Premier... hat-tricks

Premier... hat-tricks

bet365

Με αφορμή τα τρία γκολ του Σέρχιο Αγουέρο κόντρα στη Γουότφορντ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει τους πέντε ποδοσφαιριστές, που σημείωσαν τα περισσότερα χατ-τρικ σε μία σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Από καταβολής της Πρέμιερ Λιγκ, πάνω από 100 ποδοσφαιριστές έχουν πετύχει τρία γκολ σε ένα παιχνίδι. Στην ιστορία του πρωταθλήματος, ο πρώτος που το κατάφερε ήταν ο Ερίκ Καντονά, ως παίκτης της Λιντς, σε ένα 5-0 επί της Τότεναμ. Φέτος, αυτός που έκανε... σεφτέ στα χατ-τρικ ήταν ο Σέρχιο Αγουέρο, στο 6-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Γουότφορντ, το περασμένο Σάββατο. Ποιοι, όμως, κατάφεραν να έχουν την απαραίτητη... συνέπεια στα ραντεβού τους με τα χατ-τρικ; Το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται τους παίκτες, που σημείωσαν τα περισσότερα, όχι γενικά, αλλά μέσα σε μία σεζόν.

Άλαν Σίρερ: 5 (1995-96)
Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (260 γκολ) είναι πρώτος και στη λίστα των χατ-τρικ, φτάνοντας τα 11 συνολικά. Σχεδόν τα μισά από αυτά, ο Άγγλος επιθετικός τα πέτυχε σε μία μόλις σεζόν, το 1995-96, ως ποδοσφαιριστής της Μπλάκμπερν. Η αρχή έγινε με τρία γκολ στο 5-1 επί της Κόβεντρι και συνεχίστηκε στο 7-0 επί της Νότιγχαμ, στο 4-2 επί της Γουέστ Χαμ, στο 3-1 επί της Μπόλτον, ενώ ολοκληρώθηκε στο 2-3 επί της Τότεναμ, μέσα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Εκείνη τη σεζόν, φυσικά, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, με 31 τέρματα.

Χάρι Κέιν: 4 (2016-17)
Είναι ο πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ στις δύο τελευταίες σεζόν. 25 τέρματα το 2015-16, ενώ φέτος έφτασε τα 29. Αυτός ο αριθμός, τη σεζόν που μας πέρασε, έφτασε χάρις σε ένα απίστευτο φινάλε από τον επιθετικό της Τότεναμ, ο οποίος σημείωσε επτά τέρματα στα δύο τελευταία παιχνίδια. Πέτυχε τέσσερα γκολ στο 1-6 επί της Λέστερ και άλλα τρία στο 1-7 επί της Χαλ. Νωρίτερα, είχε φτάσει σε δύο ακόμη χατ-τρικ, στις νίκες με το ίδιο σκορ, 4-0, επί της Στόουκ και της Γουέστ Μπρομ.

Ρουντ Φαν Νιστελρόι: 3 (2002-03)
Έδωσε σκληρή μάχη εκείνη τη σεζόν με τον Τιερί Ανρί για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ και τα κατάφερε κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική, με το γκολ του απέναντι στην Έβερτον, βρίσκοντας δίχτυα για όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι. Μέσα σε αυτά τα οκτώ ματς, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε δύο φορές στο χατ-τρικ, σε ένα 3-0 επί της Φούλαμ και σε ένα 4-1 επί της Τσάρλτον. Ο Φαν Νιστελρόι, όμως, είχε πετύχει τρία τέρματα και νωρίτερα, στο 5-3 απέναντι στη Νιούκαστλ.

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: 3 (2010-11)
Ο παλιός μας γνώριμος από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην πορεία προς την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ το 2011. Ο Βούλγαρος επιθετικός ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (μαζί με τον Αγουέρο) με 20 γκολ. Από αυτά, τα 11 τα σημείωσε σε μόλις τρία παιχνίδια. Πέντε (!) τέρματα στο 7-1 επί της Μπλάκμπερν, τρία γκολ στο 5-0 επί της Μπέρμιγχαμ, ενώ με δικό του χατ-τρικ οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν επικρατήσει με 3-2 της Λίβερπουλ, στο Ολντ Τράφορντ.

Λουίς Σουάρες: 3 (2013-14)
Παραλίγο να δώσει μόνος του το πρωτάθλημα στην Λίβερπουλ εκείνη τη σεζόν. Ο Ουρουγουανός επιθετικός ήταν πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ, με 31 γκολ, ενώ αναδείχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Αγγλία. Τίποτα από αυτά, όμως, δε στάθηκε αρκετό για να επιστρέψουν οι «κόκκινοι» στην κορυφή, ούτε καν τα χατ-τρικ του Σουάρες. Τρία τέρματα στο 4-1 επί της Γουέστ Μπρομ και στο 3-6 επί της Κάρντιφ, ενώ έφτασε στο «καρέ» απέναντι στην... αγαπημένη του Νόριτς, στη νίκη της Λίβερπουλ με 5-1.

 

Τελευταία Νέα