Το Κατάρ σε αποκλεισμό, η FIFA σε πανικό!

Gazzetta team
Το Κατάρ σε αποκλεισμό, η FIFA σε πανικό!

bet365

Το Κατάρ είναι αποκλεισμένο από τα μεγάλα Αραβικά κράτη, ο Κόλπος... καίγεται, το Μουντιάλ είναι σε κίνδυνο και η FIFA σε κόκκινο συναγερμό!

Κατάρ σημαίνει: Λάμψη, δισεκατομμύρια, πλούτος, διαστημική αρχιτεκτονική! Tα δολάρια ρέουν άφθονα! Πέντε χρόνια πριν τη σέντρα και οι Ασιάτες δαπανούν 500 εκατ. δολάρια κάθε εβδομάδα για μεγάλα έργα υποδομής. Ναι, οι αριθμοί είναι σωστοί και δεν θα σταματήσουν αυτή τη χρονιά, αντίθετα θα συνεχίσουν μέχρι το 2021! Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Αλί Σαρίφ Αλ - Εμαντί! «Θα συνεχίσουμε να δαπανούμε χρήματα, 500 εκατ. δολάρια κάθε εβδομάδα για τα έργα. Πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος, που δεν είναι άλλος από το να είναι η χώρα μας έτοιμη για τη διοργάνωση στο 2022».

Περισσότερα από 200 δις δολάρια θα δαπανηθούν από το πάμπλουτο Εμιράτο, αριθμός... απλησίαστος για κάθε άλλη χώρα. Και ξαφνικά σιωπή… Το Κατάρ σφράγισε τα σύνορά με τη Σαουδική Αραβία και… αποκλείστηκε από όλα τα μεγάλα αραβικά κράτη. Εμιράτα, Αίγυπτος, Μπαχρέιν, Λιβύη και φυσικά οι Σαουδάραβες βάζουν το δικό τους Stop και η FIFA είναι σε αναμμένα κάρβουνα!

Λάμψη, δισεκατομμύρια και... θλίψη!

Η προοπτική το Κατάρ να φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022 είναι πλέον σε μεγάλη αμφιβολία, αφού η ρήξη στις διπλωματικές του σχέσεις με τους γείτονές στα σύνορά της είναι βαθιά. Με την κατηγορία πως το Κατάρ για χρόνια ήταν χρηματοδότης σε τρομοκρατικές οργανώσεις, η Σ. Αραβία, τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν έκλεισαν τα σύνορά τους προς εκείνο και αρνούνται να του επιτρέψουν να κάνει χρήση της θάλασσας, των Λιμανιών ή του εναέριου χώρου.

Οι ετοιμασίες πολλών δις και εκατ. ευρώ για το 2022 για να χτιστούν στάδια και μία τεράστια υποδομή είναι σαν να… πετιούνται στα σκουπίδια έπειτα τις εξελίξεις. Βάζουν σε κίνδυνο την διοργάνωση και προκαλούν ένα αδιέξοδο άνευ προηγουμένου για το Κατάρ, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να του αφαιρεθεί η διοργάνωση από την στιγμή που μοιάζει για τα καλά αποκλεισμένο. Τα σύνορα με τη Σ. Αραβία είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσει να μπει κάποιος στην χώρα. Το Κατάρ βασίζεται πολύ στους θαλάσσιους... δρόμους και στα Λιμάνια για να μεταφέρει τα υλικά του.

Αποτέλεσμα εικόνας για qatar stadiums

Το μπλοκάρισμα του εναέριου χώρου επίσης του προκαλεί πολύ μεγάλο πρόβλημα και ειδικά στην εταιρεία του Qatar Airways. Η Ανώτατη Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για τις εγκαταστάσεις δεν εξέδωσε δημόσια τοποθέτηση για το θέμα αυτό αλλά μία πηγή κοντά σε αυτήν κάνει λόγο για κρίση εντός των... τειχών άνευ προηγουμένου και ενώ οι έρευνες για την αλλαγή του χρόνου διεξαγωγής αλλά και για διαφθορά και κριτική για το πως πάρθηκε αυτή η διοργάνωση αλλά και τις συνθήκες εργασίας καλά κρατούν.

Η Σ. Αραβία επισήμως τόνισε πως έκοψε κάθε δεσμό με το Κατάρ διότι δέχεται και... αγκαλιάζει κάθε είδους τρομοκρατικές ενέργειες με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής και το δικό της όφελος. Ουσιαστικά πρόκειται για δήλωση απέχθειας και περιφρόνησης. Κυρίως για την στήριξη του Κατάρ στην Αδελφότητα των Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο την οποία και η Σ. Αραβία και τα ΗΑΕ θεωρούν εχθρό. Επίσης σε εξτρεμιστικά γκρουπ που δρουν στην Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Σχετική εικόνα

Το Κατάρ αρνείται κατηγορηματικά τις όποιες κατηγορίες, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Η Κυβέρνησή του απαντάει πως όλα αυτά είναι ψεύδη με στόχο να την υποβαθμίζουν και ένα καλοστημένο σχέδιο για να της πάρουν την διοργάνωση και να της προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα. Η οικογένεια που κινεί τα πάντα στο Κατάρ και ο Εμίρης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Τανί, ήθελαν να φιλοξενήσουν ένα event σαν το Μουντιάλ και δεν θέλουν να σκέφτονται πως ένας από τα μεγαλύτερα κατορθώματά τους κινδυνεύει με απώλεια.

Τώρα τα πάντα είναι στον αέρα και με πέντε χρόνια να υπολείπονται για την διεξαγωγή. Η αγγλική FA δεν σχολίασε κάτι, αλλά οι Γερμανοί μέσω του προέδρου της Ομοσπονδίας τους είπαν πως θα θέσουν θέμα και σε UEFA και FIFA και στην Κυβέρνησή τους στην λογική πως δεν πρέπει να παίζεται ποδόσφαιρο σε χώρες που υποβόσκει η τρομοκρατία και η υπόθαλψή της.

Η FΙFA, η οποία τώρα χρηματοδοτείται από την Qatar Airways, αρνήθηκε να σχολιάσει, εκτός: «Η Fifa βρίσκεται σε τακτική επαφή με την τοπική οργανωτική επιτροπή του Qatar 2022 και την ανώτατη επιτροπή για θέματα παράδοσης και σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA του 2022». Η κρατική αεροπορική εταιρεία του Κατάρ αναμένεται να είναι ο μεγάλος ηττημένος από το διπλωματικό επεισόδιο στον Κόλπο. Τα κέρδη στην Qatar Air, όπως και στους υπόλοιπους αερομεταφορείς του Κόλπου, ήδη συμπιέζονται...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα