Ταλέντα και εκτός γηπέδων

Ταλέντα και εκτός γηπέδων

bet365

Με αφορμή την ενασχόληση του Ρίο Φέρντιναντ με την πυγμαχία, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές, που ξεκίνησαν μία νέα καριέρα μετά την αποχώρησή τους από την ενεργό δράση.

Ο πιο συνηθισμένος δρόμος που ακολουθούν η ποδοσφαιριστές μετά την ολοκλήρωση της καριέρας τους έχει σχέση με το ίδιο το ποδόσφαιρο. Είτε γίνονται προπονητές, είτε μέσω κάποιου άλλου πόστου παραμένουν στο αγαπημένο τους άθλημα. Κάποιοι άλλοι επιλέγουν να απέχουν και κάνουν στροφή στην επιχειρηματικότητα, επενδύοντας έτσι τα χρήματα που κέρδισαν από την μπάλα. Σε πολλές περιπτώσεις, η επιχειρηματική δραστηριότητα των παικτών ξεκινάει από την εποχή που είναι εν ενεργεία. Αντίθετα, με όλα αυτά τα... συνηθισμένα μονοπάτια, ο Ρίο Φέρντιναντ επέλεξε κάτι εντελώς διαφορετικό, δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Θα μπει στα ρινγκ, δοκιμάζοντας την τύχη του στην πυγμαχία. Στα 38 του χρόνια κάνει στροφή στην καριέρα του, ελπίζοντας να ζήσει στιγμές δόξας, όπως έκανε τόσα χρόνια με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει πέντε ακόμη αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που όταν κρέμασαν τα παπούτσια τους πήραν... άλλο δρόμο.

Μπισεντέ Λιζαραζού
Ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ της εποχής του, που έκανε μεγάλη καριέρα σε Μπάγερν Μονάχου και εθνική Γαλλίας. Μεταξύ άλλων, κατέκτησε Παγκόσμιο Κύπελλο, Euro και Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ο Γάλλος έγινε αθλητής του βραζιλιάνικου Ζίου-Ζίτσου. Η άριστη φυσική του κατάσταση και ευελιξία τον βοήθησε να φτάσει μέχρι το υψηλότερο επίπεδο, με τον Λιζαραζού να γίνεται πρωταθλητής Ευρώπης, το 2009, στην κατηγορία ελαφρών βαρών, ενώ σήμερα είναι καθηγητής του Ζίου-Ζίτσου.

Ερίκ Καντονά
Ο «Βασιλιάς Έρικ», όπως ήταν το παρατσούκλι του εντός γηπέδων, άνοιξε νέα σελίδα στην καριέρα του, μετά τη μεγαλειώδη του πορεία στους αγωνιστικούς χώρους. Ήταν ο άνθρωπος-κλειδί στο ξεκίνημα της δυναστείας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όμως η πολύπλευρη προσωπικότητά του (με τα καλά και τα άσχημα, όπως η κλωτσιά σε οπαδό της Κρίσταλ Πάλας) ήταν ο λόγος που άνοιξαν οι ορίζοντές του. Μετά την ενασχόληση με το beach soccer, ο Καντονά ξεκίνησε καριέρα ως ηθοποιός. Συμμετείχε στην ταινία “Elizabeth” με την Κέιτ Μπλάνσετ, ενώ στη συνέχεια ήταν πρωταγωνιστής στις ταινίες “Looking for Eric” και “Switch”, αλλά και πολλές άλλες.

Φαμπιάν Μπαρτέζ
Παγκόσμιος πρωταθλητής (1998) αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης (2000) με την εθνική Γαλλίας, που εκτός από τα εξαιρετικά αντανακλαστικά (και γκάφες προς το τέλος) είχε ως σήμα κατατεθέν το ξυρισμένο κεφάλι. Όταν κρέμασε τα γάντια του, ο Μπαρτέζ ξεκίνησε μία δεύτερη καριέρα, αυτή του οδηγού αγώνων ταχύτητας. Και μάλιστα τα καταφέρνει εξίσου καλά. Το 2013, βγήκε πρώτος στο γαλλικό GT Motorsport, ενώ από το 2014 συμμετέχει στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν.

Τιμ Βίζε
Φύλακας-άγγελος κάτω από την εστία της Βέρντερ Βρέμης για πολλά χρόνια, αλλά και διεθνής με την εθνική ομάδα της Γερμανίας, ο Βίζε αποφάσισε να μπει στα ρινγκ, μετά την ολοκλήρωση της επαγγελματικής του καριέρας. Αφού πρώτα... φούσκωσε, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας μπήκε στον λαμπερό κόσμο του WWE. Το πρώτο του guest έγινε στην Φρανκφούρτη, ενώ η πρώτη του επίσημη εμφάνιση πραγματοποιήθηκε πριν από σχεδόν ένα χρόνο στο Μόναχο. Και φυσικά, εμφανισιακά είναι... άλλος άνθρωπος.

Γκαϊθκα Μεντιέτα
Ήταν ο αρχηγός και ηγέτης της Βαλένθια, όταν οι «νυχτερίδες» έφτασαν για δύο συνεχόμενες χρονιές στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στις αρχές της νέας χιλιετίας. Ένας μέσος που ξεχώριζε για το μυαλό του, παρά για την αθλητικότητά του και ήταν πάντα χαμηλών τόνων. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως η αγάπη του για τη μουσική θα ήταν τόσο μεγάλη, που όταν κρέμασε τα παπούτσια του, αποφάσισε να γίνει DJ. Μάλιστα, ο Μεντιέτα είναι από τους πιο γνωστούς στο είδος του στην Ισπανία και όπως λέει ο ίδιος: «Έχω την ικανότητα να παίζω όλα τα είδη μουσικής».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα