχών, Φραντσέσκο Τότι (233), που βρίσκεται στο Νο2. Αν διατηρήσει τη φόρμα του, μετά τον Μπάτζιο μπορεί να κοιτάξει τους Ζοσέ Αλταφίνι, Τζουζέπε Μεάτσα που έχουν από 216 και αν συνεχίσει για έναν ακόμα χρόνο, τον Γκούναρ Νόρνταλ (225). Απιαστο είναι το ρεκόρ του πρώτου ever, Σίλβιο Πιόλα (274).

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες και τους προπονητές με τους οποίους δούλεψα όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τη γυναίκα, τα παιδιά και τους γονείς μου που μεπαρακολουθούν» είπε στο Sky Sport Italia ο Ντι Νατάλε, ο οποίος όταν κρεμάσει τα παπούτσια του θα πάρει πόστο στη διοίκηση του κλαμπ.

Πέρυσι το καλοκαίρι δεν ήταν σίγουρος για το αν πρέπει να παίξει και φέτος ποδόσφαιρο, και τώρα, αφού βλέπει ότι στέκεται καλύτερα από τον καθένα στο top level, δεν ξέρει αν πρέπει να σταματήσει. «Εχω έξι μήνες για να το σκεφτώ και να συζητήσουμε. Ο,τι και αν συμβεί, δεν θα υπάρχει πρόβλημα». Ηδη πάντως έχει βρει το κίνητρο για να συνεχίσει. «Το να πιάσω τον Μπάτζιο είναι ο επόμενος στόχος μου, ναι».

Ο Ντι Νατάλε έχει πετύχει 182 γκολ με την Ουντινέζε και από τα πρώτα του βήματα στην Serie A έχει ακόμα 18 με την Εμπολι. Εκτός αυτών με τα δύο κλαμπ στην Serie A, έχει 49 τεμάχια σε μικρότερες κατηγορίες. Με την Εθνική Ιταλίας πραγματοποίησε 42 εμφανίσεις από το 2002 μέχρι το 2012 πετυχαίνοντας 11 γκολ και έχει συμμετάσχει στα Euro του 2008 και του 2012 και στο Mundial του 2010.

Αυτό κόντρα στην Κιέβο ήταν το γκολ Νο7 για φέτος στο πρωτάθλημα και δεδομένου ότι θα βάλει ακόμα τρία μέχρι το φινάλε, ο 'Τοτο' συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ σε υψηλό επίπεδο. Αυτή θα είναι η 9η σερί σεζόν στην οποία πετυχαίνει 10+ τέρματα στην Serie A με την Ουντινέζε.

Σαν το καλό κρασί, όσο τα χρόνια περνούσαν, ο Ντι Νατάλε γινόταν όλο και καλύτερος. Τη σεζόν 2009-10 έβαλε 29 γκολ, αναδείχθηκε capocannoniere στην Serie A, πήρε το Αργυρό Παπούτσι μένοντας πίσω μόνο από τον Μέσι σε όλη την Ευρώπη και την επόμενη κράτησε την πρωτιά στους σκόρερς στο Campionato με 28. Το 2010 ήταν ο 'Ιταλός παίκτης της χρονιάς' και μέλος της ομάδας της χρονιάς στην Ιταλία τις περιόδους 2010-11, 2011-12, 2012-13.

Οπως πριν μερικούς μήνες είχαμε την ελπίδα ότι θα συνεχίσει και να παίζει και φέτος, έτσι και τώρα ελπίζουμε ότι θα αναβάλλει και πάλι την αποχώρησή του. Grazie Toto...

Follow me: Giorgio_Oddo

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης