Ταλέντο της χρονιάς: Η τελευταία 5άδα υποψηφίων! (polls)

Gazzetta team
Ταλέντο της χρονιάς: Η τελευταία 5άδα υποψηφίων! (polls)

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε τον καλύτερο παίκτη U-21 για το 2014! Διαβάστε την παρουσίαση της 4ης 5άδας υποψήφιων. Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος.

Η συντακτική ομάδα των διεθνών του gazzetta.gr αποφάσισε να σας δώσει την ευκαιρία να επιλέξετε τον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών για το 2014. Τα κριτήρια είναι ίδια με εκείνα του Golden Boy, του βραβείου που έχει θεσπίσει η Tuttosport, όμως εκεί πρόκειται για διαδικασία που συμμετέχουν μόνο δημοσιογράφοι. Έτσι, αποφασίσαμε να πρωτοπορήσουμε και να δώσουμε σε εσάς τη δυνατότητα ψήφου μέσω του FourFourTwo. Η αρχική λίστα, την οποία συντάξαμε περιλάμβανε 68 ονόματα παικτών που ήταν γεννημένοι μέχρι το 1994 και από τη δική μας ψηφοφορία προκύπτουν οι 20 (σε δύο δεκάδες για τεχνικούς λόγους), τους οποίους έχετε δικαίωμα να ψηφίσετε! Διαβάστε την παρουσίαση της τέταρτης και τελευταίας πεντάδας υποψήφιων!

Μουνίρ Ελ Χανταντί (Μπαρτσελόνα)

Δεν τον ήξερε κανείς. Συστήθηκε στο ευρύ κοινό με γκολ κόντρα στην Ελτσε την πρώτη αγωνιστική της φετινής Primera, στην παρθενική του δηλαδή παρουσία με τους μεγάλους της Μπαρτσελόνα. Η αλήθεια είναι πως έκτοτε αν και πήρε λεπτά συμμετοχής (έφτασε τα 420 μαζί με το Champions League), δεν δικαιολόγησε το ντόρο που ακολούθησε εκείνο το ντεμπούτο. Ο 21χρονος σέντερ φορ που όπως επιτάσσει το σύστημα της Μπάρτσα και οι... σπουδές στη «Μασία», μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, πλέον θα παίρνει ολοένα και λιγότερες ευκαιρίες. Αυτό οφείλεται στην επιστροφή στη δράση του Λουίς Σουάρες, ενώ υπάρχει και ο Πέδρο.
Ολα αυτά φυσικά δεν αναιρούν το ότι ο πιτσιρικάς με καταγωγή από το Μαρόκο θεωρείται ένα σούπερ ανερχόμενο ταλέντο που ήρθε για να μείνει. Ταχύς, διεισδυτικός, έχει καλά τελειώματα και με τα δύο πόδια και μπαίνει δυνατά στις φάσεις. Κάπως έτσι η τιμή του έχει ήδη εκτιναχθεί πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ και ακόμα και εάν δεν μακροημερεύσει στο «Καμπ Νόου», στη λίστα των ομάδων που τον γλυκοκοιτάζουν, έχουν προστεθεί Αρσεναλ, Μίλαν, Ιντερ και Λίβερπουλ.


Μέμφις Ντεπάι (Αϊντχόφεν)

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας έγινε γνωστός και στις δύο αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό φρόντισε να το πιστοποιήσει με γκολ. Ο Μέμφις, όπως προτιμάει ο ίδιος να τον αποκαλούν, είχε ωστόσο, κάνει το ξεπέταγμα του δύο χρόνια νωρίτερα, παίζοντας μάλιστα και στην Ευρώπη. Ο πιτσιρικάς Ολλανδός που είχε προφανώς το ταλέντο, έμαθε τα βασικά στο σχολείο που διατηρεί ο Γιόχαν Κρόιφ στο Αμστερνταμ. Από εκεί τον... τσίμπησε η PSV, στην οποία πλέον είναι ο Νο1 υποψήφιος να πωληθεί ακριβά. Με βάση την εκπληκτική ταχύτητα, τα δυνατά σουτ, την εξαιρετική τεχνική και την τρομερή ευστοχία στο πλασέ εν κινήσει, ο Μέμφις είδε την τιμή του να αγγίζει ακόμα και τα 20 εκατ. ευρώ. Επίσης έχει ιδιαίτερη ικανότητα στις εκτελέσεις φάουλ, ιδιότητες που το περασμένο καλοκαίρι τον έφεραν κοντά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πλέον οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν παίζουν μόνοι για την απόκτηση του. Ο προορισμός του αναμφίβολα θα είναι σε κάποιο σπουδαίο club.

