St. Totteringham's day; Last years...

Gazzetta team
St. Totteringham's day; Last years...

bet365

Τότεναμ vs Αρσεναλ και οι Σπερς μια ανάσα από το να σπάσουν την κατάρα! Οι Σπερς γιορτάζουν το τέλος της St. Totteringham's day.

«St. Totteringham's day» είναι η μέρα που σφραγίζεται και μαθηματικά πως η Τότεναμ δεν θα προσπεράσει στη βαθμολογία την Αρσεναλ και... γιορτάζεται από τους φίλους των Κανονιέρηδων. Αλλωστε, τελευταία φορά που Σπερς άφησαν πίσω τους την Αρσεναλ ήταν το 1995! Πέρσι, η Τότεναμ πάλεψε μέχρι τέλους για τον τίτλο, αλλά τελικώς... κατάφερε να τερματίσει πίσω από τη μισητή αντίπαλό τής. To απόγευμα της Κυριακής η Τότεναμ υποδέχεται την Αρσεναλ και με νίκη θα βρεθεί στο +17! Με πέντε ματς να απομένουν, οι Κανονιέρηδες είναι μαθηματικά αδύνατο να προλάβουν τους Σπερς.

Την τελευταία φορά που η Τότεναμ βρέθηκε πάνω από την Άρσεναλ ήταν τη σεζόν 1994 - 1995. Όταν οι Κλίνσμαν και Σέριγχαμ είχαν την ίδια φανέλα και οδηγούσαν την ομάδα και ο Τζορτζ Γκρέιαμ είχε απολυθεί από την Άρσεναλ. Ήταν η τελευταία σεζόν πριν τον Αρσεν Βενγκέρ. Η μέρα του Totteringham που έχει πέσει πιο νωρίς ήταν το 2008 και τις 9 Μαρτίου. Οπως λένε και οι Βρετανοί, αν είχες μία λίρα να ποντάρεις το 1995 - 1996 ότι η Άρσεναλ θα τερμάτιζε πάνω από την Τότεναμ και πως θα συνέχιζαν να ντουμπλάρουν τις αποτυχίες κάθε χρονιά που πέρναγε κι έχαναν, τώρα θα σου χρωστούσε 530.000λίρες.

Πόσο θέλει ο Ποκετίνο να βάλει τέλος στη St. Totteringham’s day για πρώτη φορά στην ζωή πολλών οπαδών της Τότεναμ; Οχι πολύ... «Δεν είναι για μένα κίνητρο. Το κίνητρο είναι να κερδίσω. Είναι ένα ντέρμπι και ξέρω τι σημαίνει να παίζεις ένα ντέρμπι. Θέλω να κερδίσω με τον Τότεναμ μερικούς τίτλους και να είμαι καλύτερος κάθε μέρα ». Ο Αργεντίνος δεν ασχολείται καθόλου με το πως θα αντιδράσουν οι φίλοι των Σπερς στο... τέλος ενός εφιαλτικού σερί! «Δε με νοιάζει πραγματικά γι 'αυτή τη γιορτή. Τα αγγλικά μου είναι τόσο άσχημα που δεν διαβάζω ούτε ακούω πάρα πολλά. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε το σύλλογο. Φυσικά, θέλουμε να κερδίσουμε και είμαστε επικεντρωμένοι σε αυτό, και όχι σε άλλα πράγματα...». Εξάλλου, ο Ποκετίνο έγινε ο πρώτος κόουτς της Τότεναμ που δεν έχει ήττα στα πέντε τελευταία ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου.

Το Γουάιτ Χαρτ Λέιν υποδέχεται ένα τεράστιο παιχνίδι και την τελευταία 20ετία οι συγκινήσεις είναι πολλές. Ανοίγοντας το χρονοντούλαπο στεκόμαστε σε τρία τεράστια ματς που πέρασαν στην ιστορία!

Τότεναμ - Αρσεναλ 3-1, Απρίλιος 1991

Ημιτελικός Κυπέλλου στο Γουέμπλεϊ και θα ζήσει μοναδικές στιγμές. Ποιος θα ξεχάσει όταν ο Πολ Γκασκόιν έστηνε τη μπάλα και με έναν κεραυνό δεν άφηνε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντέιβιντ Σίμαν. Ματσάρα κι από τον Γκάρι Λίνεκερ, ο οποίος έκανε τα πάντα για να στείλει τους Σπερς στον Τελικό. Εκεί βρήκε τη Νότιγχαμ και πανηγύρισε τον τελευταίο της τίτλο στο FA Cup!

Τότεναμ 2-2 Αρσεναλ, Απρίλιος 2004

Mε Βιεϊρά, Πιρές, Ανρί, Κόουλ, η Αρσεναλ πανηγύρισε τον τίτλο μέσα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν! Η απόλυτη ευτυχία για τους φίλους των Κανονιέρηδων. Πέντε στροφές πριν το τέλος, η ομάδα του Βενγκέρ ήθελε τον βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του τρίτου τίτλου. Πήγε στο ντέρμπι αήττητη και φρόντισε να δείξει τις προθέσεις της. Ο Βιεϊρά άνοιξε το σκορ, ο Πιρές πέτυχε το 2-0 και μετά... πάρτι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρέντναπ και ο Ρόμπι Κιν μπορεί να της στέρησαν τη νίκη, όχι όμως κα τον τίτλο. Μια απίθανη χρονιά για τους «Κανονιέρηδες» που πήραν κούπα αήττητοι!

Αρσεναλ 1-1 Τότεναμ, Απρίλιος 2006

Μπορεί ο τίτλος να έμεινε στο Λονδίνο, αλλά στο ντέρμπι του Απριλίου Τότεναμ και Αρσεναλ μάχονταν για την τέταρτη θέση και την έξοδο στο Champions League. Η ομάδα του Μάρτιν Γιόλ ήταν συγκλονιστική στο Χάιμπουρι, τα έδωσε όλα και βρέθηκε μια ανάσα από τη νίκη που θα την οδηγούσε στ' αστέρια. Ο Κάρικ προσπάθησε να μιμηθεί τον Ντιέγκο, αλλά στο τέλος τα... θαλάσσωσε. Στο 66' ο Ρόμπιν Κιν πάγωσε τους γηπεδούχους δίνοντας προβάδισμα στην Τότεναμ. Οταν όμως υπάρχει ο Ανρί, όλα μπορούν να γίνουν. Ο Αντεμπαγιόρ τον έβγαλε σε θέση βολής και με το μαγικό του μυτάκι ο Γάλλος έδωσε τον πολύτιμο βαθμό!

 

Τελευταία Νέα