Finding Zlatan! (pics)

Gazzetta team
Finding Zlatan! (pics)

bet365

Υπάρχουν κάποια βράδια που είναι καλύτερο και ασφαλέστερο να μην βρίσκεσαι δίπλα στον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς. Στις 11 Ιουνίου του 2012 ο ιδιότροπος επιθετικός είχε νεύρα!

Η Σουηδία ήταν στο 0-0 στο ημίχρονο με την Ουκρανία στον αγώνα για το Euro 2012. Άρχισε να ξεσπάει σε όποιον έβρισκε μπροστά του. Πρώτος στη λίστα ήταν ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ, που είχε ξεκινήσει στον αγώνα στην κορυφή της επίθεσης!

Οι κάμερες έπιασαν την επίθεση του Ζλάταν στον συμπατριώτη του. Ο καυγάς συνεχίστηκε και στα αποδυτήρια. Μετά το τέλος του ματς, στο οποίο η Σουηδία ηττήθηκε 2-1 παρότι προηγήθηκε στο ματς, ο Ιμπραήμοβιτς θα έβρισκε δυο-τρία ακόμα μέλη της ομάδας για να ξεσπάσει. Ο μόνος που δεν πτοήθηκε στιγμή ήταν ο Μάρκους. «Μπα… Δεν έγινε και τίποτα. Φαίνεται πιο έντονο απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Είμαστε και οι δύο από το Μάλμε».



Μάλμε, 1999!


Η φωτογραφία Νέων του συλλόγου απεικονίζει δύο από τους σπουδαιότερους επιθετικούς που θα έβγαζε η Σουηδία την επόμενη δεκαετία. Έστω κι αν για τον έναν ήταν ακόμα άγνωστη η συνέχεια. Τόσο για την αξία του, όσο και για τη θέση του. Ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς ήταν, ήδη, σούπερ σταρ. Και ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ αν και μόλις ένα χρόνο μικρότερος, έμοιαζε πάντα να βρίσκεται στο κυνήγι του συμπατριώτη του. Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έφυγε από τη Μάλμε το 2001. Λίγο καιρό πριν, τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου, ο Μάρκους θα κάνει το ντεμπούτο του στη σουηδική ομάδα. Θα παίξουν, μάλιστα, και μαζί.

Το 2004 ο Ιμπραήμοβιτς θα αφήσει τον Άγιαξ και έναντι 16 εκ. ευρώ θα πάρει μεταγραφή για τη Γιουβέντους. Ένα χρόνο μετά τα 5,5 εκ. ευρώ θα επενδυθούν από την ολλανδική ομάδα για να αγοραστεί ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ. Ο πρώτος ήταν η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του σουηδικού ποδοσφαίρου. Ο χθεσινός σκόρερ στο ματς με τον Ολυμπιακό ήταν η δεύτερη! «Φυσικά και συνειδητοποιώ τι γίνεται και ότι οι οπαδοί με συγκρίνουν με τον Ιμπραήμοβιτς», έλεγε στην Ολλανδία ο Ρόζενμπεργκ, όμως απέφευγε τέτοιου τύπου αναφορές. «Ξεκινήσαμε και οι δύο από τη Μάλμε και φύγαμε για να έρθουμε στον Άγιαξ. Όμως εγώ είμαι ο Ρόζενμπεργκ κι εκείνος ο Ιμπραήμοβιτς. Μακάρι κάποτε να γίνω τόσο καλός όσο εκείνος».



Βουλγαρία, 2005…


Ήταν μια καλή μέρα για να είσαι γύρω από τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς. Ο 24χρονος τότε επιθετικός είχε καλή διάθεση στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η ομάδα στη Βουλγαρία. Την επόμενη μέρα θα έπαιζαν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, έναν αγώνα που η Σουηδία θα κέρδιζε εύκολα με 3-0. Στην Εθνική ομάδα είναι και ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ, που είχε κάνει ντεμπούτο τον Ιανουάριο του 2005 σε ένα φιλικό με τη Νότιο Κορέα. Ο Ζλάταν θα είναι αρκετά δεικτικός προς τον συμπαίκτη του, αλλά με φιλική διάθεση που του έδινε η κοινή τους καταγωγή, αλλά και η φιλική τους σχέση.

«Για μένα θα είναι πάντα ένας δεξιός αμυντικός», θα λέει στους δημοσιογράφους γελώντας και θα εξηγήσει: «Τον θυμάμαι που ήταν 15 χρονών κι έπαιζε στο άκρο της άμυνας. Και ξαφνικά εμφανίζεται εδώ και βάζει γκολ! Έχει αποδείξει την αξία του και πιστεύω ότι είναι σπουδαίο που η Μάλμε κατάφερε να βγάλει ακόμα έναν παίκτη». Οι δυο τους όχι απλά θα συνεργάζονται στην επίθεση, αλλά θα γίνουν και κλίκα μαζί με μερικούς ακόμα συνομήλικούς τους ποδοσφαιριστές στην Εθνική ομάδα.

«Όταν παίζεις στην Εθνική με τον Ζλάταν, λειτουργείς διαφορετικά. Το κάνεις ασυνείδητα, όμως είναι τόσο καλός που λες θα του δώσω τη μπάλα και θα ασχοληθώ εγώ με τα υπόλοιπα», έλεγε ο Μάρκους για τη συνύπαρξή τους στο γήπεδο, που ήταν εξίσου πετυχημένη και εκτός γηπέδου. Είτε πήγαιναν για ψώνια στο Μιλάνο, είτε ξενυχτούσαν σε κλαμπ μετά από άσχημα αποτελέσματα. Είναι και οι δύο από το Μάλμε!

 

Τελευταία Νέα