#InterIsComing

#InterIsComing

bet365

Αφού έγραψε για την Μίλαν με αφορμή τον Τζίτζιο Ντοναρούμα, ο Παναγιώτης Παλλαντζάς γράφει για την Ιντερ με αφορμή τον Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Πριν ένα χρόνο τέτοιες μέρες, ο Ζιανγκ Τζιντόνγκ, ιδιοκτήτης της Suning, υποδεχόταν στην Κίνα τον Ερικ Τοχίρ και άλλους παράγοντες του κλαμπ για να επισημοποιήσουν την αγορά την μετοχών. Τώρα, ένα χρόνο μετά, ο Τζιντόνγκ υποδέχθηκε τους Πιέρο Αουζίλιο και Λουτσιάνο Σπαλέτι για να επισημοποιήσουν την συμφωνία με τον προπονητή. Το γεγονός ότι είναι ο... 4ος, αν και τον πρώτο τον βρήκε έτοιμο (Μαντσίνι), μέσα σε ένα χρόνο «κυβέρνησης» του, επιβεβαιώνει το αυτονόητο: Είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν αμέσως όλα ρολόι έπειτα από μια τέτοια διοικητική αλλαγή. Τώρα, στο δεύτερο καλοκαίρι των Κινέζων, εξαιρετικά δύσκολο μοιάζει το να κάνουν τα ίδια λάθη. Αν και τους πιέζει, τουλάχιστον επικοινωνιακά, η συμπολίτισσα αυτή την στιγμή...

Η Μίλαν μπορεί να έχει ανοιχτό το θέμα Ντοναρούμα αλλά έχει καταφέρει να κλείσει προς το παρόν άλλα, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι πολύ μπροστά στον προγραμματισμό της. Με δεδομένο ότι το Μιλάνο «ανήκει» στους Κινέζους πλέον, δεδομένα ανάμεσα σε Ροσονέρι και Νερατζούρι θα υπάρχουν πάντα τέτοιες συγκρίσεις. Η Ιντερ δεν είναι, προφανώς, τόσο μπροστά στις κινήσεις της όσο η συμπολίτισσα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχει και λόγο να βιάζεται τόσο αφού δεν έχει, καλώς ή κακώς, υποχρεώσεις στην Ευρώπη. Το «κακώς» θα το λένε οι Κινέζοι, το «καλώς» μάλλον θα το λέει ο Σπαλέτι. Μετά από σκέψεις μηνών για το ποιος είναι ο κατάλληλος και αφού έπαιξαν διάφορα σενάρια, οι Νερατζούρι κατέληξαν στον πρώην τεχνικό της Ρόμα και τώρα θα πρέπει να βάλουν μπρος μεταγραφικά. Και να τον στηρίξουν οι διοικούντες σε ό,τι ζητήσει.

Το «ό,τι ζητήσει» δεν αφορά μόνο το ποιοι θα έρθουν και ποιοι θα φύγουν, αλλά και στο πώς θα δουλέψει η ομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Γιατί κατά τον Φελίπε Μέλο, για παράδειγμα, στο αντίστοιχο περσινό διάστημα η Ιντερ... καταστράφηκε. «Αν είχε μείνει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θα είχαμε βγει σίγουρα στο Champions League. Ολα, όμως, στράβωσαν από νωρίς. Στην προετοιμασία δεν ήμασταν όλοι οι παίκτες για διάφορους λόγους, έπρεπε να είμαστε καθημερινά στο γήπεδο και να δουλεύουμε για να γίνουμε ομάδα αλλά εμείς ήμασταν συνεχώς στο αεροπλάνο για να πάρουμε μέρος σε όλα τα τουρνουά και τα φιλικά», είπε ο Βραζιλιάνος, εστιάζοντας σε ένα σημαντικό πρόβλημα: Οι Κινέζοι είναι λογικό να θέλουν να διαφημίσουν την ομάδα σε όποιο σημείο της γης μπορούν, ψάχνοντας οπαδούς. Δηλαδή χρήματα. Για τον προπονητή, όμως, το λογικό είναι η ομάδα να κάνει κανονική προετοιμασία.

Η παρουσία του Βάλτερ Σαμπατίνι στη διοίκηση, ως... ισόβαθμος του Αουζίλιο, βοηθάει ψυχολογικά τον Σπαλέτι σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Ο allenatore έχει κοντά του έναν άνθρωπο που ξέρει καλά και τον εμπιστεύεται, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχει και μεγαλύτερη υποστήριξη σε οποιοδήποτε αίτημα του. Και τα πρώτα τέτοια, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, είναι η απόκτηση ενός παικταρά για το κέντρο και ενός στόπερ που θα ανεβάσει πολύ την ποιότητα της ομάδας στην άμυνα. Φυσικά δεν φτάνουν μόνο αυτά, αλλά αυτές είναι οι προτεραιότητες του Σπαλέτι, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι η Ιντερ είναι η τελευταία μεγάλη του ευκαιρία. Εχοντας φύγει από την Ρώμη με τους περισσότερους οπαδούς των Τζαλορόσι να αισθάνονται καλά (ή έστω αδιάφορα) και όχι άσχημα για αυτό, καταλαβαίνει ο καθένας ότι ο Σπαλέτι θα πρέπει να «απαντήσει». Αν πετύχει στην Ιντερ, έρχεται αυτό που οι Ιταλοί ονομάζουν consacrazione (αποθέωση, επιβεβαίωση, αναγνώριση, αποδοχή κλπ). Αν αποτύχει...

