Ινζάγκι+Μίλαν=Γκολ

Ινζάγκι+Μίλαν=Γκολ

Ινζάγκι+Μίλαν=Γκολ

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος συγκρίνει το ξεκίνημα του Φίλιππο Ινζάγκι στον πάγκο της Μίλαν με το αντίστοιχο που είχε ως παίκτης των «ροσονέρι».

Ο «άμπαλος» αρχισκόρερ

Ως ποδοσφαιριστή πολλοί τον χαρακτήριζαν «άμπαλο». Ότι δεν ήξερε την μπάλα, που ήξεραν άλλοι επιθετικοί της γενιάς του. Κανείς όμως δεν μπορούσε να μην αναγνωρίσει το φονικό ένστικτο του «Πίπο» μέσα στην περιοχή. Πάντα στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή, ο Ινζάγκι ήταν από τα πιο αποτελεσματικά σέντερ φορ της προηγούμενης 15ετίας.

Με τη Μίλαν σημείωσε 122 τέρματα σε 294 εμφανίσεις σε όλες της διοργανώσεις από το 2001 έως το 2012, οπότε και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Με τα 70 του ευρωπαϊκά γκολ βρίσκεται στη δεύτερη θέση των ευρω-σκόρερ όλων των εποχών, πίσω μόνο από τον Ραούλ, που σταμάτησε στα 77. Τα 43 από αυτά, ο Ινζάγκι τα σημείωσε με τη φανέλα της Μίλαν, της οποίας αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ιστορίας της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μίλαν με στυλ... Ινζάγκι

Κι αν τα επιτεύγματά του ως ποδοσφαιριστής είναι λίγο έως πολύ γνωστά, ο Ινζάγκι στο ξεκίνημά του ως προπονητής δείχνει πως πορεύεται με αυτό που ήξερε να κάνει πολύ καλά στην καριέρα του. Με το γκολ. Οκτώ τέρματα έχει σημειώσει η Μίλαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές, φιγουράροντας στην πρώτη θέση της Serie A.

Εκτός από την ομάδα τους στην κορυφή, οι φίλοι των «ροσονέρι» είχαν πολύ καιρό να δουν την ομάδα τους να αποδίδει... πραγματικό ποδόσφαιρο. Και φυσικά να μην έχει καμία σχέση με εκείνα τα φιλικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι βαριές ήττες μάλλον λειτούργησαν ευεργετικά.

Πίπο... Μενέζ

Με τον Μπαλοτέλι κάτοικο Λίβερπουλ πλέον και τον Τόρες στα «πιτς» λόγω τραυματισμού, ο Ινζάγκι... βάφτισε τον Ζερεμί Μενέζ σέντερ φορ. Από τη θέση του false 9 ο νεοαποκτηθής γάλλος άσος κάνει «όργια» στο ξεκίνημά του στους «ροσονέρι», θυμίζοντας λίγο τον «Πίπο» του 2001, όταν και πήρε μεταγραφή στη Μίλαν. Τρία γκολ και δύο ασίστ ο Μενέζ στις δύο πρώτες αγωνιστικές, τρία γκολ και δύο ασίστ ο Ινζάγκι στα τέσσερα πρώτα του ματς με τη Μίλαν.

Τα περίεργα «παιχνίδια» των αριθμών

Στο ξεκίνημα του Ινζάγκι ως ποδοσφαιριστής της Μίλαν το 2001, οι «ροσονέρι» ήταν εξίσου αποτελεσματικοί με σήμερα. Τότε την 1η αγωνιστική η Μίλαν είχε αναδεχθεί ισόπαλη με 2-2 κόντρα στην Μπρέσια του Ρομπέρτο Μπάτζιο (φέτος νίκησε 3-1 τη Λάτσιο), ενώ και τότε έριξε πεντάρα τη δεύτερη αγωνιστική. Νίκη με 5-2 επί της Φιορεντίνα (ένα γκολ, μια ασίστ από τον Ινζάγκι), νίκη με 5-4 επί της Πάρμα φέτος.

Η διαφορά από το Νο9 στο... σακάκι

Αν ο Ινζάγκι πιστεύει στα γούρια, στις παραδόσεις και στα... σημάδια, επιτρέψτε μου να μην το γνωρίζω. Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως είναι να δούμε αν ο προπονητής Ινζάγκι διαφέρει από τον ποδοσφαιριστή Ινζάγκι. Γιατί ως παίκτης ήταν απλά αποτελεσματικός, χωρίς να ενθουσιάζει τον κόσμο. Ως τεχνικός όμως φαίνεται πως μπορεί να συνδυάσει και τα δύο. Το θέαμα και τις νίκες. Ακόμη είναι πολύ νωρίς όμως. Στη διάρκεια θα φανεί αν μπορεί να σηκώσει το βάρος του σακακιού, με την ίδια επιτυχία που σήκωνε για 11 χρόνια τη φανέλα με το Νο9.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα