Βελτίωσε την ομάδα σου μέσω... iPhone!

Gazzetta team
Βελτίωσε την ομάδα σου μέσω... iPhone!

bet365

Δεν χρειάζονται πανάκριβα τεχνικά μέσα για να την ανασκόπηση ενός αγώνα της ομάδας σου. Όπως εξηγεί ο αναλυτής της Charlton, Brett Shaw, ένα απλό βιντεοτηλέφωνο και ένα μεγάλο σκαμνί είναι αρκετά.

Κάνε πλατιά λήψη

Βιντεοσκόπησε τις προπονήσεις και τους αγώνες της ομάδας σου με ευρυγώνια λήψη 20 περίπου μέτρα πίσω από τις πλάγιες γραμμές και από κάθε πλευρά του γηπέδου. Αυτό θα σου επιτρέψει να εντοπίσεις τον κάθε παίκτη ανά πάσα στιγμή του αγώνα. Εάν ζουμάρεις στην μπάλα δε θα μπορέσεις να δεις τι κάνουν οι επιθετικοί σου όταν επιτίθεται ο αντίπαλος.

Μεγάλωσε τη γωνία

Ελλιπής παρακολούθηση οδηγεί σε ελλιπείς οδηγίες και τεχνικά σε κακή απόδοση. Πάρε το παιχνίδι από όσο περισσότερες θέσεις γίνεται. Η ίδια φάση είναι δυνατό να φαίνεται πολύ διαφορετικά από διαφορετικές θέσεις. Έτσι, εάν κινηματογραφείς μια προπόνηση ή έναν αγώνα χρησιμοποίησε δυο ή τρεις κάμερες από διαφορετικές θέσεις δηλαδή μια πίσω από το τέρμα και ανά μια στις πλευρές του πλάγιου άουτ.

Στάσου σε υψηλό σημείο

Παρατηρώντας έναν αγώνα από την εξέδρα μου δίνεις τη δυνατότητα να δώσω πληροφορίες σε θέματα τακτικής τα οποία δεν υπέπεσαν στην αντίληψη του τεχνικού team. Στις προπονήσεις μπορούμε να χρησιμοποιούμε μια ασφαλή σκαλωσιά ακόμα και μια απλή σκάλα. Κινηματογραφώντας από ένα υψηλό καίριο σημείο μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά καθώς έτσι βλέπεις όλο το γήπεδο.

Μην παρακολουθείς τη μπάλα

Κοίταγε τις κινήσεις των παικτών χωρίς τη μπάλα και πως αντιδρούν όταν η μπάλα κινείται σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο. Μην παρακολουθείς συνέχεια τη μπάλα. Ο λόγος που μπαίνει ένα γκολ δεν είναι απλά μόνο η τελική προσπάθεια αλλά και οι δυο ή τρεις φάσεις που προηγήθηκαν. Αφιέρωσε μερικές κινηματογραφήσεις στη μεσαία γραμμή αλλά και στην επίθεση όταν δεν έχουν τη μπάλα ούτως ώστε να ελέγξεις πως συμπεριφέρονται όταν δεν έχουν κατοχή

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα