Χωράει ο Ντι Μαρία στη Ρεάλ;

Χωράει ο Ντι Μαρία στη Ρεάλ;

gazzetta default image fallback

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για το ρόλο-κλειδί που μπορεί να έχει ο αργεντινός άσος στη φετινή «βασίλισσα».

«Η ροή του αγώνα άλλαξε μόλις μπήκε ο Ντι Μαρία. Λογικό άλλωστε, αφού είναι ο καλύτερος παίκτης που έχουν». Με αυτά τα λόγια ο Ντιέγκο Σιμεόνε έπλεξε το εγκώμιο του αργεντινού μέσου, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου, μετά τον πρώτο αγώνα της Ρεάλ με την Ατλέτικο για το σούπερ-καπ Ισπανίας. Πόση δόση αλήθειας μπορεί να έχουν αυτές οι κουβέντες του προπονητή (ίσως του κορυφαίου στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή) των «ροχιμπλάνκος»;

Το ταλέντο του Ντι Μαρία είναι αδιαπραγμάτευτο και δε χωρά κουβέντα περί αυτού. Όπως είναι, επίσης, δεδομένο πως - σχεδόν - σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης η ενδεκάδα θα ξεκινούσε από εκείνον. Στη φετινή Ρεάλ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γι’αυτό άλλωστε και έφτασε μια ανάσα από το «αντίο».

Ο παίκτης-κλειδί της περσινής σεζόν για τη «βασίλισσα» κυριολεκτικά… δε χωράει. Στο ευρωπαϊκό σουπερ καπ με αντίπαλο τη Σεβίλλη ο Άνχελ Ντι Μαρία δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο, ενώ και στο ματς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης είναι άγνωστο αν ο Αντσελότι θα τον χρησιμοποιούσε, σε περίπτωση που τα πράγματα εξελίσσονταν ιδανικά για τους «μερένγκες». Κι όμως, εκεί που όλα έδειχναν να στραβώνουν, ο Ντι Μαρία ήταν εκεί (άσχετα αν το παιδαριώδες λάθος της άμυνας της Ρεάλ έφερε το τελικό 1-1), άλλαξε την εικόνα της ομάδας του και απέδειξε στον προπονητή του πόσο λάθος κάνει που τον έχει στο περιθώριο.

Γιατί ακόμη κι όταν τραυματίστηκε και αποχώρησε από το ματς ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Αντσελότι πέρασε στο ματς τον Χάμες Ροντρίγκεζ και όχι τον Ντι Μαρία. Λογικό όμως κι αυτό από την πλευρά του Ιταλού, καθώς η Ρεάλ έδωσε ένα «καράβι» λεφτά στη Μονακό για να κάνει δικό της τον πρώτο σκόρερ του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο οποίος δε χωρούσε, επίσης, στην ενδεκάδα της «βασίλισσας» κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τι μπορεί να συμβεί όμως στην περίπτωση του Ντι Μαρία; Αρχικά θα πρέπει και ο ίδιος να αποδεχθεί πως αποκλείεται να έχει τον ίδιο ρόλο, που είχε πέρσι στην ομάδα. Γιατί πέρσι δεν υπήρχε ούτε Κρόος, ούτε Χάμες Ροντρίγκεζ. Φέτος η λογική λέει πως θα συνεχίσει να έρχεται από τον πάγκο, ώστε να δίνει λύσεις τόσο στον άξονα (όπως πέρσι) όσο και στα πλάγια, που είναι η φυσική του θέση.

Κάτι που, επίσης, μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» στη φετινή πορεία της Ρεάλ, αφού ένας ξεκούραστος Ντι Μαρία μπορεί να προκαλέσει δεκάδες προβλήματα στον εκάστοτε αντίπαλο, κατά τη διάρκεια του ματς. Αυτή ίσως είναι η ορθότερη προσέγγιση στα λεγόμενα του «Τσόλο». Γιατί ο Ντι Μαρία μπορεί να μην είναι ακριβώς ο καλύτερος παίκτης της Ρεάλ, όμως με μια σωστή διαχείριση από πλευράς Αντσελότι μπορεί να αποδειχθεί ο «άσος» στο μανίκι του Ιταλού τεχνικού.

Άλλωστε και ο Σόλσκιερ ερχόταν από τον πάγκο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την τεράστια συμβολή του στην τότε «αυτοκρατορία» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον; Απλά ο ίδιος είχε αντιληφθεί το ρόλο του. Ίσως αυτό χρειάζεται να κάνει φέτος και ο Ντι Μαρία. Είναι κάτι που θα ωφελήσει τόσο τον ίδιο, όσο και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Τελευταία Νέα