Για να πετύχει ο προπονητής, δεν χρειάζεται απλά να έχει δίπλα του τον Σαμπατίνι. Χρειάζεται να ξέρει ότι υπάρχει η οικονομική άνεση για να γίνουν οι προσθήκες που χρειάζεται η ομάδα. Επί μήνες τα ιταλικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι η Suning θα διαθέσει 200-250 εκατ. ευρώ για τις μεταγραφές με στόχο να προκαλέσει μια επανάσταση αλλά τώρα που πλησιάζει η ώρα των πράξεων, το σενάριο αλλάζει κάπως. «Το διαθέσιμο μπάτζετ δεν θα είναι μικρότερο από 100-110 εκατ. ευρώ και σε αυτά θα προστεθούν όσα έρθουν από πωλήσεις», έγραψε η Gazzetta dello Sport πριν δύο μέρες και αυτό ακούγεται κάπως διαφορετικά από το «ρίχνουν 200-250 και προκαλούν πανικό». Εκτός κι αν στη Νερατζούρα πλευρά του Μιλάνο υπολογίζουν ότι θα πάρουν άλλα 100-150 εκατ. ευρώ από πωλήσεις. Για την ώρα, πάντως, ψάχνουν τον πιο «ανώδυνο» τρόπο για να πάρουν 30.

Εχοντας ήδη δεχθεί μια καμπάνα από την UEFA λόγω Financial Fair Playr, η Ιντερ κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Για να τεθούν σε εφαρμογή όσα συμφωνήθηκαν, όμως, θα πρέπει η Ιντερ μέχρι τις 30 Ιουνίου, όταν κλείνει ο ισολογισμός της για το 2016-17, να παρουσιάσει έσοδα 30 εκατ. ευρώ από πώληση ποδοσφαιριστή. Αυτός ο ποδοσφαιριστής πίστευαν όλοι ότι θα ήταν ο Ιβάν Πέρισιτς, ο οποίος φέρεται να αποτελεί στόχο Αγγλων (Γιουνάιτεντ) και Γάλλων (Παρί Σεν Ζερμέν) αλλά ο Σπαλέτι άναψε κόκκινο και ζήτησε την παραμονή του. Ο προπονητής εκτιμά ότι ο Κροάτης είναι από τους λίγους παίκτες του ρόστερ που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και ζήτησε την παραμονή του, δυσκολεύοντας το έργο του Αουζίλιο.

Για να βρεθούν αυτά τα 30 εκατ. ευρώ, επομένως, θα πρέπει οι Νερατζούρι να πουλήσουν άμεσα κάποιους από τους Γιόβετιτς, Ρανόκια, Μπρόζοβιτς, Μπανέγα, Μουρίγιο. Κανείς από αυτούς δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν και κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να φύγουν άμεσα και να φέρουν λεφτά. Από εκεί και πέρα, τα λεφτά που θα φέρουν οι υπόλοιποι, από αυτή την λίστα πάντα, θα προστεθούν στα 100-110 που υπάρχουν έτοιμα για μεταγραφές. Το ποσό, έτσι όπως αλλάζουν καθημερινά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο αλλά και με δεδομένα τα «απειλητικά» δημοσιεύματα των προηγούμενων μηνών για τις μεταγραφικές διαθέσεις των Μιλανέζων, δεν φαίνεται τόσο μεγάλο όσο μπορεί να είναι. Είναι μεγάλο, όμως, το ποσό που έχουν βάλει στο κλαμπ σε αυτόν τον πρώτο χρόνο παρουσίας τους οι Κινέζοι.

Η Gazzetta dello Sport τα υπολόγισε στα 400 εκατ. ευρώ, υπολογίζοντας σε αυτά και τα χρήματα που έδωσε με πλάγιο τρόπο, σαν χορηγίες δηλαδή λόγω του FFP, η Suning. Χρήματα, δηλαδή, για την μετονομασία του προπονητικού κέντρου ή σαν χορηγία στις φανέλες προπόνησης.

Αυτά τα λεφτά, φυσικά, δεν μετανιώνουν που τα έδωσαν οι Κινέζοι. Αυτό για το οποίο μετανιώνουν είναι που άφησαν τον Ερικ Τοχίρ να αποφασίσει για τον διάδοχο του Μαντσίνι ή για άλλες κινήσεις του κλαμπ και γι' αυτό, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, ετοιμάζονται να του αφαιρέσουν οποιαδήποτε δύναμη, παρά το γεγονός ότι έχει το 31% των μετοχών, το προσεχές διάστημα. Ηδη, άλλωστε, τον έχουν περιορίσει πολύ, με το κουμάντο να το κάνει ο Στίβεν Ζιανγκ, γιος του αφεντικού. Αυτός είναι που θα εποπτεύει τα πάντα τους επόμενους τρεις μήνες, με στόχο να γίνουν όλα όπως πρέπει. Και από εκεί και πέρα, όταν έρθει η ώρα για την έναρξη της σεζόν, θα είναι θέμα Σπαλέτι να παρουσιάσει μια ομάδα όπως πρέπει ώστε να γίνεται πειστικό το μότο που λανσάρουν πλέον οι Νερατζούρι.

«Ολοι περνάμε δύσκολες περιόδους, αυτό που μετράει είναι να είσαι έτοιμος όταν η μάχη ξεκινάει. #InterIsComing»!

 

Τελευταία Νέα