ΤΣΣΚΑ στο δρόμο της λιτότητας!

ΤΣΣΚΑ στο δρόμο της λιτότητας!

bet365

Η ΤΣΣΚΑ έχασε το δρόμο της... σπατάλης, ξέχασε ν' ανοίγει κάθε χρόνο τα ταμεία της και η οικονομική κρίση την επηρέασε σημαντικά. Η αντίπαλος της ΑΕΚ δεν έδωσε φέτος ούτε... ρούβλι για μεταγραφή.

Οι παλαιότεροι την γνώρισαν επί Σοβιετικής Ενωσης ως την ομάδα του στρατού. Για τους οπαδούς της είναι απλά οι «Koni» (άλογα) ή οι «Krasno-sinie» (κοκκινόμπλε). Για όλους τους υπόλοιπους είναι διαχρονικά η πιο γνωστή ρωσική ομάδα κι ας έχει χάσει τα σκήπτρα στη σύγχρονη εποχή από την Ζενίτ. Από το 2003 βέβαια πρωταγωνιστεί ξανά, έχοντας πανηγυρίσει σε αυτό το διάστημα έξι φορές το πρωτάθλημα, με τελευταία το 2015-16. Ωστόσο, η σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία της είναι η έκπληξη στον τελικό του Κυπέλλου UEFA του 2005 και η κατάκτηση του τροπαίου.

Σχετική εικόνα

Για φέτος όμως ξεκινάει μετά από χρόνια τη σεζόν χωρίς να είναι ανάμεσα στα δύο πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Tο μεγάλο θέμα ωστόσο, παρά τα... ηλικιακά προβλήματα της ομάδας, είναι ότι πρόκειται για έμπειρο και δεμένο σύνολο. Επίσης, από τις 10 τελευταίες χρονιές στην Ευρώπη, μόνο τη μία αποκλείστηκε και αυτό στα Play offs του 2012-'13. Γιατί όμως το ρόστερ δεν ανανεώνεται, γιατί η ΤΣΣΚΑ δεν ακολουθεί το δρόμο της Ζενίτ, της Σπαρτάκ; Από το 2014 κι έπειτα το μεταγραφικό μπάτζετ έπεσε αρκετά, με την ομάδα να λυγίζει από την οικονομική κρίση, αλλά και από το τεράστιο δάνειο των 240 εκατ. ευρώ από τη «Vnesheconombank» για την κατασκευή του γηπέδου.

Για μια τετραετία 2010-2014 οι Μοσχοβίτες φρόντισαν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεταγραφικό κομμάτι. Το 2010 η ΤΣΣΚΑ έκανε την υπέρβαση αποκτώντας Ντουμπία, Τόσιτς και Χόντα δαπανώντας 27 εκατ. ευρώ. Ενώ τη διετίεα 2011-13 η ομάδα του στρατού έδωσε περίπου 34 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές, φέρνοντας Βένμπλουμ. Φερνάντες και Βάγκνερ Λοβ. Την περίοδο 2013-14 οι φίλοι της ομάδας τη θυμούνται με νοσταλγία, αφού τότε δαπανήθηκαν 17 εκατ. ευρώ για Βιτίνιο, Τσούμπερ και Μιλάνοφ!

Траты ЦСКА. Фото "СЭ"

Η οικονομική κρίση στάθηκε τεράστιο εμπόδιο για νέες υπερβάσεις, η διοίκηση φρόντισε να κρατήσει το ρόστερ και να κάνει κάποιες τονωτικές ενέσεις. Αλλωστε, σε πρώτη φάση οι Μοσχοβίτες ασχολήθηκαν με το νέο τους γήπεδο, το οποίο έπρεπε να είναι έτοιμο στη σεζόν 2015-16, για να καταφέρει η ομάδα να βάλει έσοδα στα ταμεία της. Αλλωστε, η «Vnesheconombank» στάθηκε σύμμαχος και τη βοήθησε με ένα τεράστιο δάνειο, αλλά και μια χορηγία, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της. Το 2015 η αντίπαλος της ΑΕΚ έδωσε μόλις 6.5 εκατ. για μεταγραφές και σχεδόν όλα ήταν για τον Ερεμένκο (λίγους μήνες αργότερα τιμωρήθηκε για χρήση κοκαΐνης.

Πέρσι, οι Μοσχοβίτες δεν μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν με μεταγραφές και η σεζόν σώθηκε με δανεισμούς! Η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, τη δεδομένη χρονική στιγμή δε μπορεί να συγκριθεί με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, ενώ φέτος ήταν ο μοναδικός σύλλογος στη Ρωσία που δεν έκανε ούτε μια μεταγραφή! Η συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League είναι μονόδρομος, ενώ ενδεχόμενος αποκλεισμός θα την έστελνε κοντά στο γκρεμό!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα