Εκκολαπτόμενα αστέρια

Εκκολαπτόμενα αστέρια

bet365

Αύριο ξεκινάει το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 ετών και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποδοσφαιριστές, που «συστήθηκαν» για πρώτη φορά στο κοινό μέσα από αυτή τη διοργάνωση.

Οι σκάουτερ όλου του πλανήτη έχουν από αύριο την προσοχή τους στραμμένη στην Ινδία. Εκεί, θα βρίσκονται μέχρι τις 28 Οκτωβρίου τα νέα αστέρια του ποδοσφαίρου, που θα παλέψουν για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 17 ετών, αλλά και για ένα καλύτερο – δικό τους – αύριο. Στο παρελθόν, πολλά μεγάλα ονόματα της μπάλας «έλαμψαν» για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση και στη συνέχεια έκαναν μία τεράστια καριέρα. Το FourFourTwo του gazzetta.gr καταγράφει.

Νουάνκο Κανού (1993)
Σε ηλικία 18 ετών, το 1994, πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι της εθνικής ανδρών, όμως ένα χρόνο νωρίτερα, ο Νιγηριανός επιθετικός είχε «βγάλει μάτια» στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17. Με πέντε γκολ ήταν ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών στην πορεία των «Αετών» προς την κατάκτηση του τροπαίου.

Τσάβι (1997)
Ένας από τους κορυφαίους μέσους όλων των εποχών, που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου με την εθνική Ισπανίας έδωσε τα πρώτα διαπιστευτήριά του στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-17, το 1997. Ο Τσάβι αγωνίστηκε στα πέντε από τα έξι παιχνίδια των «φούριας ρόχας» (μόνο στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων δεν έπαιξε, που ήταν αδιάφορο) και μάλιστα χωρίς να χάσει ούτε λεπτό. Βασικότατο «γρανάζι» στην πορεία μέχρι την 3η θέση για την Ισπανία.

Ροναλντίνιο (1997)
Κι αν ο Τσάβι έφτασε μέχρι την 3η θέση με την Ισπανία, ο Ροναλντίνιο ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Βραζιλίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 17, στην ίδια διοργάνωση. Ο «Ρόνι», που στην καριέρα του αγωνίστηκε σε όλα τα κλιμάκια της «σελεσάο», σημείωσε δύο τέρματα στα γήπεδα της Αιγύπτου, το 1997, σε ηλικία 17 ετών. Πέντε χρόνια μετά, ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου και με την εθνική ανδρών της χώρας του.

Λάντον Ντόνοβαν (1999)
Με την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών κάτω των 17 σημείωσε συνολικά 35 τέρματα σε 41 αναμετρήσεις. Η διοργάνωση, όμως, που ξεχώρισε ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο U-17 του 1999. Στα γήπεδα της Νέας Ζηλανδίας, ο Ντόνοβαν αναδείχθηκε MVP του τουρνουά, οδηγώντας τις ΗΠΑ μέχρι την 4η θέση. Δεν άργησε να κληθεί στην εθνική ανδρών, της οποίας είναι πρώτος σκόρερ και δεύτερος σε συμμετοχές.

Σεσκ Φάμπρεγας (2003)
Ήταν σχεδόν μια ομάδα μόνος του στα γήπεδα της Φινλανδίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-17, το 2003. Ο Ισπανός χαφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, ενώ ήταν και ο πρώτος σκόρερ με πέντε τέρματα. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές του Φάμπρεγας, η Ισπανία τερμάτισε 2η, χάνοντας στον τελικό από την Βραζιλία.

Τόνι Κροος (2007)
Το «μυαλό» της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Γερμανίας είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του με τα «πάντσερ» κάτω των 17 ετών, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2007. Ο 17χρονος – τότε – χαφ ήταν ο MVP της διοργάνωσης, παρά το γεγονός πως η Γερμανία τερμάτισε στην 3η θέση, ενώ παρά τη θέση του στο γήπεδο, ήταν και ο τρίτος σκόρερ της διοργάνωσης με πέντε τέρματα.

 

Τελευταία Νέα