Ο Σίλβα... κερδίζει το Νησί!

Gazzetta team
Ο Σίλβα... κερδίζει το Νησί!

bet365

Η Γουότφορντ κάνει μεγάλες εμφανίσεις στο Νησί και ο Μάρκο Σίλβα δε φοβάται να ρισκάρει! Ο Πορτογάλος έδωσε... παράσταση στην Ουαλία και ο Τύπος υποκλίθηκε!

Νίκησε τη Μπόρνμουθ στο Vitality Stadium, πέρασε από το Σεντ Μέρις, το ίδιο συνέβη και στην Ουαλία με τη Σουόνσι! Η Γουότφορντ πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία της τρεις διαδοχικές εκτός έδρας νίκες στην Premier League. Οι Hornets είναι στην πρώτη τετράδα (μαζί με Τότεναμ, Λίβερπουλ) και οι εντυπωσιακές εμφανίσεις έχουν πρωταγωνιστή, τον Μάρκο Σίλβα.

Η προπονητική αντίληψη του Πορτογάλου και η υπομονή του είναι κλειδιά για τη μεταμόρφωση της Γουότφορντ. Ο Μάρκο Σίλβα κοίταξε μπροστά, έκανε αλλαγές στο ημίχρονο του ματς με τη Σουόνσι γιατί ήταν σίγουρος τι θα άλλαζε ο αντίπαλος προπονητής. Αλήθεια, θα ρίσκαρε κανείς άλλος τεχνικός στο Νησί όπως ο Πορτογάλος;

Η Γουότφορντ ήταν μπροστά στο σκορ 1-0 κι έδειχνε άνετα απέναντι την Σουόνσι. Στα αποδυτήρια ο Πολ Κλέμεντ ετοίμαζε δύο αλλαγές για να γυρίσει τον αγώνα. Στη... γωνιά του ο Σίλβα περίμενε τις αλλαγές και παρουσίασε άμυνα με τρεις παίκτες στα μετόπισθεν. «Αλλάξαμε τα πράγματα στην ομάδα όπως τα ξέραμε επειδή θα είχαν τρεις μπροστά», εξηγούσε ο Σίλβα. «Άρχισαν να προσπαθούν να αντιδρούν στα τελευταία λεπτά του α' μέρους. Άλλαξαν στο β' μέρος με δυο επιθετικούς με τον Τζόρνταν Αγιού να παίζει σε ρόλο πίσω τους και θέλαμε τρεις δυνατούς παίκτες για να κερδίζουν όλες τις μονομαχίες. Αλλάξαμε τα πράγματα στο ημίχρονο για να ετοιμαστούμε για αυτήν την κατάσταση».

Αποτέλεσμα εικόνας για swansea - watford silva

Αρχικά φαινόταν πως το ρίσκο του Σίλβα δεν θα του έβγαινε. Ο αμυντικός από το Μάλι, Μολά Βαγκέ έκανε ντεμπούτο και αντικαθιστούσε τον μέσο Ετιέν Καπουέ. Για ένα διάστημα φαινόταν πως η Σουόνσι ήταν πιο γρήγορη και καλή στο επιθετικό τρανζίσιον και ότι θα ισοφάριζε. Ο Σίλβα εξηγούσε πως κάθε αλλαγή σχήματος θέλει χρόνο. Η ομάδα του τα κατάφερε, ανταπεξήλθε στις δυσκολίες του ματς, η άμυνα κράτησε και στο τέλος ο Ριτσάρλισον έδωσε την χαριστική βολή στον αντίπαλο. Ήταν η 3η σερί εκτός έδρας νίκη και ο Ντίνι αποθέωσε τον Σίλβα τονίζοντας: «Η νίκη ανήκει στον προπονητή. Αν δεν ήταν αυτός δε θα κερδίζαμε».

Αποτέλεσμα εικόνας για swansea - watford silva

Ο Σίλβα δεν είναι ο τύπος που περιμένει για να δει. Ενεργεί για να προλάβει. Στο σύντομο διάστημα που είναι στην Premier έχει διαψεύσει αρκετούς. Όταν ο Πολ Μέρσον τον αμφισβητούσε στην Χαλ φαινόταν ότι έκανε λάθος. Η εμφάνιση αυτή με την βαριά ήττα με την Σίτι θύμισε κάποιες πολύ κακές εμφανίσεις της Χαλ που δέχθηκε αρκετά τέρματα. Θύμισε ακόμα και την περίοδο του Μαρτίνεθ στην Γουίγκαν με το 9-1 από Τότεναμ και το 8-0 από Τσέλσι. Ο Σίλβα θα έχει την ευκαιρία να δείξει το τι μπορεί να κάνει στα δυο ντέρμπι με Τσέλσι και Άρσεναλ. Ωστόσο, τη δεδομένη χρονική στιγμή η Γουότφορντ έχει βρεθεί ψηλά στη βαθμολογία για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια και το μερίδιο επιτυχίας ανήκει στον Πορτογάλο.

 

Τελευταία Νέα