Ο καλύτερος... πρωτάρης

Ο καλύτερος... πρωτάρης

bet365

Με αφορμή το γκολ του Μάρκους Ράσφορντ στο πρώτο του παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλες τις διοργανώσεις που έκανε ντεμπούτο ο Άγγλος επιθετικός, βρίσκοντας δίχτυα για την ομάδα του.

Μπορεί ο τραυματισμός του Πογκμπά να επισκίασε την εύκολη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Βασιλείας, στην επιστροφή των «μπέμπηδων» και του Ζοσέ Μουρίνιο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως δύο ποδοσφαιριστές έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι. Ρομέλου Λουκάκου και Μάρκους Ράσφορντ βρήκαν δίχτυα στο πρώτο παιχνίδι της καριέρας τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τον Άγγλο, μάλιστα, να συνεχίζει μία εκπληκτική παράδοση, που έχει δημιουργήσει ο ίδιος. Έχει σκοράρει σε κάθε ντεμπούτο του σε όλες τις διοργανώσεις – πλην μίας – με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας.

Γιουρόπα Λιγκ
Ένας τραυματισμός του Μαρσιάλ στην προθέρμανση του αγώνα με την Μίντιλαντ, για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, στις 25 Φεβρουαρίου 2016, όχι μόνο έδωσε στον Ράσφορντ την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στη διοργάνωση, αλλά και γενικά με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πέτυχε δύο γκολ, στη νίκη των «μπέμπηδων» με 5-1 και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου (18 ετών και 4 μηνών), που σκόραρε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Πρέμιερ Λιγκ
Τρεις ημέρες μετά το ντεμπούτο του στο Γιουρόπα Λιγκ, ο Ράσφορντ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ και μάλιστα ως βασικός στο ντέρμπι απέναντι στην Άρσεναλ. Και σε μία ακόμη «πρώτη» του ήταν εντυπωσιακός. Δύο γκολ και μία ασίστ, στο 3-2 της Γιουνάιτεντ επί των «κανονιέρηδων» στο Ολντ Τράφορντ, με τον ίδιο να γίνεται ο τρίτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τους Μακέντα και Γουέλμπεκ.

Εθνική Αγγλίας
Παρά το νεαρό της ηλικίας του και μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες από το ντεμπούτο του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Μάρκους Ράσφορντ ήταν μέσα στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Αγγλίας για το Euro 2016. Φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα των «λιονταριών», σε ένα φιλικό προετοιμασίας απέναντι στην Αυστραλία, στις 27 Μαΐου 2016. Ο Ράσφορντ πέτυχε το πρώτο τέρμα της ομάδας του, στη νίκη με σκορ 2-1, και έγινε ο νεότερος Άγγλος που σκόραρε στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα.

Εθνική Αγγλίας U21
Αν και ήταν ήδη μέλος της εθνικής ανδρών της χώρας του και είχε αγωνιστεί στο Euro 2016, ηλικιακά ο Ράσφορντ μπορούσε να συμμετέχει και στις υποχρεώσεις της U21. Έτσι, κλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 να ενισχύσει τους μικρούς της Αγγλίας, στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αγωνίστηκε για πρώτη (και για τελευταία) φορά με την Αγγλία U21, σε ένα παιχνίδι απέναντι στη Νορβηγία. Τα «λιοντάρια» πήραν τη νίκη με 6-1, με τον Ράσφορντ να σημειώνει τρία τέρματα

Λιγκ Καπ Αγγλίας
Ο Μάρκους Ράσφορντ ξεκίνησε να φορά τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν εκείνη είχε ήδη αποκλειστεί από το Λιγκ Καπ. Έτσι, ο Άγγλος επιθετικός χρειάστηκε να περιμένει την επόμενη σεζόν, ώστε να αγωνιστεί στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ντεμπούτο έκανε τον Σεπτέμβριο του 2016, σε ένα παιχνίδι απέναντι στη Νορθάμπτον, με τους «μπέμπηδες» να επικρατούν με 3-1 και τον Ράσφορντ να έχει ένα γκολ και μία ασίστ.

Υ.Γ. Μόνο το Κύπελλο Αγγλίας του... ξέφυγε, αφού δεν κατάφερε να σκοράρει στο ντεμπούτο του, αλλά στο δεύτερο παιχνίδι του στη διοργάνωση, απέναντι στην Γουέστ Χαμ.

 

Τελευταία Νέα