TOP 10 ακριβότερες αγγλικές μεταγραφές

Gazzetta team
TOP 10 ακριβότερες αγγλικές μεταγραφές

bet365

Από τον Μπέκαμ στον Ρούνεϊ και από τον Κάρολ στον Γουόκερ. Αυτές είναι με αντίστροφη σειρά αρίθμησης οι 10 πιο... πλούσιες μετακινήσεις Αγγλων ποδοσφαιριστών.

Ο Κάιλ Γουόκερ έγινε η ακριβότερη μετακίνηση Αγγλου ποδοσφαιριστή προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και προορισμό και το «FFT» παρουσιάζει τις 10 πιο καλοπληρωμένες μεταγραφές στην ιστορία των... ντόπιων στο Νησί.

10. Ντέβιντ Μπέκαμ
Είναι η μοναδική περίπτωση στην εν λόγω 10άδα που η μετακίνηση αφορούσε μεταγραφή στο εξωτερικό. Το 2003, στην εποχή των Galacticos, η Ρεάλ πλήρωσε 28 εκατ. ευρώ και έναε δικό της τον Ντέιβιντ Μπέκαμ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στη Μαδρίτη έμεινε για τέσσερα χρόνια.


9. Ανταμ Λαλάνα
Το 2014 ο Μπρένταν Ρότζερς εκτίμησε την εξαιρετική παρουσία του στην Σαουθάμπτον και τον αγόρασε για τη Λίβερπουλ. Τα 28,6 εκατ. ευρώ που κόστισε ο Ανταμ Λαλάνα φαίνεται ότι έχου πιάσει τόπο με τη παρουσία του στους Reds.


8. Τζέιμς Μίλνερ
Το 2010 ο Τζέιμς Μίλνερ έκανε σπουδαία πράγματα με την Αστον Βίλα και η νεόπλουτη Σίτι δεν είχε κανένα δισταγμό να βγάλει από τα ταμεία της 29,5 εκατ. ευρώ για τον Αγγλο μέσο, που έμεινε εκεί για πέντε χρόνια.


7. Γουέιν Ρούνεϊ
Το 2004 η Γιουνάιτεντ δεν είχε κανένα πρόβλημα να πληρώσει 30,7 εκατ. ευρώ για τον πιτσιρικά της Εβερτον. Το εάν δικαιώθηκε ή όχι για την επιλογή του Γουέιν Ρούνεϊ, έπειτα από 13 χρόνιατο γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά.


6. Λουκ Σο
Η ακριβότερη πώληση που έκανε ποτέ η Σαουθάμπτον. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι στη Γιουνάιτεντ τα... κλαίνε τα 35 εκατ. ευρώ που έδωσαν το 2014 για τον Λουκ Σο.


5. Ρίο Φέρντιναντ
Συγκριτικά με την προσφορά του Ρίο Φέρντιναντ σε μία εκπληκτική περίοδο της ιστορίας της Γιουνάιτεντ, τα 35 εκατ. ευρώ, που ήταν τρελά λεφτά για το 2002, σήμερα μπορεί και να φαίνονται λίγα.


4. Αντι Κάρολ
Ο,τι πιο αστείο και επιπόλαιο έχει υπάρξει μεταγραφικά στο Νησί. Μία διετία στη Λίβερπουλ δεν εκτίμησαν τον Αντι Κάρολ. Το 2013 τον έδωσαν στη Νιούκαστλ, για να τον πάρουν πίσω ένα χρόνο μετά αντί 40 εκατ. ευρώ, τα οποία εννοείται ότι ουδέποτε αιτιολόγησε με την αγωνιστική συνεισφορά του. Μυθική η φωτογραφία της παρουσίασης και το κοντράστ με όσα έκανε ο Λουίς Σουάρες.


3. Τζον Στόουνς
Σε πρώτη φάση ο Τζον Στόουνς στην πρώτη σεζόν του στη Σίτι δεν αιτιολόγησε το ότι κόστισε 54 εκατ. ευρώ για να αποκτηθεί από την Εβερτον. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα όμως τον πιστεύει...


2. Ραχίμ Στέρλινγκ
Είναι πραγματικά απίστευτο ότι η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει τόσα πολλά από τη Σίτι για τον Ραχίμ Στέρλινγκ. Πριν δύο χρόνια οι Πολίτες πλήρωσαν 56 εκατ. ευρώ και αποτέλεσμα ουσιαστικό δεν είδαν.


1. Κάιλ Γουόκερ
Η ακριβότερη μεταγραφή στο Νησί είναι γεγονός. Ο Κάιλ Γουόκερ έκανε το ταξίδι προς τον βρετανικό βορρά, με τη Σίτι να κάνει πλουσιότερη την Τότεναμ κατά 60,2 εκατ. ευρώ, για ν' αποκτήσει τον Αγγλο δεξιό μπακ.


* Το θέμα και τα ποσά έχουν ως πηγή την αγγλική «Telegraph»

 

Τελευταία Νέα