Τα ευρωπαϊκά «χαστούκια» της Μπάγερν

Τα ευρωπαϊκά «χαστούκια» της Μπάγερν

Τα ευρωπαϊκά «χαστούκια» της Μπάγερν

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται τις μεγαλύτερες σε έκταση ήττες των Βαυαρών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Κάρλο Αντσελότι «πλήρωσε το μάρμαρο» των μέτριων φετινών εμφανίσεων της Μπάγερν, βλέποντας την πόρτα της εξόδου από την Αλιάνζ Αρίνα. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι δεν ήταν άλλη από την ήττα με 3-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν. Μία από τις πιο βαριές ήττες στην ευρωπαϊκή ιστορία των Βαυαρών, όχι όμως η πιο βαριά. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τα μεγαλύτερα «χαστούκια» της γερμανικής ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ

Άγιαξ – Μπάγερν 4-0 (1972-73)
Κυριολεκτικά ασταμάτητος ήταν ο μεγάλος Άγιαξ εκείνης της εποχής. Μετά τις δύο συνεχόμενες κατακτήσεις κυπέλλου πρωταθλητριών (1971, 1972) ο «Αίαντας» κάλπαζε και για την τρίτη, με την Μπάγερν να αποδεικνύεται πολύ μικρό εμπόδιο στα προημιτελικά. Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, στο Άμστερνταμ, ο Άγιαξ επικράτησε με 4-0 (Χααν 2, Μιούρεν, Κρόιφ), μετατρέποντας τον επαναληπτικό του Μονάχου σε τυπική διαδικασία.

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν 4-0 (2008-09)
Ο πρώτος τους αγώνας μετά το 1998 μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπαρτσελόνα δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στην Μπάγερν, από το πρώτο κιόλας μεταξύ τους παιχνίδι. Με δύο γκολ του Μέσι και ένα από τους Ετό, Ανρί (όλα στο πρώτο ημίχρονο), οι «μπλαουγκράνα» συνέτριψαν με 4-0 τους Βαυαρούς, τσεκάροντας ουσιαστικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Μπάγερν – Ρεάλ Μαδρίτης 0-4 (2013-14)
Μετά το ισχνό 1-0 της «βασίλισσας» επί των Βαυαρών στον πρώτο ημιτελικό του Μπερναμπέου, ο επαναληπτικός προμηνυόταν συγκλονιστικός. Ωστόσο, στην Αλιάνζ Αρίνα, η Ρεάλ φρόντισε από νωρίς να διαλύσει κάθε αμφιβολία για την ομάδα που θα έπαιρνε το εισιτήριο για τον τελικό. Με δύο γκολ του Σέρχιο Ράμος στο πρώτο 20λεπτο και άλλα δύο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, οι Μαδριλένοι έφυγαν νικητές από το Μόναχο με 4-0, στην πιο βαριά εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα στην ιστορία της Μπάγερν.

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπάγερν 4-0 (1977-78)
Βαθιά «πληγωμένη» βγήκε από το γερμανικό εμφύλιο εκείνης της σεζόν στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ η Μπάγερν. Στον 3ο γύρο της διοργάνωσης ήρθε αντιμέτωπη με την Άιντραχτ, με την πρόκριση να κρίνεται από το πρώτο παιχνίδι στην Φρανκφούρτη. Γκραμπόφσκι, Χετζελμπάιν, Κράους και Σκάλα πέτυχαν από ένα γκολ για την Άιντραχτ, η οποία από την πρώτη αναμέτρηση «κλείδωσε» την πρόκριση στα προημιτελικά.

Μπολντκλούμπεν 1903 – Μπάγερν 6-2 (1991-92)
Μία ομάδα που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην 4η κατηγορία της Δανίας είναι η μοναδική που έχει πετύχει έξι τέρματα εναντίον της Μπάγερν στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Στο 2ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ εκείνης της σεζόν, η ομάδα από την Κοπεγχάγη έκανε το απόλυτο «μπαμ», κερδίζοντας με 6-2 την Μπάγερν Μονάχο στο πρώτο παιχνίδι, στη Δανία. Το σκορ αυτό, στάθηκε αρκετό στην Μπολντκλούμπεν 1903, ώστε να πάρει την πρόκριση, αφού στον επαναληπτικό της Γερμανίας ηττήθηκε μόλις με 1-0.

Ζενίτ – Μπάγερν 4-0 (2007-08)
Μετά το 1-1 των δύο ομάδων στον πρώτο ημιτελικό του Μονάχου, ο επαναληπτικός της Αγίας Πετρούπολης άφηνε κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό. Ωστόσο, η Ζενίτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Μπάγερν και με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο (Πογκρέμπνιακ 2, Ζιριανόφ, Φαϊζούλιν) συνέτριψε τους Βαυαρούς με 4-0 και πήρε άνετα το εισιτήριο για τον τελικό του Μάντσεστερ, όπου στη συνέχεια κατέκτησε και το τρόπαιο.

 

Τελευταία Νέα