O Βασιλιάς... αποκεφαλίστηκε!

O Βασιλιάς... αποκεφαλίστηκε!

bet365

Χακάν Σουκούρ ο «βασιλιάς» της Τουρκίας στο απόσπασμα για... εσχάτη προδοσία. Η «προφητεία» και το ένστικτο της επιβίωσης.

Χακάν Σουκούρ και Αρίφ Ερντέμ δεν είναι πλέον μέλη της Γαλατάσαραϊ. Οι δύο θρύλοι της «τσιμ μπομ» ήταν μέλη του συλλόγου και στην συνέλευση που έγινε το Σάββατο οι δύο τους δεν αποβλήθηκαν κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα την τουρκική κυβέρνηση! Οι πιέσεις στο σύλλογο… αφόρητες, και την Κυριακή οι δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές «τελείωσαν» από τον σύλλογο! Ναι, οι φωτογραφίες κατέβηκαν από το Μουσείο και δεν ξέρουμε ακόμα αν αποφασιστεί η απόσυρση του ονόματός του από την ιστορία του συλλόγου. Ναι, ειρωνευόμαστε!

Αποτέλεσμα εικόνας για hakan sukur

Χακάν Σουκούρ, Ο «Ταύρος του Βοσπόρου». Κάθε του άγγιγμα και αποθέωση! Οι οπαδοί της Γαλατά τον έκαναν Θεό, οι οπαδοί της Μπεσίκτας και της Φενέρ δεν τον μίσησαν, αφού φρόντιζε να παίρνει στις πλάτες του την Εθνική! Είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που ανέδειξε η χώρα και κανένας Τούρκος δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Δυνατός και μαχητικός, είχε το ένστικτο του σκόρερ, ήταν στο σωστό σημείο την ιδανική στιγμή. Το «Ταύρος του Βοσπόρου» δεν ήταν το μοναδικό του παρατσούκλι. Για τους συμπατριώτες του ήταν «Βασιλιάς». Ισχυρή προσωπικότητα με τεράστια ακτινοβολία, εντός κι εκτός συνόρων, ένας αληθινός ηγέτης! Ελάχιστοι συμπαίκτες του είχαν την αντίληψη και τη διάθεση να ασχοληθούν με θέματα εκτός του ποδοσφαίρου.

Σχετική εικόνα

Με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ, κέρδισε 14 τρόπαια συνολικά. Ηταν η «Ιθάκη» του, αφού σε κάθε άσχημο ταξίδι στο εξωτερικό, υπήρχε μια ονειρική επιστροφή! Το καλοκαίρι του 1995, η Τορίνο έκανε το μπαμ, αλλά έξι μήνες αργότερα επέστρεψε στην Τουρκία, αφού δεν κατάφερε να προσαρμοστεί! Τι έκανε στη Γαλατά την επόμενη πενταετία; Πέτυχε 108 γκολ, πήρε 4 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ Τουρκίας και το Κύπελλο UEFA (1999-2000), ενώ αναδεικνύεται για τρεις διαδοχικές σεζόν (1997, 1998 και 1999), πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος!

Ιντερ, Πάρμα, Μπλάκμπερν δεν αποδείχθηκαν σοφές επιλογές. H… προφητεία έλεγε πως μόνο στη Γαλατά θα καταφέρει να μείνει στον ποδοσφαιρικό θρόνο. Αποδείχθηκε σοφή! Στην τρίτη του θητεία πέτυχε 55 τέρματα και κατέκτησε άλλες δυο κούπες πρωταθλήματος. Το 2004, η Τούρκικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια της UEFA, τον εξέλεξε ως τον καλύτερο παίκτη της χώρας!!!

Η τεράστια προσωπικότητά του όμως ήταν αυτή που τον έσπρωξε σε άλλα μονοπάτια, δύσκολα και αχαρτογράφητα. Για τον κόσμο ήταν ο… küçük kral (Βασιλιάς) και το 2011 του απέδειξαν την πίστη τους εκλέγοντάς τον μέλος του Κοινοβουλίου στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, με το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν! Ο δρόμος όμως δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας είδε ως… εχθρό τον Ιμάμη Γκιουλέν και όλους τους ανθρώπους του. Ανάμεσά τους και ο Χακάν Σουκούρ, ο οποίος το 2013 ανεξαρτητοποιήθηκε! Ο ίδιος έκανε το… λάθος να διαλέξει «στρατόπεδο» και τρία χρόνια αργότερα ένα τιτίβισμά του στο Twitter για τον Ερντογάν τον έβαλε στη μαύρη λίστα!

Το ένστικτο της επιβίωσης στην αντίπαλη περιοχή τον έφερε στην κορυφή, αλλά και στην… Αμερική, αφού αν έμενε στην πατρίδα του θα βρισκόταν στη φυλακή. Αλλωστε, λίγους μήνες πριν το πραξικόπημα έφυγε για τις ΗΠΑ, ενώ λίγο αργότερα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Είναι αλήθεια πως τρομοκρατούσε τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά να σχεδιάζει κάτι εναντίον της χώρας του;;;

Αποτέλεσμα εικόνας για hakan sukur erdogan

Πως είδε όμως η πλειοψηφία των Τούρκων οπαδών αυτή την απόφαση; Ο Βασιλιάς αποκεφαλίστηκε; «Είναι τεράστιος παίκτης, μύθος για την Εθνική ομάδα, αλλά η πολιτική του ζωή δεν ήταν η επιθυμητή. Είναι πάντα κοντά με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Είναι τόσο επικίνδυνος και ποτέ δεν αρνήθηκε την εξαιρετική τους σχέση. Είναι απέναντι στον πρόεδρο Ερντογάν. Οι οπαδοί είναι τόσο λυπημένοι γι αυτή την κατάσταση. Από Θρύλος της Γαλατά σε… προδότη του Εθνους». Η απάντηση του Σουκούρ; «Εκφράζω τη λύπη μου και σας λέω πως δεν είμαι προδότης». Ο Βασιλιάς… αποκεφαλίστηκε και όταν η πολιτική μπαίνει στο ποδόσφαιρο τα αποτελέσματα είναι ολέθρια. Καληνύχτα Τουρκία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα