Mbappe vs Ronaldo/Messi

Mbappe vs Ronaldo/Messi

Gazzetta team
Mbappe vs Ronaldo/Messi

bet365

Το wonderkid της Μονακό, Κίλιαν Μπαπέ, κάνει πάταγο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και το FourFourTwo γράφει για τις μάχες από τις οποίες βγαίνει νικητής κόντρα σε Ρονάλντο και Μέσι.

Εχει ήδη κάνει τον κόσμο να παραμιλά και έχει κερδίσει το βαρύ προσωνύμιο «νέος Ανρί». Ο σταρ της Μονακό, Κίλιαν Μπαπέ, πλασάρει όπως ο Γάλλος legend και αφού βρίσκεται στην ηλικία των 18, με τα εκπληκτικά πράγματα που κάνει στο Champions League και την Ligue1 έχει τραβήξει τα βλέμματα από όλο τον κόσμο κερδίζοντας τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Ο διεθνής πλέον άσος μετρά φέτος 22 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους Μονεγάσκους και το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για 5 σημεία που ο Μπαπέ είναι πιο δυνατός απ' ότι ήταν στην ηλικία του οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι...

Killer από πιο νωρίς
Αν και οι Ρονάλντο και Μέσι δεν ξεκίνησαν τις καριέρες του σαν καθαροί επιθετικοί, το εκπληκτικό ταλέντο τους έφερε γρήγορα την έκρηξη στο σκοράρισμα. Οχι πάντως τόσο νωρίς όσο Ο Κίλιαν Μπαπέ. Ο άσος της Μονακό μετρά φέτος 13 γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα, χωρίς να έχει κλείσει καν τα 19 του χρόνια. Σε αυτή την ηλικία, ο Λιονέλ Μέσι είχε 7 για την Μπαρτσελόνα, ενώ πριν τα 19 ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε μόλις ένα γκο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο πιο μικρός σκόρερ δύο προημιτελικών
Αυτά που κάνει φέτος ο Μπαπέ, δεν τα έχει κάνει άλλος σε τόσο μικρή ηλικία και σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ο άσος της Μονακό όντας 18 ετών και 120 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει σε δύο προημιτελικούς Champions League. Ο Γάλλος επιθετικός πέτυχε γκολ και στους δύο αγώνες κόντρα στην Ντόρτμουντ σε βάρος της οποίας οι Μονεγάσκοι πέρασαν στους «4» με συνολικό σκορ 6-3 και έγινε ο πρώτος παίκτης της ιστορίας που το καταφέρνει σε τόσο μικρή ηλικία.

Στο κλειστό κλαμπ των 6
Οι εμφανίσεις του Μπαπέ, τον έχουν φέρει ήδη στις λίστες των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, που είναι διατεθειμένες να δώσουν τεράστια ποσά για τον πάρουν από το Πριγκηπάτο. Ο σταρ της Μονακό στον αγώνα με την Ντόρτμουντ μπήκε ένα κλειστό κλαμπ, καθώς έγινε μόλις ο 6ος παίκτης στην ιστορία του Champions League που σκοράρει και στα 4 πρώτα ματς που ήταν βασικός, με τον τελευταίο που το έχει πετύχει να είναι ο Ντιέγο Κόστα το 2014. Ρονάλντο και Μέσι δεν είναι σε αυτή τη λίστα, με τον Πορτογάλο να μην σκοράρει καν στα 4 πρώτα παιχνίδια του, ενώ ο Αργεντινός είχε βάλει μόνο το γκολ στον Παναθηναϊκό τον Νοέμβριο του 2005.

Εκκίνηση με 4x4
Το βράδυ της Τετάρτης ο Μπαπέ σκόραρε και στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στην Ντόρτμουντ και έγινε ο πρώος παίκτης της ιστορίας που σκοράρει και στα τέεσερα πρώτα παιχνίδια του στη νοκ-άουτ φάση του Champions League. Το wonderkid είχε βοηθήσει την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ να απκλείσει την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα σκοράροντας μέσα-έξω στους «16», όπως έκανε και με την Μπορούσια στα προημιτελικά. Οπως και ο CR7, έχει φέτος 5 γκολ μετά τους ομίλους.



Χατ-τρικ
Αν και η λέξη χατ-τρικ έχει γραφτεί πολλές φορές δίπλα στα ονόματα των Ρονάλντο και Μέσι, οι δύο δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι τέτοιο πριν γίνουν 19 ετών, όμως ο Μπαπέ το έκανε πριν γίνει καν 18 χρονών. Ο επιθετικός της Μονακό σκόραρε τρεις φορές πριν γίνει ενήλικος στο αγώνα του Κυπέλλου κόντρα στην Ρεν και στη συνέχεια σημείωσε μία ακόμα τριπλέτα σε βάρος της Μετς στην Ligue1. Αρα, έχουμε και λέμε. Χατ-τρικ πριν την ηλικία των 19: Μπαπέ 2, Ρονάλντο και Μέσι, μηδέν.
 

Τελευταία Νέα