Ο Πέτριτς πριν τον... Μότσι! (pics, vids)

Gazzetta team
Ο Πέτριτς πριν τον... Μότσι! (pics, vids)

bet365

«Είναι περίεργο, αλλά δεν έχω την παραμικρή ανάμνηση από εκείνο το ματς» λέει ο Πέτριτς όταν έπαιξε τερματοφύλακας! Τα 15 λεπτά δημοσιότητας μπορούν μερικές φορές να καταντήσουν κουραστικά…

Ο Μλάντεν Πέτριτς, ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που σε φυσιολογικές συνθήκες βγάζει το ψωμί του σκοράροντας, είχε κουραστεί να ακούει την ίδια ερώτηση και να δίνει την ίδια απάντηση. Οπότε μάλλον δεν ήταν και τόσο περίεργο να αποφεύγει τη συζήτηση.

Ίσως σε μερικά χρόνια από τώρα την ίδια απάντηση να δίνει και ο σύγχρονος ήρωας, Κοσμίν Μότσι, που πριν λίγα βράδια έγινε ο ήρωας της μιας βραδιάς με την άγνωστη Λουντογκόρετς που έπαιξε πρώτο θέμα, επειδή ακριβώς η πρόκρισή της είχε μια σπάνια ιστορία να διηγηθεί. Ο Ρουμάνος, όμως, δεν ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αποκρούει πέναλτι. Ο Κροάτης επιθετικός μια κρύα βραδιά του 2006 είχε πράξει ακριβώς το ίδιο με τη φανέλα της Βασιλείας. Και παρότι η καριέρα εκτοξεύτηκε χάρη στις επιθετικές του ικανότητες, το γεγονός τον ακολούθησε σε όλες τις ομάδες που έπαιξε μετέπειτα.



Πέταξε το... γάντι


24 Νοεμβρίου πριν οκτώ χρόνια… Η Βασιλεία υποδέχεται την Νανσί στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Η ελβετική ομάδα δεν είχε τίποτα να κερδίσει, η γαλλική ομάδα δεν είχε τίποτα να χάσει, αφού η βαθμολογία ήταν ξεκάθαρη. Η μεν πρώτη είχε αποκλειστεί, η δε δεύτερη είχε σίγουρα προκριθεί και το… έπος του 92ου λεπτού δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για τον Μλάντεν Πέτριτς. Στις καθυστερήσεις του αγώνα και με το σκορ στο 2-2, ο γνωστός μας από τον Ολυμπιακό Φράνκο Κοστάντσο υπέπεσε σε πέναλτι και αποβλήθηκε.

«Όταν είδα τον τερματοφύλακα να αποχωρεί, χωρίς καν να το σκεφτώ, πήγα και ζήτησα τα γάντια του. Σοκαρίστηκε νομίζω… Με κοίταξε και μου τα έδωσε». Ο Μλάντεν τα πήγε καλά! Αν θυμηθούμε, δε, τις μέρες του Κονστάντσο στον Ολυμπιακό δεν θα ήταν και δύσκολο να τα πάει καλύτερα από εκείνον! Απέκρουσε το κακό πέναλτι του Κρετιέν και κράτησε την ισοπαλία για την ομάδα του. «Ακόμα και τώρα ανατριχιάζω όταν το σκέφτομαι», έλεγε σε μια από τις πρώτες συνεντεύξεις του ο Πέτριτς και πριν η ιστορία καταντήσει τόσο κουραστική για τον ίδιο, ώστε να επικαλείται κενό μνήμης. «Κράτησα τη μπάλα στα χέρια μου και δεν πίστευα τι είχα κάνει. Ο κόσμος παραληρούσε. Δεν είχα ζήσει ποτέ πριν μια τέτοια αποθέωση».

Μετά το ματς, ο Πέτριτς είχε να το λέει πως βρήκε 30 αναπάντητες κλήσεις στο κινητό του από φίλους του στην Κροατία. Μια επίδοση που κατόρθωσε να ξεπεράσει μόνο όταν σκόραρε στο Wembley. «Ήταν μια εκπληκτική απόκρουση από τον Μλάντεν. Τα κατάφερε καλύτερα και από εμένα», παραδεχόταν μετά το ματς ο Κονστάντσο, όμως όπως προείπαμε αυτό δεν θα ήταν και τόσο δύσκολο.

Από θύτης… παραλίγο θύμα!

Ο Μλάντεν Πέτριτς κατόρθωσε να ξεφύγει από το φάντασμα που τον ακολουθούσε και να κάνει την καριέρα που ονειρευόταν στη θέση που ονειρευόταν. Ως επιθετικός πήγε στην Γερμανία και ως τέτοιος καθιερώθηκε στο Αμβούργο. Δύο χρόνια μετά την περίφημη απόκρουσή του, που μέχρι και σήμερα απαντάται ως δημοφιλής προορισμός στο youtube, ο Κροάτης βρέθηκε στη θέση του θύματος. Η γερμανική ομάδα έπαιζε στην Πράγα με αντίπαλο τη Σλάβια στις 4 Δεκεμβρίου του 2008. Τρίτη αγωνιστική των ομίλων στη σεζόν που το Αμβούργο θα έφτανε ως τα ημιτελικά, πριν γνωρίσει οδυνηρό αποκλεισμό από την Βέρντερ Βρέμης και το σκορ στην τσεχική πρωτεύουσα ήταν 1-0 υπέρ του.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα το Αμβούργο θα κερδίσει πέναλτι, ο Μάρτιν Βάνιακ που υπερασπιζόταν το τέρμα της Σλάβια θα αποβληθεί και ο Μλάντεν Πέτριτς θα στήσει τη μπάλα στα έντεκα βήματα. Απέναντί του ο αμυντικός Έρικ Μπράμπετς που είχε πάρει τα γάντια του συμπαίκτη του. Ξαφνικά η μνήμη δεν ήταν και τόσο ασθενής… «Μπορώ να σας πω ακριβώς πως αισθανόμουν. Πρώτη φορά ήμουν τόσο νευρικός σε εκτέλεση πέναλτι, επειδή είχα απέναντί μου παίκτη και όχι τερματοφύλακα», διηγούταν μετά το ματς ο Πέτριτς.

«Ήταν μια κατάσταση γνώριμη για μένα, αλλά από την άλλη πλευρά. Ο εκτελεστής είναι εκείνος που έχει το άγχος και σκεφτόμουν πόσο ντροπιαστικό θα ήταν να το χάσω». Η μοίρα πάντα παίζει περίεργα παιχνίδια… Στο συγκεκριμένο ήταν υπέρ του Μλάντεν Πέτριτς σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

 

Τελευταία Νέα