TOP-5: Άρσεναλ vs Τσέλσι

TOP-5: Άρσεναλ vs Τσέλσι

bet365

Λίγο πριν οι δύο ομάδες μονομαχήσουν στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε από τα συγκλονιστικότερα μεταξύ τους παιχνίδια, στη σύγχρονη ιστορία.

Άρσεναλ και Τσέλσι διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε στο Γουέμπλεϊ, με έπαθλο το τρόπαιο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού. Η πολυνίκης της διοργάνωσης, Άρσεναλ, με 12 κατακτήσεις εναντίον των «μπλε», που το έχουν σηκώσει 7 φορές στην ιστορία τους. Αυτή θα είναι η 190η φορά που οι δύο ομάδες θα συναντηθούν, με την προϊστορία να είναι ελαφρώς υπέρ των «κανονιέρηδων», που μετρούν 73 νίκες, η Τσέλσι έχει 62, ενώ 54 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Η πρώτη τους μονομαχία ήταν στις 9 Νοεμβρίου 1907, με το FourFourTwo του gazzetta.gr να καταγράφει πέντε από τις πιο συναρπαστικές μεταξύ τους αναμετρήσεις από το 2000 και μετά.

Άρσεναλ – Τσέλσι 2-0 (Τελικός Κυπέλλου Αγγλίας 2002)
Πρόκειται για τη μοναδική φορά, έως και σήμερα, που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε τελικό του FA Cup και αυτό από μόνο του είναι σημαντικό. Στις 4 Μαΐου 2002, Άρσεναλ και Τσέλσι αναμετρήθηκαν στο Μιλένιουμ του Κάρντιφ (εκεί θα γίνει σε μία εβδομάδα ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ), με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 2-0, χάρις σε δύο σχεδόν πανομοιότυπα τέρματα του Πάρλουρ (70’) και Λιούνμπεργκ (80’) και να κατακτούν το όγδοο – τότε - κύπελλο της ιστορίας τους.

Άρσεναλ – Τσέλσι 1-2 (Τσάμπιονς Λιγκ 2003-04)
Από τις 189 αναμετρήσεις τους μέχρι σήμερα, μόνο οι δύο έχουν γίνει για μη εγχώρια διοργάνωση. Τη σεζόν 2003-04, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με το πρώτο παιχνίδι στο Στάμφορντ Μπριτζ να λήγει ισόπαλο, με σκορ 1-1. Στον επαναληπτικό του Χάιμπουρι, η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ρέγες, όμως στην επανάληψη, η Τσέλσι έφτασε στην ολική ανατροπή. Λάμπαρντ και Μπριτζ βρήκαν δίχτυα και έδωσαν στους «μπλε» τη νίκη-πρόκριση με 2-1.

Τσέλσι – Άρσεναλ 2-1 (Τελικός Λιγκ Καπ 2007)
Στις 25 Φεβρουαρίου 2007, στο Κάρντιφ, οι «κανονιέρηδες» προηγήθηκαν με τον Γουόλκοτ στο 12’, όμως μετά από οκτώ λεπτά ο Ντρογκμπά έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Η πρώτη φάση που... άναψε τα αίματα ήρθε στο 57’, όταν σε ένα κόρνερ για την Τσέλσι, ο Τέρι προσπάθησε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Ντιαμπί στην προσπάθειά του να απομακρύνει, να κλωτσάει τον αρχηγό των «μπλε» στο κεφάλι. Αναίσθητος ο Τέρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με το παιχνίδι να συνεχίζεται και στο 84’ ο Ντιντιέ Ντρογκμπά να σκοράρει ξανά για το τελικό 2-1. Στις καθυστερήσεις, ωστόσο, ο αγωνιστικός χώρος να μετατράπηκε σε «ρινγκ». Τουρέ και Μίκελ πιάστηκαν στα χέρια, στη σύρραξη μπήκαν κι άλλοι, με τους δυο τους, αλλά και τον Αντεμπαγιόρ να αντικρίζουν την κόκκινη κάρτα. Ο τελικός ολοκληρώθηκε στο 102’, με την Τσέλσι να κατακτά επεισοδιακά το τρόπαιο.

Τσέλσι – Αρσεναλ 3-5 (Πρέμιερ Λιγκ 2011-12)
Μετά από ένα 5-4 υπέρ των «κανονιέρηδων» το 1958, πρόκειται για το πιο παραγωγικό μεταξύ τους ντέρμπι. Για τη 10η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, στις 29/10/2011, η Τσέλσι υποδέχθηκε την Άρσεναλ στο Στάμφορντ Μπριτζ, με τα γκολ να πέφτουν... βροχή. 1-0 ο Λάμπαρντ, 1-1 ο Φαν Πέρσι, 2-1 ο Τέρι, 2-2 ο Αντρέ Σάντος, 2-3 ο Γουόλκοτ και 3-3 ο Μάτα, πριν «καθαρίσει» ο Φαν Πέρσι. Με δύο τέρματα στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο Ολλανδός επιθετικός έφτασε στο χατ-τρικ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-5 για τους φιλοξενούμενους.

Τσέλσι – Άρσεναλ 6-0 (Πρέμιερ Λιγκ 2013-14)
«Μαύρη» επέτειος για τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Άρσεναλ. Στο Στάμφορντ Μπριτζ, στις 22/3/2014, ο Αλσατός προπονητής συμπλήρωνε 1000 παιχνίδια στην τεχνική ηγεσία των «κανονιέρηδων», με τον άσπονδο εχθρό του, Ζοσέ Μουρίνιο, του κάνει ένα δώρο... έξι αστέρων, στα πλαίσια της 31ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Ετό, Σίρλε, Αζάρ, Όσκαρ (2) και Σαλάχ βρήκαν δίχτυα για την Τσέλσι, διαμορφώνοντας το τελικό 6-0, ένα σκορ που αποτελεί την πιο ευρεία νίκη στα ντέρμπι των δύο ομάδων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα