Τα «στοιχήματα» του Ντούνγκα

Τα «στοιχήματα» του Ντούνγκα

Τα «στοιχήματα» του Ντούνγκα

bet365

Μια νέα αρχή επιχειρεί η εθνική Βραζιλίας και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους «νέους», που έχει καλέσει στη σελεσάο ο ομοσπονδιακός τεχνικός της.

Το ταπεινωτικό 1-7 από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκτός από το σοκ που προκάλεσε σε ένα ολόκληρο έθνος, κατέστησε αναγκαία την αλλαγή σελίδας στην εθνική Βραζιλίας. Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι αντικαταστάθηκε από τον Ντούνγκα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τον τελευταίο να προχωρά σε ριζική ανανέωση, στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της σελεσάο.

Ο Φρεντ (που άκουσε τα εξ αμάξης) αποσύρθηκε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ο Ζούλιο Σέζαρ σε ηλικία 35 ετών δύσκολα θα κάτσει εκ νέου κάτω από τα δοκάρια, ενώ από το Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά δεν έχουν κληθεί ξανά - για διαφορετικούς λόγους ο καθένας – ο Ντάνι Άλβες, ο Ντάντε, ο Μάξγουελ, ο Ενρίκε, ο Παουλίνιο, ο Ερνάνες, ο Μπερνάρντ και ο Ζο.

Η ανανέωση επί ημερών Ντούνγκα ξεκίνησε από τα φιλικά του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, κόντρα σε Κολομβία, Εκουαδόρ, Αργεντινή και Ιαπωνία. Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 17 (!) Βραζιλιάνοι πήραν την ευκαιρία από τον ομοσπονδιακό τεχνικό το προηγούμενο δίμηνο. Ο Μάριο Φερνάντες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ζιλ της Κορίνθιανς, ο Ντοντό της Ίντερ, ο Φαμπίνιο της Μονακό, ο Έβερτον Ριμπέιρο και ο Ρικάρντο Γκουλάρτ της Κρουζέιρο και ο Σόουζα της Σάο Πάολο κλήθηκαν για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους.

Την ίδια ώρα, ο Ντιέγκο Άλβες της Βαλένθια, ο Ράφαελ Καμπράλ της Νάπολι, ο Φελίπε Λουίς της Τσέλσι, ο Άλεξ Σάντρο και ο Κασεμίρο της Πόρτο, ο Μαρκίνιος της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Κουτίνιο της Λίβερπουλ, ο Ζουάν Ζέσους της Ίντερ, ο Ρομούλο της Σπαρτάκ Μόσχας και ο Ντιέγκο Ταρντέλι της Ατλέτικο Μινέιρο επέστρεψαν στην εθνική, άλλοι έπειτα από μερικούς μήνες και άλλοι ύστερα από αρκετά χρόνια. Ο τελευταίος, μάλιστα, γύρισε... καυτός στη σελεσάο μετά από 4 χρόνια, πετυχαίνοντας και τα δύο τέρματα της ομάδας του στο 2-0 επί της μισητής Αργεντινής στο Πεκίνο, στις 11 Οκτωβρίου.

Ποιοι είναι αυτοί που έπονται; Μα φυσικά οι «πρωτάρηδες» στις κλήσεις για τα φιλικά με Τουρκία και Αυστρία. Η βασικός τερματοφύλακας της Φιορεντίνα στο Καμπιονάτο, Νέτο, ο ηγέτης στη μεσαία γραμμή της Χοφενχάιμ, Ρομπέρτο Φιρμίνιο, οι τρεις «σωματοφύλακες» της εκπληκτικής Σαχτάρ Ντόνετσκ, Φρεντ, Λουίς Αντριάνο και Ντούγκλας Κόστα, αλλά και ο πρώτος σκόρερ του πορτογαλικού πρωταθλήματος με τη φανέλα της Μπενφίκα, Άντερσον Ταλίσκα. Οι έξι προαναφερθέντες έρχονται να προστεθούν στους 17 των φιλικών του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, με το συνολικό αριθμό των νέων κλήσεων του Ντούνγκα να φτάνει μια 23αδα.

Αυτή τη στιγμή η «ραχοκοκαλιά» των παλιών αποτελείται από τους Νεϊμάρ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίς, Όσκαρ, Ραμίρες, Λουίς Γκουστάβο, Γουίλιαν, Χουλκ και Φερναντίνιο. Πάνω στην εμπειρία αυτών των ποδοσφαιριστών θέλει να βασιστεί ο Ντούνγκα, χτίζοντας τη νέα Βραζιλία πάνω τους, με «πινελιές» από την καινούργια φουρνιά. Πόσοι θα κερδίσουν το στοίχημα και θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν μόνιμη παρουσία στην εθνική ομάδα είναι άγνωστο ακόμη. Γιατί όσο ταλαντούχοι κι αν είναι, όσο καλή απόδοση κι αν έχουν με τους συλλόγους τους, η φανέλα της Βραζιλίας είναι η πιο βαριά στον πλανήτη. Και για να την φορέσει κάποιος, δεν αρκεί μόνο να είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής, αλλά πρέπει να διαθέτει και μεγάλη καρδιά. Αυτή του πρωταθλητή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα