Μήπως... ξέχασαν τον Ρούνεϊ;

Gazzetta team
Μήπως... ξέχασαν τον Ρούνεϊ;

bet365

Σε μια μοναδική βραδιά οι Γερμανοί αποθέωσαν τον Ποντόλσκι. Οι Αγγλοι όμως και ο Σάουθγκεϊτ... ξεχνούν τον Ρούνεϊ.

Ο Γουέϊν Ρούνεϊ θα έφευγε έτσι από την Αγγλία, όπως οργανώθηκε για να φύγει ο Λούκας Ποντόλσκι από τους Γερμανούς; Το φιλικό στο Ντόρτμουντ ήταν κατά ένα μέρος παιχνίδι και κατά ένα άλλο, παιχνίδι προς τιμήν και για την προσφορά του φορ που έφτασε 130 συμμετοχές και 49 γκολ πριν αποσυρθεί από τη διεθνή σκηνή. Ο Ποντόλσκι είναι 31 ετών, όπως ο Ρούνεϊ και δεν ήταν πια στα πλάνα του Γιοακίμ Λεβ.

Ανακοινώθηκε πως αποχωρεί από την Γερμανία όπου υπήρξε μία εμβληματική μορφή του Euro 2016. Ο Ρούνεϊ επίσης τέθηκε off μετά από 119 συμμετοχές και φαίνεται πως ήδη έπαιξε το τελευταίο του ματς με την Αγγλία.

Ο Ποντόλσκι δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ρούνεϊ από πλευράς επιπέδου. Ο Γερμανός άσος δεν έκανε την υπέρβαση στη Μπάγερν, ενώ ο Ρούνεϊ υπήρξε απόλυτος πρωταγωνιστής για τη Γιουνάιτεντ και τα τρία λιοντάρια.

Podolski takes a selfie as a memento of his night.

Αυτή η ερώτηση ήταν που δεν απαντήθηκε ουσιαστικά από τον κόουτς, Σάουθγκεϊτ. Το θέμα με την Αγγλία είναι κυρίως οι εμφανίσεις και όχι τα αποτελέσματα. Όλο αυτό συνδέεται και με τον Σάουθγκεϊτ. Οι προκάτοχοί του είχαν φόβο για ήττα σε φιλικά, ενώ ο νέος κόουτς έχει άγνοια κινδύνου, κάτι που φαίνεται και στα λεγόμενά του.


Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός όμως έχει τη δική του φιλοσοφία και δεν... κολλάει! Εχει θάρρος που δείχνει στις δηλώσεις του και τις αλλαγές που κάνει στην ομάδα. Μεταξύ άλλων είχε να διαχειριστεί και το θέμα Ρούνεϊ. Ο αντίλογος για τον πρώτο σκόρερ της Εθνικής είναι πως οι Άνταμ Λαλάνα και Ντέλε Άλι ήταν οι top παίκτες της Αγγλίας με Γερμανία και με την επάνοδο του Ρος Μπάρκλεϊ δεν υπάρχει κανένας χώρος για τον παίκτη της Γιουνάιτεντ.

Στο τέλος τέθηκε ξανά το θέμα Ρούνεϊ στον Σάουθγκεϊτ και η σύγκριση της αποχώρησής του με εκείνη του Ποντόλσκι και εάν αξίζει κάτι τέτοιο. «Είναι αυτή η τελευταία ερώτηση;», αναφώνησε ο ο κόουτς πριν φύγει. Εξάλλου, γνωρίζει καλά πως τα «Πάντσερ» έχουν την ευχέρεια γι αυτά τα φιλικά. Αλλωστε, η ομάδα του Λεβ είναι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, η Αγγλία όμως... αγνοεί την επιτυχία και υπάρχουν περιθώρια μόνο για πειράματα.

England line-up
Ο Ρούνεϊ έστειλε το... σύνθημα για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική Αγγλίας. Ο έμπειρος άσος θα ήθελε να είναι στο Μουντιάλ στην Ρωσία του χρόνου, αλλά ο Σάουθγκεϊτ ήταν ξεκάθαρος και δεν έδειξε να θέλει να τον αξιοποιήσει για την συνέχεια.

Βοηθάει όταν έχεις κερδίσει Μουντιάλ και Euro έτσι δεν είναι; Οι Άγγλοι αναγνωρίζουν τις περιπτώσεις παικτών με 100 και πλέον συμμετοχές. Πάντα γίνεται μνεία γι αυτό και για την προσφορά τους. Θα προσέφεραν όμως μια τέτοια βραδιά; Έχουμε δει παρόμοιες σκηνές με παίκτες όπως ο Φίγκο. Όμως δεν μπορείς να προβλέπεις ποιο θα είναι το τέλος για έναν παίκτη... Κατά τα άλλα παραμένει ερωτηματικό για το αν ο Ρούνεϊ θα έχει ματς προς τιμήν του!

Podolski is treated to the bumps

 

Τελευταία Νέα