Αν όχι ο Βιδάλ, τότε ποιος;

Αν όχι ο Βιδάλ, τότε ποιος;

Gazzetta team
Αν όχι ο Βιδάλ, τότε ποιος;

bet365

Ο Αρτούρο Βιδάλ αποτελεί τον Νο1 στόχο της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο Greg Johnson προτείνει 6 εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν γίνει αυτή η τεράστια μεταγραφή.


Δεν υπάρχει κανείς που να μην συμφωνεί πως στην περίπτωση που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκτούσε τον Αρτούρο Βιδάλ, θα μετατρεπόταν αυτομάτως και ως φαβορί για τον τίτλο, καθώς εκείνος θα της έδινε τη δύναμη που της λείπει από τη μεσαία γραμμή. Ο Βιδάλ τόσο με τη Γιουβέντους όσο και με τη Χιλή είναι εκείνος που προσφέρει όχι μόνο γκολ, αλλά και δημιουργία φάσεων, κλεψίματα, τάκλιν, ατελείωτα τρεξίματα. Πρόκειται δηλαδή για έναν εκπληκτικό box-to-box μέσο.

Πέρσι, στη Σέριε Α', έκανε 96 τάκλιν, είχε 56 σουτ, έβαλε 11 γκολ και σε πέντε αγώνες ψηφίστηκε MVP. Σε μία εποχή που στην Premier League παίκτες όπως ο Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ) και Ααρον Ράμσεϊ (Αρσεναλ) θεωρούνται κλειδιά για τις ομάδες τους, ο Βιδάλ θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει τη μεγάλη διαφορά. Ωστόσο, παρά τις φήμες και τα όσα έχουν γραφτεί για την πιθανή ενσωμάτωση του στην ομάδα που δημιουργεί ο Λουίς Φαν Χάαλ, αυτή δεν φαίνεται επί του παρόντος να προχωράει.

Για την περίπτωση λοιπόν που τελικά δεν θα γίνει η εν λόγω μεταγραφή, το FourFourTwo προτείνει έξι εναλλακτικές λύσεις, με τις οποίες θα μπορούσε να ασχοληθεί η Γιουνάιτεντ.

ΚΕΒΙΝ ΣΤΡΟΥΤΜΑΝ
Ο σοβαρός τραυματισμός του Στρούτμαν πριν από το Μουντιάλ υποχρέωσε τον Φαν Χάαλ να αλλάξει το σύστημα της Ολλανδίας σε 3-5-2, καθώς ο μέσος της Ρόμα ήταν ο θεμέλιος λίθος για το 4-4-2 που εφαρμόστηκε στα προκριματικά.

Α και δεν είναι προικισμένος με το ρυθμό που δίνει στο παιχνίδι ο Βιδάλ, ο Στρούτμαν είναι ένας ολοκληρωμένος μέσος. Εχει τη δυνατότητα να κλέψει μπάλες και να κλείσει τις τρύπες με τρέξιμο και τάκλιν αν και δεν έχει την επιτάχυνση του Χιλιανού. Με 55 τάκλιν, 5 γκολ και 6 ασίστ σε 25 αγώνες της Σέριε Α' σίγουρα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σεζόν.

Ωστόσο, το μεγάλο αρνητικό της περίπτωσης του είναι ότι θα είναι έτοιμος να επιστρέψει σε πλήρη αγωνιστική κατάσταση εφόσον θα έχει ξεκινήσει το Champions League. Συνεπώς, μία κίνηση για την απόκτηση του πριν από τον Γενάρη δεν θα έχει νόημα. Εάν ο Φαν Χάαλ όμως τον πιστεύει τόσο πολύ όσο έχει δείξει με την Ολλανδία, τότε θα μπορούσε να τον αποκτήσει και μέχρι να είναι έτοιμος να αγωνιστεί, να τον έχει βάλει για τα καλά στο σύστημα και την ιδέα της Γιουνάιτεντ.

ΜΟΡΓΚΑΝ ΣΝΑΪΝΤΕΡΛΙΝ
Ο αμυντικός μέσος της Σαουθάμπτον μπορεί να μην μοιάζει το ίδιο ελκυστικός με τον στρατηγό της Γιουβέντους. Ωστόσο, στις δύο σεζόν του στην Premier League έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει σημαντικότερα πράγματα απ' όσα ήδη μας έχει προσφέρει. Σε σχέση με τον Βιδάλ είναι λιγότερο ενεργός επιθετικά και περισσότερο δρομέας, αλλά ούτως ή άλλως ελάχιστοι στον κόσμο μπορούν να έχουν το πακέτο του Χιλιανού, ο οποίος συνδυάζει τα πάντα σε ένα εκπληκτικό μείγμα.

