Ο Μουρίνιο... στα σκοινιά

Ο Μουρίνιο... στα σκοινιά

Ο Μουρίνιο... στα σκοινιά

bet365

Η Πρέμιερ Λιγκ ξεκινά και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για τις απαιτήσεις που υπάρχουν από τον κόσμο της Τσέλσι προς το πρόσωπο του Special One.

«Είμαστε το μικρό άλογο της κούρσας», είχε πει την περσινή σεζόν ο Ζοζέ Μουρίνιο, όταν είχε ερωτηθεί για το τι μέλλει γενέσθαι λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε. Πέρσι μπορούσε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο ο πορτογάλος, φέτος όμως;

Όπως και στην πρώτη του σεζόν στο τιμόνι της Τσέλσι το 2004, έτσι και φέτος ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έκανε πράξη κάθε επιθυμία του προπονητή του. Τρεις από τους ακρογωνιαίους λίθους της Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Κόστα, Φελίπε Λουίς, Τιμπό Κουρτουά) είναι κάτοικοι Λονδίνου, η «μπαγκέτα» του οργανωτή ανήκει πλέον στον Σεσκ Φάμπρεγας, ενώ αν βρει τρόπο να καλύψει στην άμυνα την τρύπα που άφησε η αποχώρηση του Νταβίντ Λουίζ θα μιλάμε για το πληρέστερο ρόστερ των «μπλε» επί εποχής Μουρίνιο.

Η περσινή 3η θέση και η παρουσία στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ δεν αρκούν φέτος στον κόσμο της Τσέλσι. Κι αν στην Ευρώπη τα πράγματα δεν ξέρει κανείς πως θα του πάνε μέσα στη σεζόν, στην κούρσα του τίτλου, η απαίτηση είναι μια. Να επιστρέψει η κούπα έπειτα από τέσσερα χρόνια στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Αυτό το ξέρει καλά ο Μουρίνιο, γι’αυτό και έφτιαξε ομάδα που να έχει την ικανότητα να δημιουργεί και να σκοράρει. Γιατί αυτό χρειάζεται κάθε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Το «μηδέν» είναι πρωταρχικό μέλημα στην Ευρώπη, στο πρωτάθλημα οφείλεις να σκοράρεις.

Αυτό ήταν και το πρόβλημα της Τσέλσι την περσινή σεζόν. Ήταν μια ομάδα που δύσκολα έφτανε στο γκολ και πολλές φορές το θέαμα που παρουσίαζε στον αγωνιστικό χώρο ήταν σχεδόν αποκρουστικό. Με τετράδα Ντιέγκο Κόστα, Φάμπρεγας, Αζάρ και Όσκαρ οι φίλοι της Τσέλσι ελπίζουν φέτος να δουν πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Είναι όμως μόνο ο Μουρίνιο που έχει την πίεση για τον τίτλο; Σε αυτό το βαθμό ναι. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι οδήγησε πέρσι την Μάντσεστερ Σίτι στο δεύτερο της πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια και πλέον ο μεγάλος στόχος για τους «πολίτες» είναι άλλος. Να πραγματοποιήσουν επιτέλους μια μεγάλη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον, ο τεχνικός των «σίτιζενς» έχει και τη... δικαιολογία πως φέτος δεν έγιναν όσες μεταγραφές θα ήθελε, λόγω της τιμωρίας του συλλόγου για το Financial Fair Play.

Η Λίβερπουλ έχασε πέρσι στις λεπτομέρειες τον τίτλο, όμως παραμένει ερωτηματικό κατά πόσο θα είναι εξίσου ανταγωνιστική φέτος, μετά και την αποχώρηση του Σουάρεζ. Αν παρουσιάσει όμορφο ποδόσφαιρο και φυσικά δεν κάνει καμία καταστροφική σεζόν, τότε μάλλον η θέση του Μπρένταν Ρότζερς είναι ασφαλής.

Για την Άρσεναλ και τον Αρσέν Βενγκέρ τα πράγματα δεν αλλάζουν και πολύ σεζόν με τη σεζόν. Όσο είναι πετυχημένος manager, τότε θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας όσο το επιθυμεί ο ίδιος. Το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ αρκεί στους «κανονιέρηδες», όπως αυτός είναι ο στόχος και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κανείς δεν έχει την απαίτηση (όσο κι αν υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού όλων) να πάρει ο Λουίς Φαν Χάαλ το πρωτάθλημα από την πρώτη του σεζόν στο Όλντ Τράφορντ. Αρκεί απλά η ομάδα να μπει ξανά στην πρώτη τετράδα.

Μάλλον ο τίτλος είναι μονόδρομος μόνο για έναν. Για αυτόν που δεν έχει... δικαιολογίες. Τον Ζοζέ Μουρίνιο.

 

Τελευταία Νέα