Ιντσάγκι, ο Super Simo!

Ιντσάγκι, ο Super Simo!

bet365

Η Λάτσιο υποδέχεται τη Νάπολι με στόχο να βάλει φωτιά στη μάχη της 3άδας και ο Παναγιώτης Παλλαντζάς γράφει για τον προπονητή της.

Ο Σιμόνε Ιντσάγκι πέρασε όλη την ποδοσφαιρική καριέρα του στη σκιά του αδερφού του. Ο,τι κι αν έκανε -και έκανε καλά πράγματα με την Λάτσιο- ήταν πάντα ο μικρός αδερφός του Φίλιπο. Για να έρθει η δικαίωση, η αναγνώριση του, έπρεπε να γίνει προπονητής και να περάσει τα δεύτερα «άντα», αλλά το σημαντικό είναι ότι αυτή η στιγμή ήρθε και είναι απόλαυση. Σαν την τούρτα σοκολάτα, η οποία τον περίμενε μετά την πρόκριση επί της Ρόμα στον τελικό του Coppa Italia.

Σαν μια καλή τούρτα, βέβαια, μοιάζει μέχρι στιγμής η σεζόν της Λάτσιο. Η ομάδα που δεν μπορούσε να βρει προπονητή το καλοκαίρι και είχε αρχικά την στήριξη μόνο 11 οπαδών της στις πωλήσεις των διαρκείας, μοιάζει πλέον ικανή για όλα. Και αυτό το κατάλαβε η συμπολίτισσα, η οποία υποχρεώθηκε σε οδυνηρό αποκλεισμό στον ημιτελικό του κυπέλλου. «Ο Ιντσάγκι έδωσε ένα καλό μάθημα στον Σπαλέτι και τον τελείωσε από την Ρόμα», έγραψαν οι εφημερίδες της Ρώμης μετά την πρόκριση της Τρίτης. Μια πρόκριση που δίνει στον Σιμόνε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο... κανονικό τίτλο της καριέρας του.

Με την Primavera της Λάτσιο είχε κατακτήσει δύο φορές το Coppa Italia, κόντρα σε Φιορεντίνα και Ρόμα. Τώρα θα έχει την ευκαιρία να το κάνει και με την πρώτη ομάδα, έχοντας ως στόχο να είναι αυτός που θα βάλει τέλος στα... σερί νταμπλ (αν δεν έρθουν τα πάνω-κάτω στο πρωτάθλημα) της Γιουβέντους. Είτε το πετύχει είτε όχι, πάντως, έχει ήδη καταφέρει κάτι πολύ σημαντικότερο. Οχι μόνο για το παρόν, αλλά κυρίως για το μέλλον της Λάτσιο: Εφερε ξανά τον κόσμο στο γήπεδο. Η εικόνα της Curva Nord στη ρεβάνς με την Ρόμα παρέπεμπε στα παλιά καλά χρόνια των Λατσιάλι ενώ και στο πρωτάθλημα οι εξέδρες είναι πιο γεμάτες και πιο ευδιάθετες, σε σχέση με ό,τι συνέβαινε μέχρι και το ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

«Δώσαμε μια τεράστια χαρά στους οπαδούς μας, οι οποίοι ήταν φανταστικοί, ήταν σαν να είμαστε γηπεδούχοι. Το απολαμβάνουμε και έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε για τον τελικό, πάλι μπροστά στους εκπληκτικούς τιφόζι μας», ήταν τα λόγια του μετά τον τελικό και αφού προηγουμένως είχε πάει μπροστά από την Curva Nord μαζί με τους παίκτες του και... έδινε οδηγίες στους φωτογράφους για τις λήψεις τους ώστε να υπάρχουν όλοι στο κάδρο. Στιγμές που είχαν λείψει από όλους στην Λάτσιο. Η ομάδα είχε πάει στον τελικό του Coppa Italia και πριν δύο χρόνια, σε μια χρονιά που εξασφάλισε και το εισιτήριο για το Champions League, αλλά το κλίμα δεν ήταν τόσο οικογενειακό όσο φέτος.

Το εισιτήριο για το Champions League, πάντως, το κυνηγούν και τώρα οι Λατσιάλι. Στο -4 από τη Νάπολι, από την οποία είχαν πάρει ισοπαλία στο San Paolo στον πρώτο γύρο, οι Ρωμαίοι θα παίξουν την Κυριακή για μια νίκη που θα τους φέρει στο -1 από την 3η θέση και θα τους δώσει το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με τους Παρτενοπέι. Και θα παίξουν για αυτή τη νίκη με τρελή ψυχολογία, πολύ πάθος και καθόλου άγχος. «Στην αρχή της σεζόν δεν θα στοιχημάτιζε κανείς, και δεν εννοώ τους αντιπάλους αλλά τους δικούς μας, ότι αρχές Απριλίου θα είμαστε στον τελικό του κυπέλλου και θα έχουμε 60 βαθμούς στο πρωτάθλημα», είπε ο Ιντσάγκι και στη συνέχεια... έπαιξε με τα επιχειρήματα του Μαουρίτσιο Σάρι πριν τα ματς με την Γιουβέντους: «Αν θα νικήσουμε τη Νάπολι ή αν θα της πάρουμε την 3η θέση; Δεν το ξέρω. Σίγουρα θα το προσπαθήσουμε αλλά αν ρίξετε μία ματιά στα μπάτζετ των δύο ομάδων, θα δείτε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει αγώνας».

Με τον προπονητή των Παρτενοπέι ο Σιμόνε έχει ακόμη ένα κοινό, την λατρεία για τον Μάρεκ Χάμσικ, αλλά έχει και μία διαφορά. Σε αντίθεση με τον Σάρι που μένει πιστός στο πλάνο του, ο Ιντσάγκι δεν έχει κανένα πρόβλημα να το αλλάξει όποτε κρίνει ότι χρειάζεται. Από την αρχή της σεζόν έχει χρησιμοποιήσει το 4-3-3, το 3-4-3, το 3-5-2, το 4-2-3-1 και τώρα τελευταία και το 3-4-2-1. Σε όλα αυτά οι παίκτες του ανταποκρίνονται άνετα, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον γίνεται πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις. Αυτό το επιβεβαιώνουν και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι τονίζουν με την παραμικρή ευκαιρία ότι ο προπονητής τους, τους μιλάει σαν να είναι συμπαίκτης τους. Ειδικά με τον Κεϊτά Μπαλντέ ο allenatore έχει περάσει πολλές ώρες, προσπαθώντας να του δώσει να καταλάβει ότι η Λάτσιο είναι ό,τι καλύτερο για αυτόν την δεδομένη στιγμή. Οπως είναι ό,τι καλύτερο για τους Λατσιάλι ο Σιμόνε και αυτό το λέει, με καμάρι πλέον, ο μεγάλος αδερφός.

«Θα πρέπει όλοι να παραδειγματιστούν και να μάθουν από τον Σιμόνε. Είναι έξυπνος άνθρωπος. Δεν περίμενε κανείς ότι θα τα πήγαινε τόσο καλά, παρέλαβε την Λάτσιο σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και κατάφερε να συσπειρώσει το γκρουπ. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι είχε σημαντικές προτάσεις αλλά τις απέρριψε όλες για να παραμείνει και αυτό δείχνει και την αγάπη του για αυτά τα χρώματα», είπε ο Πίπο Ιντσάγκι, απέναντι στον οποίο ο Σιμόνε εξακολουθεί να νιώθει... χειρότερος: «Αυτό που έχει κάνει ο αδερφός μου, δείχνει γιατί είναι καλύτερος. Εζησε 15 χρόνια σε Μίλαν και Γιουβέντους αλλά είχε την ταπεινότητα να κατέβει ως την Lega Pro για να αναλάβει την Βενέτσια και την επαναφέρει, όπως φαίνεται, στη Serie B. Τον θαυμάζω για το γεγονός ότι δεν φοβήθηκε να δοκιμάσει έτσι τον εαυτό του».

Την ίδια άγνοια κινδύνου, πάντως, έδειξε και ο ίδιος όταν δέχθηκε να αναλάβει την ομάδα στα μέσα του καλοκαιριού, με τα πάντα να είναι στον αέρα μετά τα τραγελαφικά που έγιναν με τον Μαρτσέλο Μπιέλσα και τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Κάποιους μήνες μετά, στον αέρα είναι όλοι οι Λατσιάλι από χαρά για αυτό που ζουν και ο Σιμόνε στα 41α γενέθλια του, τα καλύτερα της ζωής του όπως είπε αφού ήταν μία μέρα μετά την ρεβάνς με την Ρόμα, είδε γραμμένο στην τούρτα το νέο του προσωνύμιο.

Δεν υπάρχει, πλέον, μόνο ο Super Pippo. Υπάρχει και ο Super Simo Inzaghi!

 

Τελευταία Νέα