Top-8: Γκολ με ανάποδο ψαλίδι

Gazzetta team
Top-8: Γκολ με ανάποδο ψαλίδι

bet365

Με αφορμή το γκολ του Εμρέ Τσαν της Λίβερπουλ κόντρα στην Γουότφορντ το FourFourTwo γράφει για τα κορυφαία έργα τέχνης με ανάποδο ψαλίδι.

Στον εκτός έδρας αγώνα με την Γουότφορντ η Λίβερπουλ ήταν... δύσκολα, όμως βρήκε λύση από το καταπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Εμρέ Τσαν μετά την μπαλιά του Λούκας. Με αφορμή την υπεργκολάρα του Γερμανού χαφ, πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε 5 από τα καλύτερα γκολ ever με αυτό τον εξαιρετικά δύσκολο τρόπο...

Γουέιν Ρούνεϊ (Γιουνάιτεντ - Σίτι, 2011)
Ενα από τα γκολ-διαφήμιση της Premier League είναι αυτό που πέτυχε ο Γουέιν Ρούνεϊ για την Γιουνάιτεντ σε βάρος της Σίτι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ τον Φεβρουάριο του 2011. Για τον captain των Κόκκινων Διαβόλων είναι ίσως το κορυφαίο γκολ στην καριέρα του και για τον Αλεξ Φέργκιουσον ήταν μια στιγμή που τον έκανε να φωνάξει «fucking hell». Ο Νάνι έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από την άμυνα της Σίτι και ο Ρούνεϊ έφτιαξε όπως έπρεπε το σώμα του για να εκτελέσει άψογα αυτό το ιστορικό ανάποδο ψαλίδι που άφησε τον Τζο Χαρτ να βλέπει την πορεία προς τα δίχτυα του.


Ριβάλντο (Μπαρτσελόνα - Βαλένθια, 2001)
Δεν μπορεί να υπάρχουν πολλοί καλύτεροι τρόποι για να κάνει κάποιος χατ-τρικ από αυτόν του Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος με πλάτη στην εστία έφερε την μπάλα εκεί που ακριβώς ήθελε με μια επαφή με το στήθος και πριν καταλάβουν οι παίκτες της Βαλένθια τι θα γίνει, είχε σκοράρει με εκπληκτικό τρόπο. Με αυτό το γκολ η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε την ανατροπή σε βάρος των Νυχτερίδων και εξασφάλισε την παρουσία στο Champions League στα τελευταία λεπτά της τελευταίας αγωνιστικής του Ισπανικού πρωταθλήματος.



Μάουρο Μπρεσάν (Φιορεντίνα - Μπαρτσελόνα, 1999)
Μπορεί η Φιορεντίνα να μην έβγαλε κάποιο τρομερό συνδυασμό στη φάση αυτού του γκολ, όμως ο τρόπος και το σημείο από το οποίο εκτέλεσε ο Μάουρο Μπρεσάν είναι ανεπανάληπτα. Ο Ιταλός μέσος των Viola είδε μια ταλαιπωρημένη μπάλα να του έρχεται κάποια μέτρα εκτός περιοχής και επιχείρησε από το πουθενά ένα ψαλίδι με φάλτσα, το οποίο έκανε γλυκά το ταξίδι μέχρι το παραθυράκι του τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, Φρανθέσκ Αρνάου, ο οποίος τράκαρε με το δοκάρι στην προσπάθειά του να αποκρούσει.


Ντίμιταρ Μπερμπάτοβ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ, 2010)
Οπως και ο Γουέιν Ρούνεϊ, έτσι και ο Μπερμπάτοβ έβαλε ένα γκολ που θα μείνει αθάνατο σε μεγάλο ματς για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οπως και στον αγώνα με την Σίτι, έτσι και έναν χρόνο νωρίτερα ο Νάνι ήταν που έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Βούλγαρος επιθετικός αφού έκανε κοντρόλ με το γόνατο έπιασε φοβερό ανάποδο σουτ οριζόντιο-και-μέσα αφήνοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα να παρακολουθεί απλά την πορεία της μπάλας.


Ροναλντίνιο (Μπαρτσελόνα - Βιγιαρεάλ, 2006)
Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείψει ο Ροναλντίνιο, αφού το όνομά του σε πάει από μόνο του κοντά στην ποδοσφαιρική μαγεία. Ο Βραζιλιάνος που με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα έπαιξε τέσσερα εξωγήινα χρόνια, τοποθετήθηκε σε μια θέση που δύσκολα κάποιος άλλος θα μπορούσε να το κάνει και με τρομερό ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Βιγιαρεάλ αναγκάζοντας το Camp Nou να... τρελαθεί για ακόμα μία φορά.



Μάρκο Φαν Μπάστεν (Αγιαξ - Ντεν Μπος, 1984)
Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν είναι ο δημιουργός του κορυφαίου έργου που παρουσιάστηκε ποτέ σε Euro με το τρομερό βολέ στον τελικό του 1988 για την Ολλανδία σε βάρος της ΕΣΣΔ, όμως έχει στη συλλογή του κι άλλα αριστουργήματα. Το ψαλιδάκι με τον Αγιαξ τρία χρόνια νωρίτερα είναι ένα καλό παράδειγμα. Ο Φαν Μπάστεν πήρε θέση στην περιοχή σε εκείνο το παιχνίδι κόντρα στην Ντεν Μπος και όταν η μπάλα ήρθε προς το μέρος του ύστερα από σέντρα από δεξιά γύρισε τέλεια το σώμα του και εκτέλεσε ακόμα πιο τέλεια για να την στείλει στο παραθυράκι υπογράφοντας ένα ιστορικό γκολ.


Φιλίπ Μεξές (Αντερλεχτ - Μίλαν, 2012)
Κάποτε ο Μεξές έκανε με την Μίλαν κόντρα στην πρώην ομάδα του, Ρόμα, το καλύτερο σουτ που δεν έχει καταλήξει σε γκολ, όμως το 2012 κόντρα στην Αντερλεχτ πέτυχε ένα πραγματικά σπάνιας ομορφιάς τέρμα. Καθώς βρισκόταν μπροστά για στημένη φάση, η μπάλα ήρθε προς το μέρος του ενώ ήταν εκτός περιοχής και δεξιά. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός υποδέχθηκε με το στήθος και με τρομερό ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στο απέναντι παραθυράκι αφήνοντας τον αντίπαλο keeper να χαζεύει την πορεία της.


Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία - Αγγλία, 2012)
Σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε κάνει χατ-τρικ, ο Ιμπραΐμοβιτς κρατούσε κάτι ακόμα για το τέλος. Με τη φανέλα της Σουηδίας τιμώρησε την Αγγλία και τον Τζο Χαρτ, ο οποίος βγήκε εκτός περιοχής για να διώξει με το κεφάλι ύστερα από μακρινή μπαλιά. Σαν ένας από τους κορυφαίους εκτελεστές όλων των εποχών, ο Ibra μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου είχε αποφασίσει τι θα γίνει. Εκανε μερικά βήματα προς τα πίσω και απογειώθηκε για να δώσει με ανάποδο ψαλίδι στην μπάλα ακριβώς τη δύναμη και την ακρίβεια που απαιτούνταν για να νικήσει τον Αγγλο keeper και δύο αμυντικούς, που προσπάθησαν να αποτρέψουν το μοιραίο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα