Ξεκίνημα με... το δεξί

Ξεκίνημα με... το δεξί

bet365

Η Πρέμιερ Λιγκ αρχίζει σήμερα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές, που «έλαμψαν» στο ντεμπούτο τους στο αγγλικό πρωτάθλημα.
Στις... επάλξεις βρίσκονται οι Άγγλοι, καθώς σήμερα ξεκινά η Πρέμιερ Λιγκ, με το φετινό πρωτάθλημα να προμηνύεται το πιο ανταγωνιστικό – ίσως – όλων των εποχών. Οι ομάδες θέλουν να μπουν από την αρχή δυνατά και να πάρουν προβάδισμα στην κούρσα του τίτλου. Τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για μεταγραφές – και θα συνεχίσουν να ξοδεύονται μέχρι την ολοκλήρωση της προθεσμίας – ήταν και φέτος εκατοντάδες, για παίκτες που ξέρουν τι εστί Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και για άλλους που θα κάνουν ντεμπούτο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Αν και η προσαρμογή είναι συνήθως δύσκολη για τους «νέους», εντούτοις έχουν υπάρξει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που από το πρώτο τους παιχνίδι έδειξαν την ποιότητά τους, ξεκινώντας με... το δεξί.
Άλαν Σίρερ
Δε θα μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη λίστα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Άλαν Σίρερ, που σημείωσε συνολικά 260 τέρματα, έδειξε από την αρχή... τα δόντια του. Στην πρώτη αγωνιστική του νεοσύστατου πρωταθλήματος, τη σεζόν 1992-93, ο Σίρερ – που μόλις είχε πάρει μεταγραφή για την Μπλάκμπερν – ήταν ο άνθρωπος του αγώνα απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Σημείωσε δύο τέρματα, με ισάριθμα σουτ έξω από την αντίπαλη περιοχή, όμως δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, καθώς οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο φινάλε, σε 3-3.

Γιούργκεν Κλίνσμαν
Η μεταγραφή του στην Τότεναμ, το καλοκαίρι του 1994, δεν είχε γίνει ιδιαίτερα αποδεκτή από τον κόσμο της ομάδας, καθώς ο Κλίνσμαν ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, που απέκλεισε την Αγγλία στο Μουντιάλ του 1990, ενώ είχε κατηγορηθεί ότι «βούταγε» συχνά. Ωστόσο, από το ντεμπούτο του με τους «πετεινούς» άρχισε να αλλάζει το κλίμα υπέρ του. Ο Κλίνσμαν σημείωσε ένα γκολ στο 4-3 επί της Σέφιλντ Γουένσντεϊ και το πανηγύρισε... βουτώντας στο χορτάρι. Αυτό έγινε το σήμα κατατεθέν του, ενώ τα συνολικά 30 τέρματα μέσα σε μία σεζόν, τον έκαναν αγαπητό στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν.

Φαμπρίτσιο Ραβανέλι
Το 1996 ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Γιουβέντους στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και το ίδιο καλοκαίρι, ο Ιταλός φορ πήρε μεταγραφή για την αγγλική Μίντλεσμπρο, έναντι 7 εκατομμυρίων λιρών. Μία έκπληξη, καθώς ήταν μόλις 28 ετών και ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της εποχής. Από το ντεμπούτο του κιόλας με τη νέα του ομάδα, ο Ραβανέλι φρόντισε να αποδείξει πόσο... καλός ήταν για την «Μπόρο». Στην 1η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, η Μίντλεσμπρο αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 απέναντι στην Λίβερπουλ. Σε κάθε γκολ των «κόκκινων», ο Ιταλός είχε την απάντηση, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με τρία τέρματα.

Σέρχιο Αγουέρο
Το καλοκαίρι του 2011, η Μάντσεστερ Σίτι έδινε στην Ατλέτικο Μαδρίτης το ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ για να κάνει δικό της τον Αργεντινό επιθετικό. Αν και δεν είχε προηγούμενη εμπειρία από την Πρέμιερ Λιγκ, ο Αγουέρο όχι μόνο προσαρμόστηκε από την πρώτη στιγμή, αλλά από την παρθενική του εμφάνιση άφησε το στίγμα του. Στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής, τη σεζόν 2011-12, η Σίτι είχε το προβάδισμα με 1-0 απέναντι στη Σουόνσι, όταν στο 59’ ο νεοαποκτηθής φορ πέρασε στο παιχνίδι, στη θέση του Ντε Γιονγκ. Στο φινάλε, ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραφε 4-0 υπέρ των «σίτιζενς», με τον Σέρχιο Αγουέρο να έχει πετύχει δύο γκολ και να δίνει μία ασίστ. Τι άλλο να κάνει μέσα σε 30 λεπτά;

Μάρκους Ράσφορντ
Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δε θα μπορούσε να φανταστεί ο Άγγλος επιθετικός πως θα ξεκινούσε η καριέρα του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένας τραυματισμός του Μαρσιάλ στην προθέρμανση, του έδωσε θέση βασικού στο παιχνίδι κόντρα στη Μίντιλαντ, για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, στις 25 Φεβρουαρίου 2016. Ο Ράσφορντ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, πετυχαίνοντας δύο τέρματα. Έτσι, ο νεότερος σκόρερ των «μπέμπηδων» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έκανε ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ, τρεις μέρες αργότερα, απέναντι στην Άρσεναλ. Ο 18χρονος – τότε – φορ σημείωσε δύο γκολ και έδωσε μία ασίστ, στο τελικό 3-2 υπέρ της Γιουνάιτεντ και έγινε ο τρίτος πιο νέος σκόρερ του συλλόγου στην Πρέμιερ Λιγκ.

 

Τελευταία Νέα