Νικητές και χαμένοι της κλήρωσης

Νικητές και χαμένοι της κλήρωσης

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν από την κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για όλα τα γούστα ήταν για μια ακόμη φορά η κλήρωση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα «κέφια» της κληρωτίδας έγιναν αντικείμενο συζήτησης. Έτσι, μέχρι να ξεκινήσουν οι αγώνες στις 16 Σεπτεμβρίου, οι αναλύσεις δίνουν και παίρνουν για το τι πρόκειται να επακολουθήσει εντός αγωνιστικού χώρου.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτούς που χαμογέλασαν περισσότερο και σε αυτούς που προβληματίστηκαν.

Οι «νικητές»

Τσέλσι. Κάθε λόγο να χαμογελά έχει ο Ζοζέ Μουρίνιο. Σάλκε (2ο), Σπόρτινγκ Λισαβόνας (3ο) και Μάριμπορ (4ο) ήταν από τις πιο αδύναμες ομάδες των γκρουπ δυναμικότητας που βρίσκονταν και δεν αναμένεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στους «μπλε», οι οποίοι εύκολα ή δύσκολα θα κατακτήσουν και την πρώτη θέση του ομίλου.

Λίβερπουλ. Στην επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η αγγλική ομάδα είχε την τύχη με το μέρος της στην κλήρωση. Οι «κόκκινοι» που ήταν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, μπορεί να έπεσαν πάνω στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, όμως οι άλλοι δύο αντίπαλοι ήταν... από παραγγελία. Βασιλεία από το δεύτερο και Λουντογκόρετς από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας βρέθηκαν στο δρόμο της Λίβερπουλ, η οποία βλέπει πρόκριση – και μάλιστα άνετη – στους 16.

Αθλέτικ Μπιλμπάο. Επέστρεψε έπειτα από 16 χρόνια στους ομίλους και η κληρωτίδα την καλοδέχτηκε. Με την «ισχυρή» Πόρτο, την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ και την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ από τη Λευκορωσία, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει την ευκαιρία να οδηγήσει τους Βάσκους ακόμη και στην κορυφή του ομίλου.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Δύσκολη κλήρωση για την Παρί Σεν Ζερμέν, με Μπαρτσελόνα, Άγιαξ και ΑΠΟΕΛ, όμως ο Σουηδός επιθετικός χαμογελά, καθώς ετοιμάζεται να επιστρέψει... στα σπίτια του. Ο Ιμπραϊμοβιτς έχει αγωνιστεί στο παρελθόν τόσο στην Μπαρτσελόνα, όσο και στον Άγιαξ και αναμένεται να συναντήσει φίλους από τα παλιά σε Βαρκελώνη και Άμστερνταμ.

Φίλαθλοι. Η ποδοσφαιρική πανδαισία του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινά από τους ομίλους και φυσικά οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αναμετρήσεις, που θα μπορούσαν να αποτελούν ακόμα και τον τελικό. Ατλέτικο Μαδρίτης-Γιουβέντους (1ος όμιλος), Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ (2ος όμιλος), Άρσεναλ-Ντόρτμουντ (4ος όμιλος) Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Σίτι (5ος όμιλος) και Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν (6ος όμιλος) αποτελούν ζευγάρια με πλούσια ιστορία και εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Έτσι κάθε αγωνιστική θα έχει... άρωμα τελικού.

Οι «χαμένοι»

Μάντσεστερ Σίτι. Για μια ακόμη χρονιά η τύχη της γύρισε την πλάτη. Από το 2011 που συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι «σίτιζενς» δε γλιτώνουν ποτέ τις «τιτανομαχίες». Μπάγερν-Νάπολι-Βιγιαρεάλ το 2011-12, Ρεάλ-Ντόρτμουντ-Άγιαξ το 2012-13 και Μπάγερν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Βικτόρια Πλζεν το 2013-14. Μόνο πέρσι κατάφερε να περάσει από τον όμιλο, όμως και πάλι τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Μπάγερν, με αποτέλεσμα στους 16 να κληρωθεί με την Μπαρτσελόνα και να αποκλειστεί. Φέτος θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, όμως και πάλι έπεσε πάνω στην Μπάγερν. Ξανά φέτος κοντράρεται με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ κληρώθηκε με την πιο ισχυρή ομάδα του 4ου γκρουπ δυναμικότητας, την ιταλική Ρόμα.

ΑΠΟΕΛ. Από τις πιο άτυχες ομάδες της κλήρωσης. Όχι ότι εβρισκόμενη στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας είχε πολλές πιθανότητες για ευνοϊκό όμιλο, όμως όταν πέφτεις πάνω στις «υπερηχητικές» Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν και στον ιστορικό Άγιαξ βλέπεις τις ελπίδες σου για διάκριση να μειώνονται δραματικά. Τουλάχιστον η κυπριακή ομάδα θα πάρει πολλές εμπειρίες αγωνιζόμενη σε ιστορικά γήπεδα της Ευρώπης και γιατί όχι, να κάνει την έκπληξη και να προσπεράσει τουλάχιστον τον «Αίαντα» στο κυνήγι της 3ης θέσης.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σίγουρα η πιο ΑΤΥΧΗ. Όταν από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας σου έρχεται η πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου, από το δεύτερο η ζάμπλουτη πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι, τότε περιμένεις να πέσεις πάνω σε μια αδύναμη από το τέταρτο γκρουπ (η ΤΣΣΚΑ ήταν στο τρίτο) ώστε να συνεχίσεις ως τρίτος στο Γιουρόπα Λιγκ. Κι όμως, στον όμιλο των Ρώσων έπεσε η Ρόμα, που ήταν η πιο ισχυρή-ανίσχυρη κι έτσι... έδεσε το γλυκό στον όμιλο του «θανάτου».

Υ.Γ. Πρόκειται για «νικητές» και «χαμένους» εντός εισαγωγικών, καθώς όσο δύσκολη ή βατή είναι φαινομενικά μια κλήρωση, όλα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί όπου όλες οι ομάδες παρατάσσονται 11 εναντίον 11. Ό,τι μπάτζετ και όση ιστορία έχει η καθεμία.

 

Τελευταία Νέα