Μάρτιν Οντεγκαρντ (Στρόμγκοντσετ)

Μάρτιν Οντεγκαρντ, the... Next Big Thing για τους Νορβηγούς. Ο 15χρονος μάγος που κατάφερε να προσελκύσει τα βλέμματα όλης της Ευρώπης κάνει παρέλαση στα αθλητικά κέντρα των μεγάλων ομάδων και δέχεται... κρούσεις. Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μπάγερν, Αγιαξ, Ρεάλ, όλες οι ομάδες έτοιμες να μπουν στη μάχη της απόκτησής του. Εκανε ντεμπούτο με την Εθνική ομάδα σε ηλικία 15 ετών και 297 ημερών γράφοντας έτσι τη δική του ιστορία στον ευρωπαϊκό χάρτη!Μπορεί να είναι 15 ετών, αλλά έχει ισορροπία, εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και ένα εξαιρετικό σουτ. Δεν θα «κολλήσει» στις μονομαχίες, τι και αν οι αντίπαλοί του φαντάζουν... τεράστιοι για τα δικά του κυβικά. Ο ίδιος θα βάλει το πόδι του στη «φωτιά» και το θάρρος του τον κάνει να διαφέρει από τους άλλους. Η Στρόμγκοντσετ τον κράτησε με επαγγελματικό συμβόλαιο και ελπίζει πως σύντομα θα βγάλει το μπάτζετ των επόμενων ετών!

Αντνάν Γιανουζάι (Μαν. Γιουνάιτεντ)

Μια δεκαετία έπειτα την πρώτη παράσταση του Κριστιάνο Ρονάλντο στο «Ολντ Τράφορντ, ο Αντνάν Γιανουζάι παρουσιαζόταν στο Μάντσεστερ, ως ο παίκτης - ελπίδα στον εφιάλτη που ζούσε η ομάδα του με τον Μόγιες. Ο 19χρονος winger, γεννημένος στις Βρυξέλλες με γονείς Αλβανο-Κοσοβάρους, βρήκε για πρώτη φορά θέση στο αρχικό σχήμα των «κόκκινων διαβόλων» στο ματς με τη Σάντερλαντ και φρόντισε να δείξει την αξία του. Από... young player to watch, ο Γιανουζάι μετατράπηκε βασικό στέλεχος της Μάντσεστερ σε μια πολύ δύσκολη σεζόν. «Δεν ήταν μόνο τα τέρματά του. Ήταν οι πάσες του, η κίνησή του. Μου θυμίζει το επίπεδο που βρίσκονταν οι Ρούνεϊ, Μπάρκλεϊ» τόνισε ο Μόγιες λίγο πριν το αντίο του από το Ολντ Τράφορντ. Τον Γιανουζάι ήθελαν, οι Αγγλοι, οι Τούρκοι, οι Αλβανοί, αλλά ο ίδιος προτίμησε το Βέλγιο, στο οποίο έχει μια θέση στος πρώτες επιλογές « What a way to mark his first start in the PL - two goals and winning #mufc man of the match. Congrats Adnan!» ήταν το μήνυμα της Γιουνάιτεντ μετά το απίστευτο ντεμπούτο του...


Λουκ Σο (Μαν. Γιουνάιτεντ)

Στις 27 Ιουνίου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την απόκτηση του 18χρονου αριστερού μπακ, Λουκ Σο. Η μεταγραφή του... τάραξε το Νησί, με την Σαουθάμπτον να βάζει στα ταμεία της 34 εκατ. λίρες και τον ίδιο να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο! Οι 67 εμφανίσεις με την Σαουθάμπτον από το 2010 όταν έκανε ντεμπούτο ήταν αρκετές για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων του Νησιού. Ο Σο έχει όλη την ποιότητα για να κάνει τη διαφορά στο αριστερό άκρο. Είναι ένα επιθετικό μπακ, ο οποίος όμως μπορεί να φέρει εις πέρας και το ανασταλτικό κομμάτι. Μπήκε στα δύσκολα, πήρε τη φανέλα βασικού και κάποιοι μικροτραυματισμοί δεν φαίνεται πως θα τον εμποδίσουν. Μέλος της Εθνικής Αγγλίας. Είναι από τα πιο ταλαντούχα αριστερά μπακ στην Ευρώπη και πολλοί στη Μεγάλη Βρετανία τονίζουν πως κινείται στα χνάρια του Γκάρεθ Μπέιλ, με τον οποίο έχει αρκετά κοινά, όπως ταχύτητα και δύναμη. Βέβαια, κανείς δεν ξεχνά πως οι Αγγλοι έχουν... απόλυτη μανία με τους Αγγλους, ωστόσο ο Σο έχει φροντίσει με τις εμφανίσεις του να τους δικαιώσει. Ο ίδιος πάντως είναι πρόθυμος να μετατραπεί σε ένα αριστερό εξτρέμ μέσα στην επόμενη τριετία και τότε θα δούμε αν είναι ο νέος... Μπέιλ.

*Διαβάστε εδώ για την πρώτη 5άδα υποψηφίων, εδώ για τη δεύτερη και εδώ για την τρίτη!

 

Τελευταία Νέα