Οι 5 καλύτερες ελεύθερες μεταγραφές του 2018

Gazzetta team
Οι 5 καλύτερες ελεύθερες μεταγραφές του 2018

bet365

Το FourFourTwo επιλέγει τους πέντε καλύτερους ποδοσφαιριστές που μπορεί να μείνουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν.

Θεωρητικά είναι και ο Λιονέλ Μέσι μέσα σε αυτούς αλλά η ανανέωση του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα θεωρείται από όλους δεδομένη, άρα ο Αργεντίνος έμεινε εκτός.

5. Αριεν Ρόμπεν (Μπάγερν Μονάχου)
Παραμένοντας ένα από τους καλύτερους εξτρέμ της Ευρώπης στην ηλικία των 33 ετών, ο Ρόμπεν θα ήταν κεφάλαιο για κάθε ομάδα του Champions League χάρη στην τρομερή ταχύτητα του και την αλάνθαστη ικανότητα του να κλείνει προς μέσα και να σουτάρει με το αριστερό.

Τι θα συμβεί; Η Μπάγερν πιθανότατα θα του προτείνει μονοετές συμβόλαιο αλλά ο Ολλανδός μπορεί να απορρίψει την πρόταση αν είναι περισσότερη ώρα στον πάγκο από ό,τι στον αγωνιστικό χώρο. Πέραν αυτού, ο Ρόμπεν μπορεί να θέλει μια τελευταία περιπέτεια, μια επιστροφή στην Premier League ίσως ή την μετακίνηση στην άλλη πλευρά του ατλαντικού. Το τελευταίο, πάντως, είναι μάλλον πρόωρο για παίκτη της ποιότητας του.

4. Εμρέ Τσαν (Λίβερπουλ)
Ο Τσαν είναι εκπληκτικός μέσα στο 2017, συνδυάζοντας την δύναμη του με τις τεχνικές ικανότητες του. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ παρακολουθούν με ανησυχία το θέμα του, με τις συζητήσεις να μην προχωρούν επειδή ο ποδοσφαιριστής θα ήθελε να υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του ενώ το κλαμπ, για προφανείς λόγους, δεν θέλει κάτι τέτοιο.

Τι θα συμβεί; Η Λίβερπουλ είναι... πεισματάρα στις διαπραγματεύσεις (απλά ρωτήστε τον Φιλίπ Κουτίνιο) και μπορεί να προτιμήσει να χάσει ως ελεύθερο τον Τσαν, υπολογίζοντας ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα έρθει ο Ναμπί Κεϊτά. Η Γιουβέντους ενδιαφέρεται και μπορεί να κάνει κίνηση τον Ιανουάριο, αν δεν έχει υπογραφεί τίποτα ως τότε.

3. Αντερ Ερέρα (Μάντσεστερ Γ.)
Ο παίκτης της σεζόν 2017-17 για την Γιουνάιτεντ, έχει γίνει λιγότερο απαραίτητος στη μηχανή του Ζοσέ Μουρίνιο μετά την άφιξη του Νεμάνια Μάτιτς. Ο Ισπανός έχει αρχίσει μόλις μία φορά ως βασικός στη φετινή σεζόν, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τις σκέψεις του σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για το συμβόλαιο του.

Τι θα συμβεί; Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ αγαπούν τον Ερέα και τον Ιούλιο υπήρχαν πολλά ρεπορτάζ ότι μπορεί να ανανεώσει για να απομακρυνθεί η Μπαρτσελόνα. Τα ρεπορτάζ τώρα λένε ότι έχουν αρχίσει οι συζητήσεις με την Γιουβέντους, αλλά η Μπάρτσα μπορεί να επανέλθει τον νέο χρόνο αν η κατάσταση παραμείνει ίδια.

2. Μεσούτ Οζίλ (Αρσεναλ)
Αν ο Οζίλ σκόπευε να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Αρσεναλ, σίγουρα θα το είχε ήδη κάνει. Οι συζητήσεις έχουν κρατήσει περισσότερους από 12 μήνες αλλά ποτέ σε αυτό το διάστημα δεν πλησίασε προς την υπογραφή. Η αποχώρηση του το καλοκαίρι, επομένως, μοιάζει αναπόφευκτη. «Οι συζητήσεις μειώθηκαν κάπως μετά τις 31 Αυγούστου γιατί χρειαζόμαστε να ηρεμήσουμε λίγο και να συγκεντρωθούμε στους αγώνες», είπε ο Αρσέν Βενγκέρ. «Σταδιακά, όμως, θα επανέλθουμε στο θέμα».

Τι θα συμβεί; Η επιστροφή στη Γερμανία, όπου ο Οζίλ τυγχάνει εξαιρετικής εκτίμησης, θα ήταν καλή. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει πληθώρα επιθετικών μέσων αλλά ίσως κανέναν με την δική του... πονηριά.

1. Αλέξις Σάντσες (Αρσεναλ)
Ο Χιλιανός ήθελε απεγνωσμένα να πάει στη Μάντσεστερ Σίτι τον Αύγουστο αλλά η Αρσεναλ αρνήθηκε να πουλήσει αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τον Τόμας Λεμάρ ως αντικαταστάτη. Ο Σάντσες θα κάνει αυτό που πρέπει στο μεταξύ αλλά σίγουρα θα είναι εκτός Emirates στην επόμενη ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί.

Τι θα συμβεί; Από το εξωτερικό, οι Μπάγερν Μονάχου, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα θα μπορούσαν να "κλέψουν" την Σίτι στο κυνήγι της υπογραφής του Αλέξις. Η Αρσεναλ μπορεί να αποφασίσει να τον πουλήσει τον Ιανουάριο αλλά δεν πρόκειται να πάρει 60 εκατ. λίρες για αυτόν, έξι μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου.

 

Τελευταία Νέα