Η Premier League στα καλύτερά της! (pics&vids)

Η Premier League στα καλύτερά της! (pics&vids)

bet365

England calling! Σέντρα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και ο ανταγωνισμός χτυπά κόκκινο! Μεταγραφές δισεκατομμυρίου και Μουρίνιο, Γκουαρδιόλα με το... μαχαίρι στα δόντια. Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για τη φετινή Premier League.

Το κορυφαίο πρωτάθλημα του Πλανήτη στη σέντρα και φέτος είναι ίσως η πιο ανταγωνιστική λίγκα των τελευταίων ετών! Ζοσέ Μουρίνιο, Πεπ Γκουαρδιόλα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, ο Κλοπ ξέρει καλύτερα πλέον τα κατατόπια της Premier League, ο Κόντε είναι πιο σίγουρος μετά την κατάκτηση του τίτλου, ενώ ο Ποκετίνο πιστεύει στις δυνάμεις του. Ο Αρσέν Βενγκέρ καλείται να ξεπεράσει τη γκρίνια του κόσμου και να στείλει ξανά την Αρσεναλ στην κορυφή. Τα ταμεία έσπασαν και φέτος, τα εκατομμύρια που δόθηκαν είναι πολλά και οι Πολύδωρος Παπαδόπουλος Κώστας Ζάλιαρης σας βάζουν στο ρυθμό της Premier League μέσα από το FourFourTwo του gazzetta.gr.

Η καλύτερη μεταγραφή: Μιλώντας θεωρητικά, είναι αυτή του Ρομέλου Λουκάκου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι η ακριβότερη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι και αυτή τη στιγμή, έναντι 85 εκατ.ευρώ, με τη Μάντσεστερ να κάνει τα πάντα και να τον... κλέβει από την Τσέλσι. Η μεγάλη επιστροφή του Γουέιν Ρούνεϊ στην Έβερτον έπειτα από 13 χρόνια έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, ενώ και η μετακίνηση του Ζερμέιν Ντεφό από τη Σάντερλαντ στη Μπόρνμουθ θα μπορούσε ν' αποδειχθεί τρομερά σημαντική για τη νέα του ομάδα.

Το μεγαλύτερο ρίσκο: Αυτό εντοπίζεται στο Λονδίνο. Τσέλσι και Τότεναμ ξεκινούν τη σεζόν ως διεκδικήτριες του τίτλου, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως μεταγραφικά δεν κινήθηκαν τόσο δυνατά όσο οι ομάδες του Μάντσεστερ. Ο Αντόνιο Κόντε λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος δήλωσε πως είναι πολύ σημαντικό για τους «μπλε» να δυναμώσουν άμεσα μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, ενώ τα «σπιρούνια», ξεκινούν τις επίσημες υποχρεώσεις τους δίχως μεταγραφή! Ρίσκο για πολλούς τα δεκάδες εκατομμύρια που δαπανήθηκαν από την Τσέλσι για τον Μοράτα.

Αποτέλεσμα εικόνας για conte antonio chelsea

Σπάνε ταμεία: Οι ομάδες της Premier έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ φέτος με ένα δις σε μεταγραφές και ενώ υπάρχουν ακόμα 20 ημέρες μέχρι το τέλος του μεταγραφικού παζαριού. Η κίνηση των 18. 5 εκατ. του Γκρέι στη Γουότφορντ δημιούργησε νέα έλλειψη ισορροπίας και έδειξε πως όσο περνούν οι μέρες τα ποσά ανεβαίνουν. Απομένουν 80 εκατ. για να ξοδευτούν για να σπάσει κάθε ρεκόρ στην ιστορία του Νησίου! Η Σίτι έχει δαπανήσει τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα με 218 εκατ. καθώς απέκτησε τους Κάιλ Γουόκερ, Μεντί και Ντανίλο. Η Γιουνάιτεντ είναι κοντά με 150 εκατ. και η Τσέλσι είναι στην τοπ τριάδα με 130 εκατ.

H χρονιά του: Ο Πεπ Γκουαρδιόλα υπέπεσε σε αρκετά λάθη πέρυσι και είναι φέτος το μεγάλο και κεντρικό πρόσωπο των Σίτιζενς. Το πρωταρχικό του λάθος πέρσι ήταν ότι έδινε πάντα έμφαση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι κι άφηνε την ομάδα του ακάλυπτη και δίχως σωστή αμυντική προσέγγιση. Η προσέγγιση του Πεπ με την λογική να βάλει πολλά γκολ η Σίτι και ας δεχθεί αρκετά δεν ήταν αποτελεσματική...

