Σαλάχ, η δεύτερη ευκαιρία!

Gazzetta team
Σαλάχ, η δεύτερη ευκαιρία!

bet365

Η Λίβερπουλ έσπασε ταμεία για τον Σαλάχ και στην Τσέλσι... δαγκώνονται για την επιλογή τους να μην του δώσουν ποτέ ευκαιρία στην Premier League!

Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν διάσπαρτοι επιθετικοί που δεν έκαναν για την Τσέλσι. Οι Μπλε τους έδωσαν μεγάλα συμβόλαια, αλλά δεν πήραν τίποτα... Υπάρχει ο Μάρκο Μάριν που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, με τον οποίο οι Λονδρέζοι είχαν τετραετές συμβόλαιο. Ο Γερμανός είχε μόλις δυο συμμετοχές ως βασικός στην Premier League... Yπάρχει ο Πάτρικ Μπάμφορντ που υπέγραψε στην Μίντλεσμπρο τον Ιανουάριο έπειτα από πέντε χρόνια στην Τσέλσι χωρίς να έχει παίξει ποτέ βασικός. Ο Κουαδράδο είχε υπογράψει τριετές με τους Μπλε, αλλά ξεκίνησε μόλις σε τρία ματς. Ετσι, βρήκε στέγη στο Τορίνο κι έγινε μόνιμος κάτοικος! Μαλουντά και Σπένσερ ξεχάστηκαν...

Και τώρα ο Μοχάμεντ Σαλάχ υπέγραψε στη Λίβερπουλ, με τους Κόκκινους να σπάνε ταμεία και να δίνουν στους Τζιαλορόσι 40+ εκατ. ευρώ! Η Ρόμα είδε μπροστά πέρσι και τον έκανε δικό της! Αλλωστε, η Τσέλσι σε 2.5 χρόνια συνεργασίας τον έχει χρησιμοποιήσει ως βασικό σε έξι ματς. Ο Σαλάχ τόσο στη Φιορεντίνα όσο και στη Ρόμα πετύχαινε το ένα γκολ μετά το άλλο, σημείωσε 44 γκολ και το... τρελό είναι πως το έκανε ως εξτρέμ! Τι πήγε στραβά στην Τσέλσι; Οι Μπλε έδωσαν 16 εκατ. στη Βασιλεία το 2014, είχαν εντυπωσιαστεί άλλωστε όταν ο Αιγύπτιος είχε σκοράρει εναντίον τους δυο φορές για το Champions League.

Γρήγορος, ουσιαστικός, επιδέξιος και παίκτης που θα μπορούσε να πάρει πάνω του ένα ματς. Αυτό δεν έγινε στην Τσέλσι, αφού Γουίλιαν και Αζάρ είχαν την εύνοια του Μουρίνιο, ενώ στη συνέχεια ήρθε και ο Ραμίρες που ήταν πιο αμυντικός. Ετσι, όλοι έμειναν με το ερώτημα, γιατί αποκτήθηκε ενώ υπήρχαν αρκετές λύσεις. Το επόμενο καλοκαίρι η άφιξη του Φάμπρεγας πρόσθεσε ακόμα έναν δημιουργικό παίκτη στο ρόστερ. Ετσι, ο Οσκαρ πήγε δεξιά και ο Σαλάχ στην... εξέδρα! Δεν απέτυχε στην Premier League, απλά ποτέ δεν του δόθηκε η ευκαιρία. Αλλωστε, με την παρουσία του στην Ιταλία έγινε ο παίκτης που... τρέλανε τους Μπλε όταν έπαιζε στη Βασιλεία. Δεν είναι μόνο τα 35 γκολ σε 71 ματς πρωταθλήματος με Φιορεντίνα και Ρόμα, είναι οι 20 ασίστ, αλλά και η ενέργεια που έβγαζε στα ματς!

Ο Κλοπ είδε στον Σαλάχ τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στη δεξιά πτέρυγα. Εξαιρετικός στα κλεψίματα, πιέζει, τρέχει, είναι ο ιδανικός παίκτης για ομάδα που πιέζει ψηλά. Αλλωστε, οι αριθμοί του είναι καλύτεροι από αυτούς του Σαντιό Μανέ, ο οποίος έκανε το κάτι παραπάνω στους Κόκκινους. Με την απουσία του Σενεγαλέζου η Λίβερπουλ έχασε σε έκρηξη, τσαμπουκά και δημιουργικότητα. Ο Αιγύπτιος μπορεί εύκολα να χωρέσει στα δεξιά και ο Κλοπ θέλει να έχει τα πιο εκρηκτικά άκρα της Premier League. Nαι, δεν αποκτήθηκε για αναπληρωματικός... Αλλωστε, ο Κουτίνιο μπορεί να παίζει πιο κεντρικά! Ο Κλοπ θέλει έναν παίκτη να «ταϊζει» τον Οριγκί! Πέρσι, ο Σαλάχ έδωσε 22 πάσες για γκολ στον Τζέκο, με τον Βόσνιος να σκοράρει επτά τέρματα! Ηταν η δεύτερη καλύτερη συνεργασία στην Ευρώπη μετά το δίδυμο Ντεμπελέ - Ομπαμεγιάνγκ στη Ντόρτμουντ! Ο Αιγύπτιος θα βρει χώρο στο Ανφιλντ, θα πάρει ευκαιρίες και οι φίλοι της Λίβερπουλ αισιοδοξούν πως το δεύτερο πέρασμά του από την Premier League θα είναι εντυπωσιακό!

 

Τελευταία Νέα