Η Μάριμπορ του Ζάχοβιτς!

Η Μάριμπορ του Ζάχοβιτς!

bet365

Αήττητη στην Ευρώπη η Μάριμπορ, έτοιμη για την... υπέρβαση στο Λονδίνο! Οι Σλοβένοι απειλούν την Τσέλσι και το FourFourTwo αναλύει την ομάδα του Ζάχοβιτς!

Η Μάριμπορ με τέσσερις διαδοχικούς τίτλους και τις Μόσταρ, Μακάμπι και Σέλτικ στο καναβάτσο επιθυμεί να κάνει τη διαφορά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το 1999 είχε συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς με κορυφαίο σκόρερ τον νυν τεχνικό της, Αντε Σιμούντζα. Τώρα, στα μισά του δρόμου έχει βάλει πολύ δυσκολα σε Σπόρτινγκ και Σάλκε. Η Μάριμπορ είναι αήττητη στην Ευρώπη φέτος, καθόλου άσχημα για μια ομάδα χώρας 2 εκατ. κατοίκων και 28η στην κατάταξη της UEFA.

Το «μότο» της Μάριμπορ είναι «Ενας σύλλογος, μια τιμή». Μπορεί να αγωνίζεται σε γήπεδο 13.000 θέσεων «Λιούντσκι», ωστόσο διαθέτει ένα θερμό κοινό. Η Μάριμπορ είναι ομάδα με εξαιρετική ψυχολογία. Πολλά αουτσάιντερ καταρρέουν, όχι όμως η Μάριμπορ, η οποία αντέχει την πίεση. Οι Σλοβένοι δεν έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια, ο σύλλογος δεν έχει τεράστιο μπάτζετ, το ταλέντο είναι πλούσιο και η ομαδική δουλειά εξαιρετική.

Οι αδυναμίες της
Δεν έχει τον παίκτη ηγέτη και υστερεί σε ατομική ποιότητα. Κόντρα στην Τσέλσι η Μάριμπορ θα τα βρει σκούρα στο ένας εναντίον ενός. Δυσκολεύεται να κρατήσει μπάλα κόντρα σε έναν πιο δυνατό αντίπαλο. Ετσι, αναγκαστικά αφήνει την πρωτοβουλία στον αντίπαλο.

Το πλάνο της
Η Μάριμπορ μπορεί να παίξει τόσο το 4-4-2 όσο και το 4-2-3-1, ωστόσο αυτό που βγάζει στο γήπεδο είναι το 4-4-1-1, με τον Ιμπραΐμι να είναι πίσω από τον Ταβάρες, ενώ στα άκρα βρίσκονται οι Βρσιτς, Μπόχαρ. Η ομάδα είναι συμπαγής στα μετόπισθεν, τα μπακ της είναι γρήγορα με ιδανικές επιστροφές και η ομάδα αν και τολμηρή παραμένει πειθαρχημένη.

O παίκτης - κλειδί!
«Ο Ιησούς είναι ο δρόμος», αυτό επαναλαμβάνει κάθε φορά που σκοράρει ο ηγέτης της Μάριμπορ, Μάρκος Ταβάρες. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος έχει βρει το Λιμάνι του, είναι ο παίκτης που βλέπει τη Σλοβενία ως το μοναδικό του σπίτι, δεν θέλει να φύγει με μεταγραφή και βοηθά πάντα τους ανθρώπους. Τι έχει κάνει στο Μάριμπορ; Εχει πετύχει 127 γκολ και έχει μοιράσει 67 ασίστ. Είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, παίκτης που μπορεί με μισή φάση να κάνει γκολ. Είναι... Ευλογία για την ομάδα.

Την Μάριμπορ την ξέρουν στην Ευρώπη, όχι για κάποιο ρεκόρ που έχει κάνει, αλλά για τον μάνατζερ του συλλόγου, τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς. Μάλιστα, ο 18χρονος γιος του, Λούκα είναι βασικό στέλεχος του συλλόγου. Σκόραρε 10 γκολ στο πρωτάθλημα, πέτυχε γκολ απέναντι στη Σπόρτινγκ.

 

Τελευταία Νέα