Φέτος το καλοκαίρι ο Πεπ κινήθηκε ώστε να λύσει τα προβλήματά του με κίπερ και φουλ μπακ. Ακόμα όμως έχει θέματα με τους στόπερ. Ο Τζο Χαρτ αντικαταστάθηκε από τον Κλαούντιο Μπράβο. Υπήρξε και το deal 34.7 εκατ. για τον Έντερσον της Μπενφίκα. Ο Κάιλ Γουόκερ, δεξί μπακ, ήρθε από Τότεναμ με 45 εκατ., από Μονακό ο μπακ Μεντί με 52 εκατ. και ένας χρηστικός παίκτης ο Ντανίλο που μπορεί να λειτουργήσει ως φουλ μπακ ή αμυντικός χαφ για 26.5 εκατ. από Ρεάλ.

Οι Κομπανί, Στόουνς και Οταμέντι είχαν μείνει από την άμυνα από την πέρυσι. Με δεδομένο το ποδοσφαιρικό τους παρελθόν και το ιατρικό ιστορικό τους η Σίτι έχει περαιτέρω ανάγκη ενίσχυσης. Εκτός από αυτούς τους τρεις ο Πεπ έχει τον 19χρονο Τοσίν και τον... ανεπιθύμητο Ντενάγιερ, με τον Μανγκαλά, αφού ο Κολάροβ πήγε Ρόμα. Η Σίτι ήθελε τον Φαν Ντάικ αλλά με τα 60 εκατ. ως κόστος έκανε πίσω. Μία εναλλακτική είναι ο Μαρτίνεθ της Σοσιεδάδ με 27,1 εκατομμύρια. Ο Καταλανός είναι σίγουρος για την επιτυχία της ομάδας και αισιοδοξεί πως φέτος θα είναι η χρονιά του, καθώς μαθαίνει από τα λάθη του.

Αποτέλεσμα εικόνας για pep city

Οιωνός τίτλου για Μουρίνιο: Το 2017 - 2018 η Γιουνάϊτεντ πρέπει να αποδειχθεί ξανά ισχυρή και άκρως ανταγωνιστική για τον τίτλο της Premier. Αυτό είναι το μίνιμουμ ως απαίτηση για μία τέτοια ομάδα, αλλά και η αλήθεια με την οποία τίθεται αντιμέτωπος ο Μουρίνιο που ξεκινά την 2η του προσπάθεια για τους 20 φορές πρωταθλητές. Στον Πορτογάλο δόθηκε λευκή επιταγή ως προς τα μεταγραφικά κι έτσι δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Σύμμαχος για τον τίτλο η παράδοση που έχει δημιουργήσει. Με εξαίρεση την πρώτη θητεία στην Τσέλσι, στους επόμενους σταθμούς της καριέρας του έκανε τα πάντα εξαιρετικά στη δεύτερη του σεζόν. Στην Πόρτο με το... καλημέρα πήρε UEFA, αλλά την επόμενη ήρθε το πρωτάθλημα και το Champions League. Στην Ιντερ πήρε με την πρώτη πρωτάθλημα, αλλά την επόμενη χρονιά ήρθε το τρεμπλ! Στη Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς τότε πήρε πρωτάθλημα σπάζοντας την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα. Επέστρεψε στην Τσέλσι και την πρώτη χρονιά τόνισε: «Το μικρό μου άλλο θέλει περισσότερο γάλα». Στη δεύτερή του σεζόν το άλογο έγινε... καθαρόαιμο και οι Μπλε πήραν κούπα!

Αποτέλεσμα εικόνας για mourinho united

Το Χρυσό παπούτσι: Μπορεί ο Λακαζέτ να συνεχίσει τον μέσο όρο σκοραρίσματός του και στην Premier; Ο φορ της Άρσεναλ θα μπορεί να διεκδικήσει το Χρυσό Παπούτσι και να κάνει ρεκόρ στην Premier με 40 και πλέον γκολ εάν παίζει διαρκώς και συνεχίσει στο ρυθμό σκοραρίσματός του όπως με τη Λιόν. Ο Λακαζέτ στα 26 του χρόνια έχει πετύχει 28 γκολ σε 2.408 λεπτά στην Ligue 1. Θα μπορούσε να βάλει 40 τέρματα σε επίπεδο Premier και σε 38 ματς. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα ξεπεράσει τις επιδόσεις που είναι κορυφαίες στο πρωτάθλημα, 34 γκολ από τον Κόουλ και τον Σίρερ το 1994 και το 1995.

Πάμε να δούμε μια μεγάλη έρευνα. Το Sky Sports υπολόγισε όλα τα δεδομένα για κάθε στράικερ και για το πόσα γκολ θα πετύχαινε σε 500 λεπτά σε επίπεδο πρωταθλήματος. Ο διεκδικητής της Χρυσής Μπάλας, Χάρι Κέιν, μπορεί να περάσει τα 29 και να σπάσει ρεκόρ με 39 γκολ. Είχε παίξει 2.531 λεπτά σε 30 αγώνες πέρυσι. Ο Μοράτα της Τσέλσι μπορεί να πιάσει τα 39, αν συνεχίσει με τον ρυθμό που είχε στη Ρεάλ και φυσικά αν είναι βασικός μπροστά από τον Μπατσουαγί.

Ο Ζέσους μπορεί να τελειώσει ως 4ος τοπ σκόρερ με 37 γκολ μπροστά από τον συμπαίκτη του Αγουέρο, που θα είναι 7ος με 28! Ο Γκουέλ της Νιουκάστλ είχε βάλει 23 γκολ σε 2.145 λεπτά στη Τσάμπιονσιπ βοηθώντας την ομάδα να πάρει την άνοδο. Ο Ζιρού που έχει συνδεθεί με μεταγραφή μετά την ένταξη του Λακαζέτ στο ρόστερ της Αρσεναλ μπορεί να φτάσει τα 34. Ο Αλέξις Σάντσες είχε πιάσει το επίπεδο των 24 γκολ παίζοντας όμως χωρίς σταματημό. Ο Λουκάκου με το κόστος μεταγραφής στα 90 εκατ. μπορεί να τελειώσει στα 26 γκολ, όσα και ο Ιεανάτσο της Λέστερ.

Ο Τάμι Άμπραχαμ της Σούονσι, δανεικός από Τσέλσι μπορεί να ξεπεράσει τον Γιορέντε με 23 γκολ και να κρατήσει την περσινή επίδοση με 23 σε 3.424 στην Championship. Ο Μάρεϊ της Μπράιτον μπορεί τα 23 γκολ μπροστά από Κόστα, με τον Ισπανό να είχε 22 σε 38 αναμετρήσεις. Ο Κόστα βέβαια είναι απίθανο να παίξει ξανά με Τσέλσι. Στο top 20 και ο Όστιν της Σαουθάμπτον (22 γκολ) . Ο Τσιτσαρίτο της Γουέστ Χαμ και ο νεοαποκτηθείς Σάντρο Ραμίρεζ σε Έβερτον έχουν την ευχέρεια για 21 τέρματα, μπροστά από τον Χέμεντ της Μπράιτον και τον Κινγκ της Μπόνρμουθ με 21 κα 20 τέρματα.

Ποιος προπονητής θα φύγει πρώτος;
Ποιος θα κουνήσει πρώτος μαντήλι; Η σεζόν δεν άρχισε, αλλά οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν ήδη βγάλει… λίστα με τους προπονητές που δε θα έχουν πολλές ευκαιρίες. Μεγάλο φαβορί ο Ράφα Μπενίτεθ. Τι και είναι ο αγαπημένος των οπαδών, η διοίκηση δεν τον στήριξε αρκετά στο μεταγραφικό κομμάτι. Τον Ιούνιο είχε βρεθεί ένα βήμα πριν την παραίτηση, ωστόσο αποφάσισε να μείνει. Ο 57χρονος δεν είναι ευτυχισμένος και δε θα διστάσει να αποχωρήσει από τη Νιούκαστλ. Αλλωστε, οι σχέσεις με τον Μάικ Ασλεϊ είναι στο… κόκκινο!

Οι εννέα βαθμοί στα 11 τελευταία ματς της περσινής σεζόν είχαν φέρει τον Μαρκ Χιουζ κοντά στην απόλυση. Η διοίκηση της Στόουκ τον στήριξε, αν και μεταγραφικά η ομάδα κινήθηκε σε ρηχά νερά. Η αποχώρηση του ηγέτη Αρναούτοβιτς, αλλά και το δύσκολο πρόγραμμα στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές τον φέρνουν ήδη σε δύσκολη θέση.

Η Γουέστ Χαμ απέκτησε τους Χαρτ, Αρναούτοβιτς, Ζαμπαλέτα, Τσιτσαρίτο, ενώ φουλάρει για τον Καρβάλιο. Οι απαιτήσεις πολλές και η διοίκηση ζητά γρήγορο, επιθετικό ποδόσφαιρο και φυσικά αποτέλεσμα. Αν αυτά δεν έρθουν άμεσα ο Σλάβεν Μπίλιτς δε θα πάρει δεύτερη ευκαιρία.

Ο Γκρεγκ Σέξπιρ έμοιαζε να βρίσκεται πάντα σε ραντεβού στο κενό. Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβρης είναι μήνες που μπορούν να φέρουν και το γρήγορο... τέλος αφού υπάρχουν ματς με Αρσεναλ, Γιουνάιτεντ και Τσέλσι. Το δ.σ. της Λέστερ είναι... αδίστακτο, το έδειξε με τον Ρανιέρι και σε καμία περίπτωση δε θα διστάσει να τραβήξει τη σκανδάλη. Το μπαλαντέρ της λίστας είναι ο... Αντόνιο Κόντε, ο οποίος ρίσκαρε αρκετά με την απόκτηση του Μοράτα. Μπορεί να υπέγραψε νέο συμβόλαιο δυο ετών, ωστόσο η χρονιά άρχισε με το... αριστερό. Αν μέχρι τον Οκτώβριο η Τσέλσι δεν πείθει, τότε ο Αμπράμοβιτς θα σκεφτεί ακόμα και την απόλυση. Το έχει κάνει και στο παρελθόν!

Αυτοί θα κουνήσουν σεντόνι: Η πιο πιθανή κατάληξη της νέας σεζόν για τη Μάντσεστερ Σίτι, θα είναι σίγουρα μια θέση στην τετράδα. Αν θα είναι η πρώτη θέση ή το 4ο «σκαλί», θα φανεί, όμως ο Πεπ δείχνει να βάζει το νερό στ' αυλάκι, έχοντας πλέον κουβαλήσει μια χρονιά εμπειριών στην Αγγλία. Ο Βενγκέρ θα τα δώσει όλα για την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη στιγμή που φέτος για πρώτη φορά στη δική του θητεία η Άρσεναλ δε βρίσκεται στη διοργάνωση. Σε θέση ισχύος δείχνει να βρίσκεται και η Λίβερπουλ με τη δυναμική που έχει αποκτήσει και την ποιότητα από τη μέση και μπροστά, ενώ Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδεχομένως να βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από την Τότεναμ, ώστε να εξασφαλίσουν εισιτήριο για τ' αστέρια της σεζόν 2018-2019.

Αυτοί θα πέσουν: Όπως συνηθίζεται στην έναρξη κάθε σεζόν, οι τρεις νεοφώτιστες αυτομάτως μπαίνουν στο γκρουπ με τις ομάδες που δείχνουν να συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες άμεσου υποβιβασμού. Ο Ράφα Μπενίτεθ που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα μέσα στο καλοκαίρι και η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί στο εξωαγωνιστικό κομμάτι της Νιούκαστλ, ίσως να επηρεάσει την ομάδα και τον Ισπανό κόουτς... Εξάλλου, το είπε και μόνος του εκείνος, παραμονές της πρεμιέρας, ότι οι «καρακάξες» έχουν αρχικό στόχο την παραμονή. Οι πρώτες εκτιμήσεις, παρ' όλα αυτά, κάνουν αναφορά στη Χάντερσφιλντ, που ναι μεν πραγματοποίησε ικανοποιητικές προσθήκες στο ρόστερ της και μάλιστα προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό από την άνοδό της, όμως, βάσει και της απειρίας παικτών και προπονητή, το σύνολο του Βάγκνερ φιγουράρει για υποβιβασμό.

Από κοντά και οι Μπράιτον και Μπέρνλι, με τους «clarets» να έχουν χάσει μέσα στο καλοκαίρι τον Μάικλ Κιν από την άμυνα και τον Αντρέ Γκρέι από την επίθεση, αποδυναμώνοντας αρκετά το ρόστερ τους. Από την πλευρά τους, οι «γλάροι» του Κρις Χιούτον με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού, συμπεριλαμβάνονται στις επικρατέστερες ομάδες για να βρεθούν ξανά την επόμενη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία, λόγω της αδυναμίας του προπονητή τους να παρουσιάσει επιδόσεις πειστικές για διατήρηση στο κορυφαίο επίπεδο...

Ομάδα – έκπληξη: Μπορεί οι Αγγλοι να τονίζουν πως ο Μπενίτεθ είναι στα πρώτα φαβορί για απόλυση, ωστόσο αυτό συνέβη λόγω των κακών σχέσεων με τον Μάικ Ασλεϊ. Ο Ράφα έκανε τα πάντα για να ανεβάσει την ομάδα ξανά στα μεγάλα σαλόνια, το πέτυχε και είναι ο αγαπημένος της εξέδρας. Ο Ισπανός πήγε σε σίγουρες λύσεις, η εικόνα στα φιλικά είναι καλή, ενώ φρόντισε πέρσι να χτίσει έναν εξαιρετικό κορμό. Αν του βγει όπως πέρσι ο Ντουάιτ Γκέιλ (23 γκολ, 4 ασίστι), τότε ο Μπενίτεθ μπορεί να φτάσει ψηλά με τις Καρακάξες. Το... φαινόμενο Ραφά είναι εγγύηση για μια εξαιρετική πορεία, όμως όσο το φάντασμα του Ασλεϊ πλανάται πάνω από το Σεντ Τζέιμς Παρκ είναι... ανόητο να γίνουμε πολύ αισιόδοξοι.

Αποτέλεσμα εικόνας για RAFA BENITEZ

Οι στιγμές της σεζόν 2016-2017 (vids): Τα highlights του περσινού πρωταθλήματος και της επιστροφής της Τσέλσι στην κορυφή ξεκινούν από το γκολ του Μιτσί Μπατσουαγί στο «Χόθορνς», στην 36η αγωνιστική, με τους «μπλε» να εξασφαλίζουν και μαθηματικά τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ!

Από τις καλύτερες στιγμές ολόκληρης της περσινής ποδοσφαιρικής χρονιάς, τα γκολ των Μκιταριάν και Ζιρού, με τα «χτυπήματα του σκορπιού». Δεν νοιάστηκε κανείς για το γεγονός πως ο Αρμένιος ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ ο Γάλλος φορ της Άρσεναλ ισχυρίζεται πως το δικό του ήταν το καλύτερο της σεζόν. Από κάπου τους παρακολουθούσε και ήθελε να γελάσει ο Άντι Κάρολ με το ανάποδο ψαλίδι!

Το αριστούργημα, το έργο τέχνης του Εμρέ Τσαν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Γουότφορντ, μπαίνει μόνο του. Μια κατηγορία δίχως άλλους συμμετέχοντες. Ο Γερμανός «ζωγράφισε» και χάρισε μια από τις σπουδαιότερες στιγμές του πρωταθλήματος.

Από εκεί κι έπειτα, τα γκολ των Χέντερσον στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κόντρα στην Τσέλσι και Ντρινκγουότερ στο «King Power Stadium» απέναντι στη Λίβερπουλ, έκαναν τόσο... εκκωφαντικό θόρυβο όταν η μπάλα καρφώθηκε στα δίχτυα από τα πόδια τους, που έμειναν αξέχαστα.

Από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια ήταν το επιβλητικό πέρασμα της Λίβερπουλ από το «Έμιρεϊτς» στην πρεμιέρα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, ειδικά με τον πανηγυρισμό του Μανέ με τον Κλοπ, ενώ και το πρώτο ραντεβού της Τσέλσι με τον Ζοσέ Μουρίνιο μετά το δεύτερο «διαζύγιό» τους, είχε διασυρμό του Πορτογάλου...

Αξιοσημείωτη αναφορά για τη σεζόν 2016-2017 γίνεται στην... υποστολή σημαίας στην Τσέλσι, με την αποχώρηση του Τζον Τέρι. Παιδάκι αμούστακο ήταν όταν φόρεσε τα «μπλε», έφυγε όντας Πρωταθλητής Αγγλίας για πέμπτη φορά στην καριέρα του. Τα πήρε όλα στη διαδρομή που σημείωσε με τους «μπλε», έζησε τα πάντα και αποχαιρέτησε το «Στάμφορντ Μπριτζ» κλείνοντας το κεφάλαιο που είχε ανοίξει πριν από 22 χρόνια...

 

Τελευταία Νέα