Εχοντας όμως τον Αντερ Ερέρα μπροστά του να δημιουργεί, ο Σνάιντερλιν μπορεί να τρέχει από πίσω του, καλύπτοντας τα κενά και προσδίδοντας δυναμισμό στη μεσαία γραμμή. Βέβαια το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν η ίδια η ομάδα του. Οι Αγιοι έχοντας ήδη χάσει πολλά από τα αστέρια τους στο φετινό παζάρι, πολύ δύσκολα θα άφηναν να του φύγει ακόμα ένα στην ίδια περίοδο. Ειδικά τώρα που το κουμάντο στο «Σεν Μέρις» το έχει ο Ρόναλντ Κούμαν. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει εξαιρετική σχέση με τον συμπατριώτη του Φαν Χάαλ και λογικά ο δεύτερος δεν θα τον σαμποτάριζε.

ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΚΑΡΒΑΛΙΟ
Επειτα από μία πολύ καλή σεζόν με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ο Καρβάλιο εμφανίστηκε και στο Μουντιάλ, μπαίνοντας αλλαγή στο ματς της Πορτογαλίας με τις Η.Π.Α., όπου παρουσιάσε μέρος των δυνατοτήτων του με τη μπάλα στα πόδια. Πρόκειται για το αντίθετο του Σνάιντερλιν, δηλαδή μπορεί να επιτεθεί πολύ περισσότερο, αφήνοντας όμως μία αδυναμία στα αμυντικά του καθήκοντα.

ΛΑΡΣ ΜΠΕΝΤΕΡ
Αν και ο ίδιος δηλώνει ευτυχισμένος στο Λεβερκούζεν, τα δημοσιεύματα τον εμφανίζουν πολύ συχνά ως στόχο ομάδων της Premier League. Βέβαια σε σχέση με τον Βιδάλ, ο Λαρς Μπέντερ έχει αρκετά μικρότερη γκάμα κινήσεων στο γήπεδο και ειδικά όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι. Την περσινή σεζόν έκανε 87 τάκλιν, ενώ έδωσε μόλις 1 ασίστ και σκόραρε 4 φορές. Πάντως ουσιαστικά εκείνος ήταν που αντικατέστησε τον Βιδάλ, όταν εκείνος αποχώρησε για τη Γιουβέντους, κάτι που δείχνει τη δυναμική του και το ότι θα μπορούσε να το επαναλάβει.

ΛΕΟΝ ΓΚΟΡΕΤΣΚΑ
Ο 19χρονος Γκορέτσκα εντυπωσίασε με τη Σάλκε και αν και μπόρεσε να παίξει με επιτυχία και στα πλάγια, όποτε κλήθηκε να καλύψει την θέση στο κέντρο, επέδειξε τρομερή ωριμότητα και σταθερότητα για την ηλικία του. Εμφανίστηκε πληθωρικός στις κινήσεις του και μοιάζει να μπορεί να κινηθεί με τον τρόπο που το κάνει ο Βιδάλ. Το νεαρό της ηλικίας του μπορεί να τρομάζει τους φίλους της Γιουνάιτεντ, αλλά ο Φαν Χάαλ έχει δείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι δεν φοβάται να εμπιστευτεί νεαρούς σε πολύ σημαντικούς ρόλους.

ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΦΙΡΜΙΝΟ
Το Νο 10 της Χόφενχαϊμ μπορεί να μην φαντάζει ως μία ξεκάθαρη επιλογή για την θέση του Βιδάλ, αλλά πρόκειται για έναν επιθετικογενή μέσο, ο οποίος όμως δουλεύει πάρα πολύ στο γήπεδο και έκανε 82 τάκλιν σε 33 περσινά ματς της Μπουντεσλίγκα. Ακόμα δηλαδή και εάν ο Βραζιλιάνος δεν είναι ένας καθαρός box-to-box μέσος, στα 22 του και με τον Φαν Χάαλ να είναι μοναδικός στο ξαναμοίρασμα των ρόλων, μπορεί να εξελιχτεί σε τέτοιον. Μάλιστα σε σχέση με όλους τους παραπάνω υποψηφίους, ο Φιρμίνο μπορεί να γίνει ένας ξεχωριστός deep lying playmaker.

 

Τελευταία Νέα