O Μέσι στην... Premier League!

Gazzetta team
O Μέσι στην... Premier League!

bet365

Δύσκολο απόγευμα περιμένει την Μπαρτσελόνα στο Μπριτάνια κόντρα στη Στόουκ! Οχι, δεν είναι απίθανο να συμβεί, μιας και το δημοψήφισμα της Καταλονίας μπορεί να φέρει τη Μπάρτσα στην Premier League.

Πως θα φαινόταν στον Ζοσέ Μουρίνιο να δει απέναντί του τον Μέσι στην Premier League; Πως θα αντιδρούσε ο Πεπ Γκουαρδιόα βλέποντας πως η αγαπημένη του Μπαρτσελόνα θα είναι ο μεγάλος του αντίπαλος στο δρόμο για την κατάκτηση της του τίτλου στην Αγγλία; Δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά λόγια του Υπουργού Αθλητισμού της Καταλονίας! Η ισπανική κυβέρνηση έχει κηρύξει την ψήφο παράνομη και η αστυνομία έχει κατασχέσει όλα τα ψηφοδέλτια. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι επέμεινε ότι το δημοψήφισμα «δεν θα γίνει».

Catalunya's separatist supporters hold a sign supporting Scotland's independence

Ωστόσο, ποιος μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ισχυρή θέληση εκατομμυρίων Καταλανών! Αφήνουμε στην άκρη τι θα συμβεί σε οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό τομέα σε περίπτωση που η Καταλονία αποσχιστεί... Ο Ζεράρδ Φιγέρας, ο Υπουργός αθλητισμού της περιοχής έριξε τη... βόμβα «Στην περίπτωση ανεξαρτησίας, οι Καταλανικές ομάδες στη La Liga - Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ και Χιρόνα - θα πρέπει να αποφασίσουν πού θέλουν να παίξουν: στο ισπανικό πρωτάθλημα ή σε μια γειτονική χώρα: Seria A, Ligue 1 ή Premier League. Στην Ισπανία παίζουν ομάδες από άλλες χώρες, ομάδες από την Ανδόρα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Η Μονακό παίζει στη Γαλλία, στην Αγγλία αγωνίζονται ουαλικές ομάδες. Δε νομίζω πως η UEFA θα έχει πρόβλημα να παίξει ομάδα από άλλη χώρα σε άλλο πρωτάθλημα».

Βέβαια, η Ομοσπονδία της Ισπανίας φρόντισε να ρίξει το πρώτο «ΟΧΙ» στις καταλανικές επιθυμίες και να μειώσει τις επιλογές των συλλόγων, υποστηρίζοντας πως δεν θα τους επιτρέψει να παίξουν στη La Liga αν προχωρήσει το δημοψήφισμα. «Δεν είναι... a la carte το ποδόσφαιρο και όλα τα πράγματα πρέπει να δηλώνονται με σαφήνεια. Τα καταλανικά κλαμπ τότε δεν θα μπορέσουν να παίξουν στην ισπανική La Liga, αλλά ελπίζω ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας.

Μπορεί στον Πεπ Γκουαρδιόλα να μην αρέσει η ιδέα να βρει απέναντί του Μέσι, Σουάρες, Μπουσκέτς, αλλά ο ίδιος έχει αποδείξει πως είναι από τους ανθρώπους του αθλητισμού, που έχουν σοβαρό πολιτικό λόγο, ενώ έχει συμμετάσχει ενεργά στο κίνημα υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Μπροστά από το Μέγαρο Μοντζουίκ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα –δεδηλωμένος υπέρμαχος της ανεξαρτησίας– διάβαζε πριν δυο μήνες ένα μανιφέστο ενώπιον των συγκεντρωμένων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν 30.000 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου ή 47.000, σύμφωνα με τους οργανωτές. «Θα ψηφίσουμε, ακόμη και αν το ισπανικό κράτος δεν το θέλει (…) Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος: η μοναδική δυνατή, είναι να ψηφίσουμε», είπε ο Γκουαρδιόλα στα καταλανικά, τα ισπανικά και τα αγγλικά, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας απέναντι «στις καταχρήσεις ενός αυταρχικού κράτους».

Από τα λόγια του Υπουργού αθλητισμού της Καταλονίας στο να δούμε τη Μπαρτσελόνα να παίζει ένα σαββατιάτικο απόγευμα στο Μπριτάνια με τη Στόουκ η διαφορά είναι τεράστια, ωστόσο ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τους Καταλανούς. «Η Μπαρτσελόνα, διατηρώντας τον απόλυτο σεβασμό προς το διαφορετικό σώμα των μελών της, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη βούληση της πλειοψηφίας των Καταλανών και θα το κάνει με πολιτικό, ειρηνικό και παραδειγματικό τρόπο».

 

Τελευταία Νέα