Οι «χρυσοπληρωμένες» απογοητεύσεις

Οι «χρυσοπληρωμένες» απογοητεύσεις

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν «μετά βαΐων και κλάδων» το περασμένο καλοκαίρι, όμως δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής.

«Χαλί» εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ έστρωσαν για μια ακόμη μεταγραφική περίοδο τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης, προκειμένου να αποκτήσουν ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στην αγορά. Ο Λουίς Σουάρεζ αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα έναντι 81 εκατομμυρίων ευρώ, ο Χάμες Ροντρίγκεζ από τη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 80 εκατομμυρίων και ο Άνχελ Ντι Μαρία από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 75 εκατομμυρίων. Οι τρεις τους ήταν πολύ μακριά... από τον τέταρτο στη σχετική λίστα.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, που ενώ η ομάδα έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για κάποιον ποδοσφαιριστή και οι προσδοκίες είναι μεγάλες από εκείνον, στο ξεκίνημα της σεζόν δεν έχει καταφέρει να αποδώσει τα αναμενόμενα. Είτε γιατί ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον, είτε γιατί δεν αξίζει τόσα πολλά λεφτά.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου)

Δύο χρόνια κράτησε το σίριαλ της μετακίνησης του 26χρονου επιθετικού από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πέρσι τον Πολωνό άσο, κάτι που επετεύχθη φέτος και μάλιστα χωρίς έξοδα. Το συμβόλαιο του Λεβαντόφσκι με την Ντόρτμουντ έληγε στις 30 Ιουνίου, με την Μπάγερν να αποσπά την υπογραφή του τον Ιανουάριο και να τον αποκτά ως ελεύθερο.

Πρόκειται για επιθετικό που η ομάδα στήνεται γύρω από εκείνον, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες του Πεπ Γκουαρντιόλα. Με μόλις ένα γκολ σε επτά αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ο Λεβαντόφσκι δείχνει πως είναι ακόμα έξω από τα νερά του. Η ποδοσφαιρική του αξία είναι δεδομένη (όπως έχει αποδείξει τόσα χρόνια) όμως παραμένει ερωτηματικό αν και πότε θα προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού του Γκουαρντιόλα, ο οποίος δεν αγωνιζόταν ποτέ με κλασικό φορ.

Φελίπε Λουίς (Τσέλσι)

Ήταν από τους ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο της περσινής εκπληκτικής πορείας της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας και έφτασε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τις εμφανίσεις του με τους «ροχιμπλάνκος», ο βραζιλιάνος αριστερός μπακ μπήκε στο... μάτι της Τσέλσι, η οποία δαπάνησε 20 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να τον κάνει κάτοικο Λονδίνου.

Παρά και την αποχώρηση του Άσλεϊ Κόουλ, ο Φελίπε Λουίς δεν έχει κερδίσει ακόμα την εμπιστοσύνη του Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος έχει «βαφτίσει» τον Αθπιλικουέτα αριστερό μπακ, αφήνοντας τον Βραζιλιάνο στον πάγκο. Μέχρι στιγμής ο 29χρονος αμυντικός έχει αγωνιστεί σε ολόκληρο ματς μόνο στο 1-1 της Τσέλσι με τη Σάλκε για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στην Πρέμιερ Λιγκ μετρά μόλις 8 (!) λεπτά συμμετοχής απέναντι στην Έβερτον.

Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Πριν τα «μπαμ» με τους Ντι Μαρία και Φαλκάο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ταράξει τα νερά στην Αγγλία, αποκτώντας τον ταλαντούχο Λουκ Σο από την Σαουθάμπτον. Αν και ο Άγγλος αριστερός μπακ είναι μόλις 19 ετών, οι «κόκκινοι διάβολοι» δαπάνησαν για εκείνον το εξωπραγματικό ποσό των 37,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το μεγαλύτερο που έχει δοθεί για ποδοσφαιριστή, που δεν έχει κλείσει καν τα 20 του χρόνια. Παρόλα αυτά, ο Σο δεν έχει αποδείξει ακόμη στον Λουίς Φαν Χάαλ πως αξίζει... τα λεφτά του και κατ’επέκταση θέση βασικού. Ούτε ένα λεπτό δεν έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής στην Πρέμιερ Λιγκ ο νεαρός άσος, ο οποίος έχει περιοριστεί σε μια συμμετοχή μόλις 45 λεπτών με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ U21.

Άλβαρο Μοράτα (Γιουβέντους)

Η πλειάδα galacticos στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης οδήγησε στην πόρτα της εξόδου τον Ισπανό επιθετικό. Η Γιουβέντους ήταν εκείνη που κέρδισε την κούρσα των επίδοξων μνηστήρων, βγάζοντας από τα ταμεία της 20 εκατομμύρια ευρώ, κάνοντας δικό της τον Άλβαρο Μοράτα. Ο 22χρονος φορ θεωρείται το next big thing της Ισπανίας στη θέση του επιθετικού, όμως δεν έχει καταφέρει να βρει θέση στο αρχικό σχήμα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, καθώς έχει αγωνιστεί όλα κι όλα 7 λεπτά σε δύο αγώνες (5’ στο Τσάμπιονς Λιγκ και 2’ στο πρωτάθλημα).

 

Τελευταία Νέα