Πρωταθλήτριες σε απόγνωση

Πρωταθλήτριες σε απόγνωση

bet365

Καμία από τις ομάδες που κατέκτησε πέρσι τον τίτλο στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Το εκπληκτικό στατιστικό καταγράφει ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος.

Στο ξεκίνημα κάθε σεζόν, είθισται η ομάδα που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα πριν λίγους μήνες να βρίσκεται λίγο πιο μπροστά από τις υπόλοιπες στην αφετηρία του νέου μαραθωνίου. Σε κάποιες χώρες είναι συχνό φαινόμενο μία ομάδα να κατακτά σερί πρωταθλήματα, ενώ σε άλλες υπάρχουν συνεχείς εναλλαγές στις πρωταθλήτριες. Όπως, φέτος, στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός των επτά σερί τίτλων βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 7η θέση της βαθμολογίας. Κάτι σαν «κατάρα» έχει χτυπήσει φέτος όλες τις περσινές πρωταθλήτριες στις κορυφαίες λίγκες, αφού ΚΑΜΙΑ δε βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή. Άλλες με μεγάλη διαφορά και άλλες με μικρότερη.

La Liga (Ρεάλ Μαδρίτης)
Τι κι αν κατακτούσε το Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ Μαδρίτης βρισκόταν μακριά από την κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος από το 2012. Πέρσι, η «βασίλισσα» κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου (όπως και του Τσάμπιονς Λιγκ, πάλι), όμως φέτος τα πράγματα έχουν δυσκολέψει από την αρχή. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν μετρά ήδη δύο ισοπαλίες και μία ήττα στις επτά πρώτες αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο -7 από την Μπαρτσελόνα, η οποία έχει μέχρι στιγμής το απόλυτο στο πρωτάθλημα.

Premier League (Τσέλσι)
Μετά το... διάλειμμα με το «θαύμα» της Λέστερ, η Τσέλσι έφτασε ξανά πέρσι στην κατάκτηση της Premier League. Το 3-4-3 του Κόντε ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά την περασμένη σεζόν, όμως το ίδιο σχήμα δεν αποδίδει εξίσου καλά φέτος. Δύο ήττες και μία ισοπαλία μετρούν οι «μπλε» στις επτά πρώτες στροφές του πρωταθλήματος, με τους Λονδρέζους να κοιτούν από μακριά... το Μάντσεστερ. Οι δύο ομάδες της πόλης, Σίτι και Γιουνάιτεντ, έχουν από 19 βαθμούς και μοιράζονται την κορυφή.

Bundesliga (Μπάγερν)
Τη συνηθισμένη κατάληξη είχε και πέρσι το πρωτάθλημα Γερμανίας. Η Μπάγερν έφτασε στην κατάκτηση του 5ου συνεχόμενου τίτλου, στην πρώτη χρονιά του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της. Η φετινή σεζόν, όμως, ξεκίνησε... με το αριστερό τόσο για τους Βαυαρούς, όσο και για τον Ιταλό τεχνικό. Μετά τις απώλειες βαθμών στο πρωτάθλημα, αλλά και τη βαριά ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο «Καρλίτο» βρέθηκε στην έξοδο, με την Μπάγερν αυτή τη στιγμή, στην Μπουντεσλίγκα, να βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, μετρώντας ήδη δύο ισοπαλίες και μία ήττα στις επτά πρώτες αγωνιστικές.

Serie A (Γιουβέντους)
Οι απώλειες της «Μεγάλης Κυρίας» στις επτά πρώτες αγωνιστικές του Καμπιονάτο μπορεί να είναι ελάχιστες, όμως έχει την ατυχία να βρίσκεται απέναντί της μία εκπληκτική Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» έχουν το απόλυτο, κάτι που ίσχυε και για την Γιουβέντους πριν από λίγα 24ωρα. Οι «μπιανκονέρι» έμειναν στην ισοπαλία απέναντι στην Αταλάντα κι έτσι έπεσαν στη 2η θέση της βαθμολογίας, δύο πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Νάπολι.

Ligue 1 (Μονακό)
Μετά από τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα, η Παρί Σεν Ζερμέν είδε πέρσι να σταματά το σερί της από την εκπληκτική Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Μόνο που σε σχέση με πέρσι, υπάρχει... άλλη Μονακό στο γήπεδο (αλλά με περισσότερα εκατομμύρια στα ταμεία). Μεντί και Σίλβα πήγαν στην Μάντσεστερ Σίτι, ο Μπακαγιόκο στην Τσέλσι, ενώ η μεγαλύτερη απώλεια στο ρόστερ ακούει στο όνομα Κίλιαν Εμπαπέ. Ο 18χρονος Γάλλος μετακόμισε στο Παρίσι, όπου έγινε συμπαίκτης του Νεϊμάρ. Η Παρί Σεν Ζερμέν εμφανίζεται αχτύπητη φέτος και ήδη βρίσκεται τρεις πόντους πάνω από την περσινή πρωταθλήτρια, Μονακό, που ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Eredivisie (Φέγενορντ)
Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, η ομάδα του Ρότερνταμ κατάφερε πέρσι να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ολλανδίας (τελευταίο το 1999), σπάζοντας την κυριαρχία των Άγιαξ και Αϊντχόφεν. Στις επτά πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, η Φέγενορντ βρίσκεται στη δεύτερη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από την PSV. Η διαφορά τους προκύπτει από το μεταξύ τους ματς, στο οποίο η Αϊντχόφεν επικράτησε με 1-0.

Primeira Liga (Μπενφίκα)
Με τον Κώστα Μήτρογλου να αποτελεί τον πρώτο της σκόρερ, η Μπενφίκα κατέκτησε πέρσι ένα ακόμη πρωτάθλημα στην Πορτογαλία, το 4ο σερί της. Φέτος «πιστολέρο» δεν υπάρχει και παρά το γεγονός πως ο Ζόνας είναι «καυτός», η ομάδα της Λισαβόνας έχει χάσει ήδη αρκετό έδαφος στη μάχη του τίτλου. Σε επτά αγωνιστικές, έχει ήδη δύο ισοπαλίες και μία ήττα, με την πρωτοπόρο Πόρτο να βρίσκεται πέντε ολόκληρους πόντους από πάνω της.

 

Τελευταία Νέα