TOP-5: Πεταμένα... λεφτά

TOP-5: Πεταμένα... λεφτά

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για πέντε από τις πιο αποτυχημένες - μέχρι στιγμής - μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού στην Πρέμιερ Λιγκ.

Σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο λίρες δαπάνησαν το περασμένο καλοκαίρι οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, προκειμένου να ενισχυθούν, ενόψει της φετινής σεζόν. Κατά μέσο όρο κάθε σύλλογος ξόδεψε 70 εκατομμύρια λίρες, ένα ποσό που αντιστοιχεί σε 4 εκατομμύρια λίρες, για κάθε ποδοσφαιριστή που πήρε μεταγραφή. Κάποιοι από αυτούς έχουν «βγάλει» τα λεφτά τους, όμως υπάρχουν κι αυτοί που πήγαν με υψηλές προσδοκίες στη νέα τους ομάδα και μέχρι στιγμής δεν τις έχουν δικαιώσει. Με τους προπονητές τους, μάλιστα, να τους δείχνουν ουκ ολίγες φορές τον πάγκο. Το FourFourTwo του gazzetta.gr καταγράφει πέντε τέτοιες φετινές περιπτώσεις.

Αχμέντ Μούσα
Ο Κλαούντιο Ρανιέρι γνώριζε εξ αρχής ότι θα ήταν απίθανο να κατακτήσει η Λέστερ και φέτος τον τίτλο στην Αγγλία, όμως το καλοκαίρι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να δυναμώσει κι άλλο η ομάδα. Μία από τις κινήσεις ήταν η απόκτηση από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Αχμέντ Μουσά. Μάλιστα, η μεταγραφή του Νιγηριανού επιθετικού αποτέλεσε ρεκόρ στην ιστορία των «Αλεπούδων», αφού κόστισε σχεδόν 17 εκατομμύρια λίρες. Αν και στα φιλικά προετοιμασίας ο Μουσά «έλαμψε», σκοράροντας και απέναντι στην Μπαρτσελόνα, η συνέχεια στις επίσημες υποχρεώσεις δεν ήταν ανάλογη. Μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί μόλις επτά φορές βασικός (συνολικά 20 συμμετοχές) και έχει βρει δίχτυα μόνο σε δύο παιχνίδια. Μέσα σε όλες αυτές τις αναποδιές, ήρθε να προστεθεί και πριν λίγες ημέρες η σύλληψή του από την αστυνομία, με την κατηγορία της χειροδικίας εις βάρος της συζύγου του.

Βινσέντ Γιάνσεν
Μόνο μία εκπληκτική σεζόν στάθηκε αρκετή στον 22χρονο επιθετικό για να κάνει το άλμα στην καριέρα του. Πραγματικό «πολυβόλο» πέρσι με τη φανέλα της Άλκμααρ, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος, με 27 τέρματα. Αυτές οι εμφανίσεις του άνοιξαν αρχικά την πόρτα της εθνικής Ολλανδίας και στη συνέχεια αυτή της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο εντυπωσιάστηκε από τον Γιάνσεν, σε ένα φιλικό απέναντι στην Ιρλανδία και το καλοκαίρι έδωσε την εντολή για την απόκτησή του από την Τότεναμ, έναντι 17 εκατομμυρίων λιρών. Ο τραυματισμός του Χάρι Κέιν στο ξεκίνημα της σεζόν έδωσε την ευκαιρία στο Ολλανδό φορ να δείξει την αξία του, όπως δήλωνε τότε και ο προπονητής του, όμως δεν τα κατάφερε. Ο περσινός πρώτος σκόρερ της Eredivisie έχει πετύχει μόλις ένα γκολ φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ κι αυτό με πέναλτι απέναντι στην Λέστερ. Τα υπόλοιπα τέσσερα γκολ του έχουν σημειωθεί σε αγώνες κυπέλλου και Λιγκ Καπ.

Χένρικ Μχιταριάν
Αναδείχθηκε MVP της Μπουντσελίγκα την περσινή σεζόν (15 ασίστ), πηγαίνοντας στο Ολντ Τράφορντ με όνειρα για ανάλογη συνέχεια. Ο Μχιταριάν έγινε ο πρώτος Αρμένιος ποδοσφαιριστής, που πήρε μεταγραφή για ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, με τη μετακίνησή του από την Ντόρτμουντ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ξεπερνά τις 30 εκατομμύρια λίρες. Μάλιστα, το «παρελθόν» Μουρίνιο-Μάτα έδινε ακόμη περισσότερες ελπίδες στον 28χρονο χαφ για θέση στη βασική ενδεκάδα των «μπέμπηδων». Μετά από κάποιες εμφανίσεις, ως αλλαγή, ο Μχιταριάν στάθηκε άτυχος, αφού τραυματίστηκε και έμεινε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα πρώτα του τέρματα με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ τα σημείωσε τον Δεκέμβριο, οπότε και άρχισε να παίρνει περισσότερες ευκαιρίες από τον Ζοσέ Μουρίνιο. Μέσα στο 2017 έχει αγωνιστεί ως βασικός στα 8 από τα 11 παιχνίδια της Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ, δείχνοντας πως βρίσκεται πλέον σε ανοδική πορεία. Ακόμη, όμως, έχει δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες, που τον συνόδευαν στην άφιξή του στο Μάντσεστερ το περασμένο καλοκαίρι.

Μούσα Σισοκό
Την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, ο Γάλλος χαφ κατάφερε να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Τότεναμ ήρθε σε συμφωνία με τη Νιούκαστλ, που είχε υποβιβαστεί στην Τσάμπιονσιπ, για την απόκτηση του Μούσα Σισοκό, ο οποίος λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε φτάσει μία ανάσα – ως βασικός – από την κατάκτηση του Euro με την εθνική ομάδα της χώρας του. 30 εκατομμύρια λίρες δαπάνησαν οι «πετεινοί» για να τον αποκτήσουν, όμως σε καμία περίπτωση δεν έχουν δικαιωθεί για την επιλογή τους μέχρι τώρα. Μόλις σε επτά παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ έχει ξεκινήσει βασικός και μόνο σε ένα από αυτά έχει καταφέρει να αγωνιστεί και στα 90 λεπτά, αφού ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο τον χρησιμοποιεί κυρίως ως αλλαγή στο φινάλε των αγώνων.

Κλαούντιο Μπράβο
Η πιο πολυσυζητημένη μεταγραφική επιθυμία του Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά την άφιξή του στο Ετιχάντ. Ο Ισπανός προπονητής «άδειασε» τον Τζο Χαρτ και απέκτησε από την Μπαρτσελόνα τον Χιλιανό τερματοφύλακα, έναντι 17 εκατομμυρίων λιρών, επειδή ήταν καλύτερος με την μπάλα στα πόδια. Η πρώτη εμφάνιση του Μπράβο κάτω από τα δοκάρια της Σίτι ήταν στο ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ, όπου δεν απέφυγε την γκάφα. Ο Γκουαρδιόλα τον κάλυψε τότε, όπως συνέχιζε να καλύπτει την ασταθή απόδοσή του, μέχρι τον Φεβρουάριο. Τότε, ήταν η πρώτη φορά που ο Χιλιανός πορτιέρο έχασε τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα από τον Καμπαγιέρο. Επανήλθε στο τελευταίο παιχνίδι με την Χαλ, όπου δέχθηκε και πάλι γκολ. Συνολικά, μόλις σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του, από τα 20 που έχει αγωνιστεί.

Υ.Γ. Στη λίστα δε συμπεριλήφθηκε ο Πολ Πογκμπά, όχι γιατί χαρακτηρίζεται πετυχημένη μέχρι στιγμής η μεταγραφή του έναντι 105 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά επειδή παραμένει συνεχώς στις βασικές επιλογές του Ζοσέ Μουρίνιο για τη μεσαία γραμμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα