Η σωστή κίνηση της Ντόρτμουντ

Η σωστή κίνηση της Ντόρτμουντ

Gazzetta team
Η σωστή κίνηση της Ντόρτμουντ

bet365

Η Ντόρτμουντ συμπεριφέρθηκε άψογα στο θέμα Ομπαμεγιάνγκ και δείχνει να μαθαίνει από τα λάθη της.

Τον Ιούλιο του 2015 η Ντόρτμουντ πήρε την απόφαση που ίσως αλλάξει τα δεδομένα την επόμενη σεζόν. Γιατί αν οι Βεστφαλοί θέλουν να κοντράρουν στα ίσα την Μπάγερν, τότε μπορούν να το κάνουν μόνο με τον Ομπαμεγιάνγκ στην ενδεκάδα. Τότε, η Μπορούσια είχε πάρει την απόφαση να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Και υπό τις οδηγίες του Τούχελ ο Γκαμπονέζος εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Η αποχώρηση του πρώτου παραλίγο να φέρει και την πώληση του δεύτερου. Ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε διαθέσιμο τον εαυτό του, ψάχτηκε, αλλά θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν στην Ντόρτμουντ.

Η παραμονή του δεν ήρθε με πίεση, με δημόσιους (ή ιδιωτικούς) καυγάδες, αλλά με κατανόηση, εκτίμηση και σεβασμό από όλες τις πλευρές. Ούτε ο ίδιος πίεσε καταστάσεις, ούτε ο σύλλογος συμπεριφέρθηκε όπως στο παρελθόν. Είναι ίσως η πρώτη φορά τελευταία χρόνια που ο CEO Βάτσκε και ο τεχνικός διευθυντής Τσορκ έχουν μάθει από τα λάθη τους. Ίσως ήταν επειδή είχαν το πάνω χέρι λόγω της διάρκειας του συμβολαίου του Ομπαμεγιάνγκ, αλλά και πάλι δεν το εκμεταλλεύτηκαν με άσχημο τρόπο.

«Θεωρούμε ότι η μεταγραφική περίοδος έχει ολοκληρωθεί, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει χρόνος», αποκάλυψε ο Βάτσκε, που είχε ήδη θέσει την τιμή του Γκαμπονέζου σε τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ και πριν λίγες ημέρες είχε προειδοποιήσει με συνέντευξή του στη Welt ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Στην ουσία αυτό που έκανε ήταν να δώσει την ευκαιρία στον Ομπαμεγιάνγκ να μάθει τι αξίζει στην αγορά και μαζί την ευκαιρία αν έρθει η κατάλληλη πρόταση να φύγει από τη Γερμανία.

Τελικά, αυτή δεν έφτασε από πουθενά. Και η Ντόρτμουντ θα βρισκόταν στη δύσκολη θέση να ψάξει έναν σκόρερ, έχοντας χρήματα, αλλά και τεράστιο ανταγωνισμό σε κορυφαίο επίπεδο, από τη στιγμή που και αγγλικές ομάδες είχαν βγει στην αγορά. Αυτή η αντιμετώπιση θα μπορούσε να γίνει η νέα αρχή της διοίκησης των Βεστφαλών, η οποία τους τελευταίους 12 μήνες (από τις πωλήσεις των Χούμελς, Μχιταριάν και Γκουντογκάν μέχρι την απόλυση του Τούχελ) έχει κάνει σημαντικά λάθη, που παραλίγο να τινάξουν το πρότζεκτ στον αέρα.

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν προβλήματα. Φυσικά και ήθελε να δοκιμάσει κάτι καινούριο. Αλλά πιστεύω ότι νιώθει άνετα μαζί μας», τόνισε ο Βάτσκε, με τον Ομπαμεγιάνγκ να μην δείχνει καθόλου επηρεασμένος ούτε στις προπονήσεις ούτε στο φιλικό με την Μίλαν. Είναι δεδομένο ότι σύντομα θα πάρει θέση για το θέμα, αλλά ένα είναι σίγουρο: η Μπορούσια του έδωσε την ευκαιρία να τεστάρει τον εαυτό του στην αγορά και του έδειξε σεβασμό. Τώρα, είναι η σειρά του να κάνει το ίδιο πιθανότατα στην τελευταία του σεζόν στο Ντόρτμουντ.

 

Τελευταία Νέα