Το... κλεμμένο DNA

Το... κλεμμένο DNA

Το... κλεμμένο DNA

bet365

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την «άσχημη» και «τυχερή» νίκη της Ντόρτμουντ επί της Άουγκσμπουργκ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη». Ο Πέτερ Μπος ξεκίνησε τις δηλώσεις του, λέγοντας το λογικό, τη στιγμή που οι οπαδοί στην εξέδρα τραγουδούσαν για το πρωτάθλημα. «Σήμερα, όμως, ήταν το χειρότερο παιχνίδι μας από τη στιγμή που ανέλαβα την Ντόρτμουντ. Δεν είμαι τραγουδιστής, είμαι ο προπονητής. Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο μέρος, ενώ κανένας δεν έπαιξε καλά στο δεύτερο». Ο Ολλανδός δεν έκανε καμία προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι. Αυτή τη φορά κανένας δεν αναφέρθηκε στο νέο ρεκόρ με 19 βαθμούς και +19 γκολ διαφορά ύστερα από τις 7 πρώτες αγωνιστικές.

«Πιστεύω ότι κάθε ομάδα θα κερδίσει δύο τέτοια παιχνίδια κάθε σεζόν», συνέχισε. Κι αν η δική του ομάδα κερδίσει περισσότερα; Κάποιος που βρίσκεται παραπάνω καιρό στο Ντόρμτουντ από εκείνον ίσως να ξέρει καλύτερα. «Τα δύο τελευταία χρόνια χάναμε τέτοια παιχνίδια ή μέναμε στην ισοπαλία», θα πει ο αρχηγός Παπασταθόπουλος, που θυμήθηκε για παράδειγμα την ήττα από την Ντάρμσταντ.

«Dusel-Sieg», είναι η γερμανική έκδοση της «τυχερής νίκης». Συνήθως χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου μία καλύτερη ομάδα δεν την άξιζε, αλλά την πήρε. Συνήθως, εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούταν για να χαρακτηρίσει κάποιες από τις νίκες της Μπάγερν, που στο τέλος έκαναν και τη διαφορά στην κορυφή. «Ήταν μεγάλη νίκη», συνέχισε ο Έλληνας αμυντικός. «Μόνο η Μπάγερν κερδίζει τέτοια παιχνίδια». Την ίδια στιγμή η διοίκηση των Βαυαρών, που αποφάσισε να απολύσει τον Κάρλο Αντσελότι, έβλεπε τον Γιαρμόλενκο να σκοράρει από το πουθενά με τακουνάκι στο ξεκίνημα και τον Καγκάβα, που με 38 γκολ ξεπέρασε τον Οκαζάκι και έγινε ο πρώτος Ιάπωνας σκόρερ στην Bundesliga, με υπέροχη λόμπα στη συνέχεια.

«Είναι άγνωστο πώς ο Ούλι Χένες ενημερώθηκε για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Πιθανότατα να παρακολούθησε το παιχνίδι στην τηλεόραση. Τότε, θα είδε έναν παίκτη με το όνομά Γιαρμόλενκο να σκοράρει με τακουνάκι από ένα κόρνερ. Σαν τον Έλμπερ! Λίγο μετά τον Καγκάβα να σκοράρει με αυτή τη λόμπα. Σαν τον Σολ! Και στη συνέχεια είδε όλους στην Ντόρτμουντ να εξηγούν πόσο άσχημα έπαιξαν και να λένε ότι ναι μεν αυτά τα παιχνίδια θα έρθουν στη σεζόν, αλλά θα μπορούν να πάρουν βαθμούς». Η Süddeutsche αποφάσισε να δραματοποιήσει κάπως την κατάσταση, αλλά το νόημα παραμένει ίδιο. «Ήταν μία νίκη με το DNA της Μπάγερν», όπως διαπίστωσε το Spiegel.

«Ήταν βρώμικη νίκη», τόνισε ο Κάστρο. Όπου «βρώμικη», πάντα στην Γερμανία μιλάνε για τις φανέλες, τις οποίες πρέπει να «λερώσουν» για να φτάσουν στους τρεις βαθμούς. Η Μπορούσια έπρεπε να δώσει μάχη. Ούτε το χαμένο πέναλτι του Ομπαμενγιάγκ δεν μπορούσε να χαλάσει τη διάθεση των παικτών της, που σιγά-σιγά καταλαβαίνουν ότι πλέον μπορούν να κερδίσουν και στην κακή τους μέρα. Δύο γκολ παγκόσμιας κλάσης ήταν αρκετά για τη νίκη των Βεστφαλών, σε ένα πολύ δύσκολο ματς, απέναντι σε μία ομάδα που έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της στην Bundesliga, που είχε να ηττηθεί από την πρεμιέρα και στο οποίο το βαρύ τους πυροβολικό έχασε πέναλτι.

«Ο Ομπα πιθανότατα θα κάνει ένα-δυο τέτοια παιχνίδια στη σεζόν», διαπίστωσε ο Μπος, που δεν έδειξε να ανησυχεί. «Μας έχει σώσει τόσες φορές», πρόσθεσε ο Κάστρο. Προφανώς και είναι νωρίς στη σεζόν, με το πρόγραμμα της Ντόρτμουντ μετά τη διακοπή να είναι «φωτιά» (Λειψία, Φρανκφούρτη, Αννόβερο), αλλά από τη στιγμή που στο ίδιο διάστημα πέρυσι οι Βεστφαλοί είχαν ήδη χάσει δύο φορές (συν μία ισοπαλία), η αισιοδοξία είναι κάτι το λογικό. Φέτος, έχουν μόνο μία απώλεια στο ματς με την Φράιμπουργκ (0-0), που ήταν ειδικών συνθηκών, καθώς η ομάδα του Στράιχ έμεινε από νωρίς με δέκα παίκτες και κλείστηκε στην περιοχή της, σε μία πολύ ασυνήθιστη εικόνα για τα δεδομένα της Bundesliga.

Το μεγάλο ντέρμπι με την Μπάγερν θα έρθει μετά το δύσκολο πρόγραμμα του Οκτωβρίου. Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ομάδα του Μπος θα είναι ακόμα στην κορυφή μέχρι τότε, αλλά η διαφορά είναι ότι μέχρι τώρα οι Βαυαροί, που περιμένουν την αντίδραση των παικτών τους, δυσκολεύονται να κερδίσουν, ενώ η Μπορούσια κερδίζει είτε με άνεση είτε – όπως τώρα - χωρίς να είναι καλύτερη. Υπάρχει και μία άλλη διαφορά που στο τέλος μπορεί να κρίνει τα πάντα: στην Μπάγερν ήδη αναπολούν το παρελθόν, ενώ στην Ντόρτμουντ ανυπομονούν για το μέλλον, παίζοντας με όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ίσως μία «Dusel-Sieg» επί των Βαυαρών να δώσει οριστικά το πάνω χέρι στους Βεστφαλούς. Αν χρειαστεί να «κλέψουν» το DNA των Βαυαρών για να φτάσει στην κορυφή, ας είναι...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Λευτέρης Ντανοβασίλης