Ο... Μέσι της Βέρντερ!

Ο... Μέσι της Βέρντερ!

Gazzetta team
Ο... Μέσι της Βέρντερ!

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr γράφει για τον εκπληκτικό Μαξ Κρούζε, που αποτελεί το σύμβολο της αναγέννησης της Βέρντερ.

Τον Μάρτιο του 2016 ο τότε τεχνικός διευθυντής της Βόλφσμπουργκ, Κάους Άλοφς, είχε αποκαλύψει ότι ένας από τους παίκτες του τον συνάντησε και τον συμβουλεύτηκε σχετικά με την ψυχολογική βοήθεια που θα μπορούσε να λάβει. Ο Γερμανός παράγοντας εντυπωσιάστηκε από την κίνηση του παίκτη του και το ραντεβού τους δεν θα μπορούσε να μείνει κρυφό από τη στιγμή που μιλάμε για κάποιον διεθνή.

«Τον ταλαιπωρούν προβλήματα του παρελθόντος, που ούτε εκείνος ούτε εμείς μπορούμε να ελέγξουμε», είχε αποκαλύψει ο Άλοφς, καθώς τα συνεχόμενα περιστατικά αστάθειας στην προσωπική ζωή του Μαξ Κρούζε τον είχαν λυγίσει και, φυσικά, είχαν επηρεάσει και την απόδοσή του στο γήπεδο. Λίγες εβδομάδες αργότερα η Βόλφσμπουργκ προσπάθησε να μειώσει τη ζημία μίας μεταγραφής 12 εκατ. ευρώ και τον πούλησε στη Βέρντερ για 7,5.

Για τον ίδιο τον Κρούζε ήταν περισσότερο μία κίνηση ανάγκης και όχι επιλογής. Στο τέλος, όμως, του έκαν καλό. Ήταν η ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του και ήθελε να βρει λίγη ηρεμία μακριά από το προσκήνιο και τα συνεχή δημοσιεύματα σχετικά με την προσωπική του ζωή. Και τι δεν γράφτηκε: ότι δεν μπορεί να σταματήσει τον τζόγο, ότι είναι κακός επαγγελματίας, ότι τρώει πολλή... νουτέλα για πρωινό!

Δύο... σχεδόν πεθαμένοι αποφάσισαν το καλοκαίρι του 2016 να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προσπαθήσουν να αναγεννηθούν. Χρειάστηκε να περάσει καιρός, όμως τα κατάφεραν. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, η επιλογή του Νούρι να αλλάξει σύστημα και να του δώσει την ελευθερία, που είχε μάθει να έχει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του έκανε θαύματα. Ο Κρούζε έγινε το απόλυτο σύμβολο της αντεπίθεσης της Βέρντερ, που από τη μάχη του υποβιβασμού βρίσκεται σε εκείνη της Ευρώπης!

Η σεζόν ξεκίνησε δύσκολα, καθώς έμεινε εκτός για σημαντικό διάστημα λόγω τραυματισμού, όμως ο ίδιος αποκάλυψε ότι δούλεψε πολύ στη φυσική κατάσταση στη χειμερινή προετοιμασία. Και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Ο Κρούζε έχει πετύχει 8 γκολ στα 6 τελευταία παιχνίδια, επίδοση που στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα έχει να δείξει μόνο ο Μέσι, ενώ έχει μοιράσει και 5 ασίστ! Και όλα αυτά με την Βέρντερ!

Στο παιχνίδι με την Ίνγκολσταντ πέτυχε και τα 4 γκολ της ομάδας του στην εκτός έδρας με 4-2! Επίτευγμα που παίκτης των πράσινων είχε να κάνει από τη σεζόν 1986-87 και τον Φρανκ Νόιμπρατ! Με εξαίρεση την περσινή κάκιστη σεζόν του, έχει πετύχει 10+ γκολ στις 4 υπόλοιπες τα 5 τελευταία χρόνια. Στο παιχνίδι με την Ίνγκολσταντ, μάλιστα, βρέθηκε στις εξέδρες ο Σνάιντερ, βοηθός του Λεβ, και η πόρτα της εθνικής άνοιξε και πάλι για τον Κρούζε.

«Δεν είπα ποτέ ότι η καριέρα του στην Ευρώπη έχει τελειώσει», θα πει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας και ενόψει του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών ο επιθετικός της Βέρντερ αποτελεί και πάλι – όπως όλα δείχνουν – επιλογή. «Δεν θέλω να ξεχωρίζω. Το μόνο που θέλω είναι να προσφέρω», είχε πει ο ίδιος ο Κρούζε μετά τη μαγική του εμφάνιση με την Ίνγκολσταντ και, πλέον, δεν αναφέρεται ποτέ στο παρελθόν, κοιτάζοντας μόνο το μέλλον. Έχει πιέσει πολύ τον εαυτό του, ώστε να αλλάξει τρόπο ζωής εκτός γηπέδων και τα αποτελέσματα των δικαιώνουν. Όπως έγραψε και το Stern, «Η... νουτέλα σκοράρει ασταμάτητα».

 

Τελευταία Νέα