Εκατομμύρια και Μέσι... έδιωξαν τον Νεϊμάρ!

Gazzetta team
Εκατομμύρια και Μέσι... έδιωξαν τον Νεϊμάρ!

bet365

Τα εκατομμύρια, αλλά και ο ρόλος του στην ομάδα αποδείχθηκαν πιο δυνατά από τη φιλία του με τον Μέσι και τον Σουάρες. Ο Νεϊμάρ πείσθηκε από τον πατέρα του και η κίνηση του αιώνα ολοκληρώθηκε!

Προς το τέλος της πορείας του στην Μπαρτσελόνα ο Βραζιλιάνος άσος ήταν πρωταγωνιστής σε διαφημίσεις και με τον κόσμο να απορεί γι' αυτό διαπιστώνοντας πως οδεύει στην Παρί. Ο φωτογράφος αγώνων, Σαντιάγο Γκαρσές είχε την κάμερα τραβούσε τον Νεϊμάρ και τόνιζε «ο κόσμος έχει να λέει πως είναι ο κορυφαίος, ακόμα και πάνω από τον Λίο Μέσι».

Πιο πάνω κι από τον Μέσι; Δεν ήταν ο Αργεντίνος στις καρδιές του κόσμου όπως ο Νεϊμάρ; Κι όμως ο κόσμος είχε τρελαθεί με τον Βραζιλιάνο, τον λάτρευε. Με ενέργειες καθοριστικές σε ματς και πολλές ασίστ στο Champions League, οι φίλοι των Καταλανών τον έβαλαν ζεστά στην καρδιά τους. Ο ίδιος την βραδιά που έπιασε τις 8 ασίστ στο Champions League έλεγε πως ήταν η πλέον ιστορική βραδιά του και το τοπ ματς του.

Τελικώς ποιος ήταν ο λόγος που έφυγε; Ο Νεϊμάρ πιέστηκε πολύ από τον πατέρα του, ήθελε περισσότερα χρήματα, ο μισθός του θα πήγαινε στα 36 εκατ. ευρώ και γενικότερα τα οφέλη του θα ήταν αρκετά. Θα ήταν ανόητος όποιος πίστευε ότι τα χρήματα δεν έπαιξαν ρόλο. Πολλοί θεώρησαν και θεωρούν ότι δεν ήθελε άλλο να ζει στην σκιά του Μέσι.

Ο Νεϊμάρ ως προσωπικότητα και ως παίκτης θέλει πλέον να είναι στο επίκεντρο. Να είναι το Νο1 και να παίρνει την Χρυσή Μπάλα. Ξέρει πως στο «Παρκ Ντε Πρενς» η επιτυχία θα είναι όλη δική του. Η Παρί θα είναι η ομάδα του, οι παίκτες θα δουλεύουν γύρω από αυτόν και θα έχει και Βραζιλιάνους κοντά του. Με Μέσι και Σουάρες είχε σχηματίσει την καλύτερη τριπλέτα στον κόσμο. Μία τριπλέτα – φωτιά!

Μαζί κέρδισαν πολλούς τίτλους, πλην όμως όσο περνούσε ο χρόνος υπήρχε διάχυτη άποψη ότι όλοι έπαιζαν για τον Μέσι. Ο Αργεντίνος από εκεί που μπορεί να έπαιζε και άκρα, ήθελε να πάει το παιχνίδι του μόνο πίσω από τον επιθετικό. Όλη αυτή η εξέλιξη ήταν κάτι που δεν θα άφηνε τον Νεϊμάρ να συνεχίσει έτσι για πολύ. Εάν δει κανείς μάλιστα ότι πολλές φορές ο Νεϊμάρ έβγαζε μπαλιές στον Μέσι παρά ο τελευταίος σε αυτόν οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο Βραζιλιάνος μπορεί να είναι πιο καλά δίχως αυτόν....

Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο το τρίο αυτό δούλεψε σε μεγάλο βαθμό. Όχι τόσο πέρυσι. Πολλοί είπαν ότι το μυστικό τους εκτός από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές αρετές ήταν και η φιλία που τους συνέδεε. Η πιο δυνατή σύνδεση πάντως ήταν με Σουάρες και Μέσι και όχι τόσο και με τους τρεις. Είναι σαφές πάντως πως και ο Ουρουγουανός και ο Αργεντίνος προσπάθησαν πολύ να πείσουν τον Νεϊμάρ να μείνει. Δεν ήθελαν να τον χάσουν από την ομάδα και τα αποδυτήρια κάτι που λέει πολλά για την εκτίμηση που του είχαν.

Επειτα τη μαγική νίκη επί της Παρί, ο Νεϊμάρ είχε ερωτηθεί για το μέλλον του Μέσι «Μην ανησυχείτε. Είμαι σίγουρος πως ο Μέσι θα μείνει...», ωστόσο δεν είπε τίποτα για τον εαυτό του. Η ρήτρα εξαγοράς των 222 εκατ. ευρώ προοριζόταν ως σημάδι μη πώλησης και η Μπαρτσελόνα ήταν σίγουρη πως καμία ομάδα δε θα έδινε τα διπλά από αυτά που δαπάνησε πέρσι η Γιουνάιτεντ για τον Πογκμπά. Η Μπάρτσα όμως είχε κάνει ένα σοβαρό λάθος, είχε αφήσει την πόρτα ανοιχτή. Ο Νεϊμάρ ποτέ δε μίλησε ανοιχτά... Ολο το καλοκαίρι ήταν το επίκεντρο της προσοχής, αλλά αυτός... απαντούσε με τη... σιωπή. Κάποιοι αισθάνονται προδομένοι, απογοητευμένοι. Άλλοι αναρωτιούνται πως ξεκίνησε αυτό και ποιος φταίει. Πώς έγινε αυτό;

Στις 19 Ιουλίου ο Μπαρτομέου τόνισε: «Είμαστε χαλαροί για τον Νεϊμάρ». Αρχικά, φάνηκε απίθανη η αποχώρησή του, αλλά μέχρι τότε δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι η απειλή ήταν πραγματική. Κανείς στην ομάδα δεν πίστεψε πως η Παρί θα έδινε τόσα χρήματα. Οι Παριζιάνοι όμως... τρέλαναν τον πλανήτη και η Ligue 1 έγινε πιο αστραφτερή. Το θέμα είναι όμως αν εκεί ο Νεϊμάρ θα είναι ευχαριστημένος; Θα φανεί...

 

Τελευταία Νέα