Ο Νεϊμάρ ζεσταίνεται...

Gazzetta team
Ο Νεϊμάρ ζεσταίνεται...

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τον Νεϊμάρ, που νιώθει ήδη σαν στο σπίτι του στην Παρί Σεν Ζερμέν και είναι πρώτος στις περισσότερες κατηγορίες της Ligue1.

Λίγες μέρες αφού κώπασε το τσουνάμι συζητήσεων για τη μεταγραφή του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα στην PSG και το αν το ποδόσφαιρο χάνει από κινήσεις σαν και αυτή, ο Βραζιλιάνος κοσμεί πλέον το Championnat. Ο 25χρονος μάγος, λίγο μετά την απόφαση να αφήσει τη σιγουριά του Camp Nou, έχει αρχίσει το δύσκολο έργο της απόσβεσης ενός μυθικού ποσού. Χωρίς να χρειαστεί καθόλου χρόνο προσαρμογής, έχει μπει για τα καλά στο σύνολο του Ουνάι Εμερι, είναι ήδη ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο πρωτάθλημα και προκαλεί σοκ στους αντιπάλους με αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο. «Δεν τον είχα δει πολλές φορές με την Μπαρτσελόνα, όμως σήμερα με εντυπωσίασε πιο πολύ από ποτέ» είπε μετά όργια που έκανε σε βάρος της ομάδας του, Τουλούζ, ο προπονητής, Πασκάλ Ντουπράζ. «Είναι εξωγήινος».

Για πολλούς ο Νεϊμάρ προτίμησε να μην συνεχίσει το παρεάκι με τον Λιονέλ Μέσι επειδή ήθελε ο ίδιος να είναι ο Νο1 σταρ και να βλέπει αυτά που κάνει να αναγνωρίζονται πιο 'δίκαια'. Στην Ligue1 μπήκε με το πόδι στο γκάζι και παρότι τα μεγάλα ματς δεν έχουν έρθει ακόμα, αυτό που κάνει είναι κάτι περισσότερο από διαφορά. Μετά το γκολ-ασίστ στο ντεμπούτο του εκτός έδρας κόντρα στην Γκινγκάμπ (0-3), έκανε το ίδιο με δύο γκολ [το ένα με τρελό σόλο στις καθυστερήσεις] και μία ασίστ με την Τουλούζ (6-2) και στην πρώτη του εμφάνιση στο Parc des Princes χάρισε πολλές φάσεις για highlights.

Υστερα από δύο αγώνες με το club της γαλλικής πρωτεύουσας, ο Νεϊμάρ έχει 3 γκολ και 3 ασίστ και βλέπει το όνομά του να είναι στις πρώτες θέσεις στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες του Championnat. Εκτός από τα γκολ και τις ασίστ, οι πολλές επαφές με την μπάλα και ο ηγετικός ρόλος στο παιχνίδι τον φέρνουν στην κορυφή στις ντρίμπλες και τις κερδισμένες μονομαχίες, ενώ είναι πάνω απ' όλους σε επιτυχημένες σέντρες στην περιοχή (32) και κερδισμένα φάουλ (12). Εκτός αυτών, είναι ο μοναδικός [μαζί με τον Ν' Ντομπελέ της Αμιέν] με δύο δοκάρια και έχει λιγότερες προσπάθειες για γκολ μόνο από Καβάνι (14) και Φαλκάο (13).

«Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα που παίζω δέχεται έξι γκολ. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα κόντρα στον Νεϊμάρ» είπε ο αρχηγός της Τουλούζ, Κρίστοφερ Ζουλιέν. Οσον αφορά τον ίδιο τον Βραζιλιάνο, παραμένει προσγειωμένος, αφού γνωρίζει ότι ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. «Είμαι ικανοποιημένος με τον δεύτερο τίτλο του Man Of The Match. Είμαι χαρούμενος στην Παρί Σεν Ζερμέν, στο σπίτι μου. Πρέπει να ενσωματωθώ στην ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να βελτιωθώ σε φυσική κατάσταση. Νομίζω ότι μπορώ να βελτιωθώ περισσότερο».

Αν και το πρωτάθλημα Γαλλίας δεν είναι ο τίτλος που θα κάνει τον Βραζιλιάνο σταρ να νιώσει ότι έκανε τη σωστή επιλογή στην καριέρα του, το Championnat αποτελεί το πεδίο στο οποίο προσφέρει από την αρχή θέαμα σπάνιας ποιότητας. Ο Νεϊμάρ μπορεί να μην σπάσει ποτέ το ρεκόρ των 44 γκολ του Γιόζιπ Σκόμπλαρ της Μαρσέιγ [1971], όμως έχει κάνει ένα σούπερ ξεκίνημα και στόχος ουσιαστικά βρίσκει ρυθμό για τον μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόοδο και την υπέρβαση στο Champions League...

 

Τελευταία Νέα