Λέβι, ο... διάβολος της Premier League!

Gazzetta team
Λέβι, ο... διάβολος της Premier League!

bet365

Ο Ντάνιελ Λέβι... τρελαίνεται για διαπραγματεύσεις και παίρνει πάντα αυτό που θέλει. Η συνεργασία με τον Ποκετίνο άψογη και η Τότεναμ δουλεύει ρολόι.

Παίκτης της Μάντσετσερ Σίτι είναι κι επίσημα ο Κάιλ Γουόκερ, που υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2022 και κόστισε 45+5 εκατ. λίρες. Ναι, ο Ντάνιελ Λέβι είναι ο πιο αδίστακτος διαπραγματευτής της Premier League και η μεταγραφή του Γουόκερ ήταν η πιο ακριβή αμυντικού στο Νησί.

Ολα τα λεφτά η ατάκα του Φέργκιουσον για τον πρόεδρο της Τότεναμ «Οι συζητήσεις μαζί του είναι πιο οδυνηρές και από την αντικατάσταση του ισχύου μου». Ο Σκωτσέζος πάντως πήρε αυτό που ήθελε από τον Λέβι, αφού αποκτήθηκε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ το 2008. Πολλοί άνθρωποι δεν είναι τόσο τυχεροί... Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως συμφώνησε με τον πρόεδρο της Τότεναμ, αφού πολλές φορές την τελευταία ώρα θα αναθεωρήσει τις απαιτήσεις του.

Ποιος είναι ο ισχυρός άνδρας των Σπερς; Είναι ένας φιλικός, φιλόξενος τύπος, τον οποίο ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο έχει περιγράψει ως «ντροπαλό, ευαίσθητο και αστείο». Οταν όμως αρχίζει να διαπραγματεύεται μετατρέπεται σε... διάβολο, τους αλλάζει τα φώτα, ακόμα και σε αυτούς που συμπαθεί. Οι σχέσεις δεν μετρούν πλέον... Το μόνο που έχει σημασία γι αυτόν είναι το κέρδος για την ομάδα του. Τρελαίνεται για την τελευταία ημέρα των μεταγραφών κι εκεί ελάχιστοι πρόεδροι ομάδων στον κόσμο μπορούν να τον ανταγωνιστούν. Αλλωστε, μόνο τότε βρίσκεται στα γραφεία της ομάδας του για να εργαστεί. Ο ισχυρός άνδρας των Λονδρέζων είναι και στην ευχάριστη θέση να γνωρίζει πως οι μετοχές της ομάδας του έχουν εκτοξευθεί στα ύψη την τελευταία διετία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Daniel Levy pochettino

Ξέρει οσο λίγοι να διαχειρίζεται έναν σύλλογο! Το βασικό εβδομαδιαίο ανώτατο όριο μισθών έχει οριστεί στις 100.000 στερλίνες, ενώ χτίζει το νέο γήπεδο με κόστος που ανέρχεται στα 800 εκατ. λίρες.

Παλιότερα οι οπαδοί της ομάδας ανησυχούσαν στη μεταγραφική περίοδο. Οχι πια. Το τρικ του Λέβι είναι να κρατά ευχαριστημένους τους παίκτες, ενώ η συνεργασία του με τον Ποκετίνο είναι άψογη. Οι δυο τους έχουν δημιουργήσει ένα απίθανο περιβάλλον και όλοι θέλουν να είναι μέρος αυτού του σχεδίου. Οι οπαδοί έχουν εμπιστοσύνη στις επιλογές του Αργεντίνου και δεν απογοητεύονται.

Τι συμβαίνει όμως με τον Ντάιερ; Η Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη να υπερδιπλασιάσει τις 70.000 λίρες που καρπώνεται την εβδομάδα στο Λονδίνο. Ο διεθνής μέσος μπαίνει στον πειρασμό, κυρίως επειδή είχε εκτοπιστεί την περσινή σεζόν από τον Γουανιάμα από τη θέση του αμυντικού μέσου. Τι θα κάνει ο Λέβι; Είναι σίγουρος ότι θα σπάσει τη δομή των αμοιβών του, αλλά όχι στο βαθμό που θα ανταγωνιστεί τη Γιουνάιτεντ. Ξέρει πως αν συμβεί αυτό θα δει αρκετούς βασικούς στην πόρτα του για μια αύξηση!

Αποτέλεσμα εικόνας για tottenham dier

Ο Λέβι δεν αντιμετώπισε ποτέ αυτό το πρόβλημα, αφού στους κορυφαίους του παίκτες έδινε αυξήσεις, αλλά μεγάλωνε και το χρονικό κομμάτι των συμβολαίων τους. Ετσι, διατηρούσε τον έλεγχο... Για τον Ντάιερ πάντως έχει βάλει στοπ, είναι η καρδιά της ομάδας κι ενδεχόμενη πώληση θα χαλάσει την αρμονία!

Η κατάσταση με τον Γουόκερ ήταν διαφορετική. Ο Ποκετίνο έχει τον Τρίπιερ και άναψε το πράσινο φως. Η ομάδα χρειαζόταν ρευστό και ο Λέβι ήξερε τον τρόπο να πάρει όσα περισσότερα μπορούσε. Επειτα από αρκετές εβδομάδες επαφών τα κατάφερε κι έβαλε 50 εκατ. λίρες στα ταμεία. Η περίπτωση με τον Πάου Λόπεθ είναι απίστευτη... Ο παίκτης ήταν δανεικός από την Εσπανιόλ, αλλά όταν οι Καταλανοί ζήτησαν 7 εκατ. λίρες, ο Λέβι έκανε πρόταση 2 εκατ. λιρών +2 εκατ. μπόνους. Η Εσπανιόλ αρνήθηκε, αλλά ο Λέβι ξέρει πως το χρόνου θα τον πάρει ελεύθερο...

Η Τότεναμ θα δώσει τον Φάτσιο στη Ρόμα και τον Κλιντον Ενζί στη Μαρσέιγ, ενώ ο Σισοκό είναι πιθανό να παραχωρηθεί έπειτα τα κρούσματα απειθαρχίας. Ο Ποκετίνο θα ανεβάσει παίκτες από τη Νέων και προτεραιότητά του είναι να μη φύγει κανένας βασικός, ενώ αν χρειαστεί μεταγραφή δεν θα υπάρξει άρνηση. Εχει τον λόγο του Λέβι και είναι... συμβόλαιο!

 

Τελευταία Νέα