To... πραξικόπημα του Μίλι!

To... πραξικόπημα του Μίλι!

bet365

Τρελός για τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά η Ραντ τον έκανε ποδοσφαιριστή και πολεμιστή! Ο Μιλιβόγιεβιτς θυμίζει Μπουσκέτς και ο Αλαρνταϊς πανηγυρίζει... παραμονή!

«Ο Σαμ Αλαρντάις τον ήθελε τόσο πολύ στην Κρίσταλ Πάλας που έπεισε τη διοίκηση να σπρώξει ένα τεράστιο ποσό σε μια επικίνδυνη μεταγραφική περίοδο. «Κάτι ήξερε...» έγραψε ο αγγλικός Τύπος πριν λίγες ημέρες για τον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς και πλέον όλοι οι θαυμαστές του Σέρβου περιμένουν τα νέα αφιερώματα. Ματσάρα κόντρα στην Αρσεναλ και χάρη στον πρώην ερυθρόλευκο η ομάδα του πήγε κόντρα στην παράδοση (η Πάλας είχε κερδίσει μόλις ένα από τα 15 παιχνίδια κόντρα στην Αρσεναλ πριν το αποψινό), ενώ έκανε τεράστιο άλμα παραμονής. Πως άρχισε όμως η καριέρα του Σέρβου «πολεμιστή»…

Από την στιγμή που ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι είδε την ηγετική αυτή μορφή μπροστά από την άμυνα της Ραντ στην διάρκεια αγώνα της σερβικής Λίγκας το 2011, ήξερε πως έπρεπε να τον κλείσει. Ο Κροάτης θρύλος ήταν επικεφαλής στον Ερυθρό Αστέρα ενώ είχε γράψει τη δική του τεράστια ιστορία στην ομάδα στην δεκαετία του '80. Από την πρώτη στιγμή είχε ξεχωρίσει τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς και ήθελε να τον κάνει δικό του. «Ο Προσινέτσκι πραγματικά τον ήθελε πάρα πολύ. Στην πρώτη μας συνάντηση θυμάμαι που μου έλεγε πως ήθελε τον Λούκα και ότι τον προόριζε για αρχηγό του», έλεγε ο Ράνκο Στόιτς, πρώην γκολκίπερ της Γιουγκοσλαβίας και τότε πρόεδρος στη Ραντ.

Αποτέλεσμα εικόνας για milivojevic prosinecki

«Ο Λούκα ξέρει να χρησιμοποιεί το σώμα του, να διαβάζει το ματς και να παρέχει κάλυψη στους κεντρικούς αμυντικούς. Είναι πολύ έξυπνος στις τοποθετήσεις του, όπως ακριβώς ο Μπουσκέτς στη Μπαρτσελόνα» θα προσθέσει ο Στόιτς, αθλητικός διευθυντής της Μάριμπορ πλέον. Ο Μίλι ξεκίνησε την καριέρα του ως 10αρι στην τοπική Radnicki και ήδη στα 15 του χρόνια είχε κάνει τη διαφορά. Οι ακαδημίες της Ραντ ήταν και η αιτία που ο πατέρας του Λούκα απέρριψε Αστέρα και Παρτίζαν «Ηταν ένα τεράστιο πραξικόπημα να πάρουμε παίκτη μέσα από τα χέρια του Αστέρα και της Παρτίζαν» τονίζει ο Στόιτς. Γεννήθηκε λίγο μετά την κατάκτηση της Ευρωπαϊκής κούπας από τον Αστέρα και μεγάλωσε στα ερυθρόλευκα.

Ωστόσο, ο πατέρας του ήθελε μόνο το καλό του παιδιού του γι αυτό κι επέμεινε να τον στείλει στις ακαδημίες της Ραντ. Το 2011 είχε φτάσει η στιγμή για τη μεγάλη μεταγραφή με τον «Μίλι» να μη συζητά καθόλου την πρόταση της Παρτίζαν! Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη γκολάρα του στο ντέρμπι με τους ασπρόμαυρους το 2012 τον έκανε αμέσως σύνθημα στα χείλη των οπαδών!

Ο Ερυθρός Αστέρας πνίγηκε στα… χρέη, ο Προσινέτσκι έφυγε και η Αντερλεχτ κινήθηκε τη σωστή στιγμή! Μπορεί ο ίδιος να βρήκε ένα καλό συμβόλαιο, αλλά οι συνθήκες… άσχημες. Η φιλοσοφία της ομάδας, αλλά και του ποδοσφαίρου στο Βέλγιο δεν τον ευνόησε, ο ίδιος έπαιξε μόλις 19 ματς, χωρίς να πείσει… Η συνέχεια γνωστή, κίνηση – ματ του Ολυμπιακού με τον δανεισμό, στήριξη του Μίτσελ και η Ελλάδα έγινε ο παράδεισός του!

Αλλωστε, από τον Πειραιά άρχισαν τα όνειρα για… Μουντιάλ! Καθιερώθηκε στην Εθνική Σερβίας ως παίκτης του Ολυμπιακού, πλέον είναι αναντικατάστατος και οδηγεί την Εθνική του στα γήπεδα της Ρωσίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για milivojevic red star

«Ο Μιλιβόγιεβιτς είναι εξαιρετικός παίκτης, βιονικός! Έχει παίξει σε κάθε ματς της προκριματικής φάσης και είναι απόλυτα σημαντικός για την ομάδα μας. Πάντα πίστευα πως αυτός ο παίκτης μπορεί να παίξει σε ένα πολύ μεγάλο πρωτάθλημα. Του ταίριαζε αυτό της Αγγλίας... Το μεγαλύτερό του “όπλο” στον αγωνιστικό χώρο είναι το μυαλό του. Ο τρόπος που μπορεί να διαβάσει τη φάση, το παιχνίδι που εξελίσσεται και μπορεί να βοηθήσει εκείνος σε άμυνα και επίθεση» τονίζει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, Μούσλιν και τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση!

Οι οπαδοί της Πάλας ακόμα ψάχνονται για να βρουν ένα τραγούδι για τον Μιλιβόγεβιτς, μία μεταγραφή 13 εκατομμυρίων, όμως υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να συμφωνήσει κανείς. Τι και ο Μαμαντού Σακό είναι βελτιωμένος, οι εμφανίσεις του Σέρβου μέσου από τo Κραγιούγιεβατς δεν έχουν περάσει απαρατήρητες. Αναδείχθηκε MVP στο εντός έδρας ντεμπούτο του με την Μίντλεσμπρο, καθώς η Πάλας κέρδισε το πρώτο από τα τέσσερα διαδοχικά ματς της μαζί και αυτό με Τσέλσι. Παρότι η υπόθεση παραμονής δεν έχει οριστικοποιηθεί ο Μιλιβόγεβιτς έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής και ο Αλαρντάις επιμένει πως η Πάλας έκανε την καλύτερη επιλογή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα