Scouting report: Αντόνιο Ρούντιγκερ

Gazzetta team
Scouting report: Αντόνιο Ρούντιγκερ

bet365

Ο Alex Chaffer γράφει για τον κεντρικό αμυντικό στης Στουτγκάρδης που έχει ανεβάσει τις μετοχές του και πλέον παίζει στην Εθνική Γερμανίας.

Μετά τον θρίαμβο της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η αποχώρηση του Φίλιπ Λαμ ήταν ένα σοκ. Στα 30 του χρόνια, ο παίκτης που ήταν στην Εθνική για 10 χρόνια είπε «αντίο» στην Nationalmannschaft. «Είναι ώρα οι νεαρότεροι παίκτες να έχουν την ευκαιρία τους». Πάρε θέση, Αντόνιο Ρούντιγκερ. Ο 21χρονος, κατά βάση κεντρικός αμυντικός, έκανε ντεμπούτο με το Εθνόσημο κόντρα στην Πολωνία αφού είχε μπει αλλαγή στη φιλική ήττα από την Αργεντινή (4-2). Τα Πάντσερ -που πλέον βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο- έχουν την τύχη να καλωσορίζουν μία εξαιρετική φουρνιά παικτών, με τον Ρούντιγκερ να είναι ένας από τους λιγότερο γνωστούς, όμως από τους πιο σημαντικούς. Με τη θέση του Λαμ να είναι πλέον ελεύθερη, ο παίκτης των οποίο άφησε ελεύθερο η Ντόρτμουντ όταν ήταν μικρός, ελπίζει οι καλές εμφανίσεις του στην Bundesliga να τον καθιερώσουν στην Εθνική.

Γιατί πρέπει να τον γνωρίζετε
Αν δεν έχετε δει αρκετά Bundesliga τα τελευταία δύο χρόνια, είναι πιθανό η κλήση του Ρούντιγκερ να ήρθε ως έκπληξη στα αυτιά σας. Ομως στο ξεκίνημα της σεζόν 2012-13 πήρε ευκαιρίες και αφού έπεισε τον Μπρούνο Λαμπαντία, έγινε βασικός μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Από τότε, ο εξαιρετικά γρήγορος αμυντικός είναι πρώτη επιλογή στο Mercedes-Benz Arena και έχει πάρει σπίτι του τη φανέλα του βασικού στόπερ. Η δύναμη είναι ένα από τα καλά του χαρακτηριστικά τα οποία τον κρατούν στην πρώτη γραμμή του συλλόγου του. Το καλοκαίρι απέρριψε το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Μονακό, παρότι η ομάδα της Ligue1 ήταν διατεθειμένη να πληρώσει τη ρήτρα ύψους 15 εκατ. ευρώ. «Το πρώτο μου όνειρο είναι να βοηθήσω την Στουτγκάρδη να επιστρέψει στην κορυφή». Με την Τσέλσι να του χτυπάει την πόρτα, το όνειρο αυτό ίσως να να μην γίνει ποτέ πραγματικότητα.

Δυνατά σημεία
Οντας ακόμα 21 ετών, ο Ρούντιγκερ έχει μπροστά του πολλά χρόνια για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Ο Γερμανός δεν είναι απλά δυνατός στον αέρα και με καλά τάκλιν αλλά είναι από τους αμυντικούς που είναι καλοί με την μπάλα στα πόδια και τη σεζόν που διανύουμε έχει 83.7% ποσοστό σε επιτυχημένες μεταβιβάσεις. Είναι επίσης πολύ γρήγορος. Ο Γιοακίμ Λεβ τον έχει περιγράψει σαν «έναν άλλο Ζερόμ Μπόατενγκ, μοιάζουν πολύ». Εντυπωσίασε στην προπόνηση της Γερμανίας δείχνοντας το σθένος και την ηρεμία που βγάζει στο παιχνίδι του. Ολα αυτά τα χαρακτηριστικά, τον κάνουν έναν αμυντικό κλάσης όπως λέει ο Λεβ. «Είναι ένας από τους πιο δυνατούς στην προπόνηση και αυτός είναι ο λόγος που παίζει». Ο νεαρός στόπερ έδειξε τι μπορεί να κάνει σώζοντας πάνω στη γραμμή στην εκπνοή του αγώνα με την Ντόρτμουντ χαρίζοντας βαθμό στην Στουτγκάρδη.

Αδυναμίες
Οπως συμβαίνει με κάθε νεαρό και άπειρο παίκτη, ο Ρούντιγκερ δεν παίρνει μεγάλο βαθμό στη συγκέντρωση. Στη μικρή ακόμα πορεία του στην Bundesliga, του καταλογίζεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις παίζει σκληρά. Εκανε τα περισσότερα φάουλ από κάθε άλλο παίκτη της Στουτγκάρδης πέρυσι (48) και παραχώρησε τρία πέναλτι. Φέτος πάντως έχει δείξει σημάδια βελτίωσης. Εχει κερδίσει το 79% των μονομαχιών, συμπεριλαμβανομένων των τάκλιν και τον εναέριων μονομαχιών και έχει δείξει ότι γίνεται καλύτερος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild δήλωσε ότι πρότυπό του είναι ο Τιάγκο Σίλβα της Παρί Σεν Ζερμέν. «Είναι απλά παίκτης παγκόσμιας κλάσης, ελπίζω στο μέλλον να παίξω απέναντί του».

Είπαν...
Οσο ο Ρούντιγκερ παίζει, η Στουτγκάρδη έχει μόνο να κερδίζει. Η Τσέλσι είναι το μεγαλύτερο κλαμπ που έχει ενδιαφερθεί για τον Γερμανό, την περίπτωση του οποίου εξετάζουν επίσης Νιούκαστλ και Γουέστ Χαμ. Ο τεχνικός διευθυντής, Γιόχεν Σνάιντερ, είπε στην Bild. «Θέλουμε να ανανεώσουμε το συμβόλαιό του. Είναι ήδη ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας. Εχουμε εξαιρετική σχέση με την Τσέλσι, έχουμε δανειστεί τον Οριόλ Ρομέου φέτος. Αν θέλουν τον Αντόνιο, πρέπει να μας το πουν».

Γνωρίζατε ότι...
«Πήρε το ταλέντο του να καθαρίζει από τη μητέρα του. Δεν μπορεί την ακαταστασία» είπε ο συγκατοικός του όταν στην Ντόρτμουντ, Σαρ Σένεσι. «Είμαι ο μεγαλύτερος αδερφός ο οποίος τον προστατεύει. Ο Τόνι με ακούει. Το καλό πράγμα είναι ότι ακούει γενικά, έχει δίψα να μάθει. Είναι από τα παιδιά που θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα καλύτερα».

Τι ακολουθεί
Εφυγε από την Ντόρτμουντ όταν ήταν στα τμήματα υποδομής για βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και το κατάφερε με την Στουτγκάρδη. Επόμενο βήμα θα είναι με κάποια ευρωπαϊκή ομάδα...

 

Τελευταία Νέα