Τα απόρθητα κάστρα

Τα απόρθητα κάστρα

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τις ομάδες των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που μέχρι στιγμής έχουν διατηρήσει το αήττητο στο γήπεδό τους.

Η διακοπή των πρωταθλημάτων το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, εξαιτίας των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν η τελευταία για το 2016-17. Από αυτή την εβδομάδα, όλοι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι μπαίνουν στην τελική ευθεία της φετινής σεζόν, με στόχο την επίτευξη των στόχων τους. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν πολλές φορές οι έδρες, που κρίνουν σε μεγάλο ποσοστό την πορεία της κάθε ομάδας. Μέχρι στιγμής, στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εννέα είναι οι ομάδες που έχουν διατηρήσει το αήττητο στο γήπεδό τους, με την έδρα τους να θυμίζει απόρθητο κάστρο για τους αντιπάλους.

Τότεναμ
Η Τσέλσι μπορεί να βρίσκεται κοντά στον τίτλο και να απέχει δέκα ολόκληρους βαθμούς από τη δεύτερη Τότεναμ, όμως οι «πετεινοί» είναι αυτοί που δεν έχουν ηττηθεί σε κανέναν αγώνα στην έδρα τους, αντίθετα με τους «μπλε» που έχουν γνωρίσει μία ήττα από την Λίβερπουλ. Σε 15 παιχνίδια στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, η Τότεναμ μετρά 13 νίκες και 2 ισοπαλίες (Λίβερπουλ, Λέστερ) και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος, που φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Γιουβέντους
«Τρομάζουν» οι επιδόσεις της ομάδας του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο γήπεδό της. Η «Μεγάλη Κυρία» έχει φέτος το απόλυτο, 15/15, στο Juventus Stadium και έχει... ξεχάσει πότε ηττήθηκε για τελευταία φορά στο «σπίτι» της. Πρέπει να γυρίσει κανείς πίσω στον Αύγουστο του 2015 και στην ήττα από την Ουντινέζε για να βρει ήττα της Γιουβέντους στην έδρα της. Ακολούθησαν δύο ισοπαλίες (Κιέβο, Φροζινόνε) για να δημιουργηθεί στη συνέχεια το απίθανο 31/31!

Φιορεντίνα
Μπορεί να βρίσκεται αρκετά χαμηλά στη βαθμολογία της Serie A και συγκεκριμένα στην όγδοη θέση, όμως η Φιορεντίνα έχει καταφέρει να κρατήσει απόρθητο το Αρτέμιο Φράνκι, αφού σε 14 παιχνίδια, έχει 7 νίκες και 7 ισοπαλίες. Η ήττα παραλίγο να έρθει από την Κροτόνε, τον περασμένο Οκτώβριο, όμως οι «βιόλα» ισοφάρισαν λίγο πριν το τέλος. Οι μοναδικές ήττες της ομάδας του Πάολο Σόουζα φέτος στην έδρας της ήταν στο Γιουρόπα Λιγκ, από Γκλάντμπαχ και ΠΑΟΚ!

Ρεάλ Μαδρίτης
Τελευταία φορά που ηττήθηκε στην έδρα της, στο ισπανικό πρωτάθλημα, ήταν τον Φεβρουάριο του 2016 από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Έκτοτε η «βασίλισσα» μετρά ένα εκπληκτικό αήττητο σερί, το οποίο τη φετινή σεζόν είναι 11 νίκες και 3 ισοπαλίες. Τον περασμένο Δεκέμβριο, πάντως, η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε μία ανάσα από την ήττα μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Η Λα Κορούνια είχε προηγούταν με 1-2 μέχρι το 85’, όμως οι γηπεδούχοι έκαναν την ολική ανατροπή, επικρατώντας με 3-2.

Μπάγερν Μονάχου
Αν και ξεκίνησε κάπως νωθρά στη φετινή Μπουντεσλίγκα, δίνοντας το δικαίωμα στην εκπληκτική Λειψία να... αναθαρρήσει, η Μπάγερν σοβαρεύτηκε στη συνέχεια και βρίσκεται μία ανάσα από έναν ακόμη τίτλο. Αν και συνήθως οι Βαυαροί δεν επηρεάζονται από εντός ή εκτός έδρας αναμετρήσεις, φέτος η Αλιάνζ Αρίνα είναι απόρθητη. Σε 12 παιχνίδια, η Μπάγερν μετρά 9 νίκες και τρεις ισοπαλίες (Κολωνία, Χοφενχάιμ, Σάλκε). Όλα τα Χ έχουν έρθει με το ίδιο σκορ, 1-1, με την ομάδα του Αντσελότι να έχει στην έδρα της το απίστευτο ρεκόρ τερμάτων 38-5.

Ντόρτμουντ
16 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου (62-46) βρίσκεται στην Μπουντεσλίγκα η Ντόρτμουντ, με τη συγκεκριμένη διαφορά να οφείλεται αποκλειστικά στις εκτός έδρας επιδόσεις των δύο ομάδων. Κι αυτό γιατί η Μπορούσια έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με τους Βαυαρούς στο γήπεδό της. 9 νίκες και 3 ισοπαλίες (Χέρτα, Σάλκε, Άουγκσμπουργκ) σε 12 αναμετρήσεις. «Κάστρο» το Βεστφάλεν, όμως οι παίκτες του Τόμας Τούχελ δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί μακριά από το σπίτι τους.

Χοφενχάιμ
Το εντός έδρας αήττητο της Μπάγερν και της Ντόρτμουντ στην Μπουντεσλίγκα δεν αποτελεί έκπληξη, όχι όμως και αυτό της Χοφενχάιμ. Η εκπληκτική ομάδα του 29χρονου Γιούλιαν Νάγκελσμαν (πρόσφατα ψηφίστηκε κορυφαίος προπονητής στην Γερμανία για το 2016) βρίσκεται σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έδρα της, αφού σε 13 παιχνίδια, έχει απολογισμό 8 νίκες και 5 ισοπαλίες.

Παρί Σεν Ζερμέν
Η αποχώρηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και εκπληκτική εικόνα της Μονακό φαινομενικά έχουν φέρει την Παρί στη δεύτερη θέση της Ligue 1. Ωστόσο, υπάρχει ένας ακόμη λόγος, οι επιδόσεις της μακριά από το Παρκ Ντε Πρενς. Στην έδρα της, σε 15 παιχνίδια, η ομάδα του Ουνάι Έμερι μετρά 10 νίκες και 5 ισοπαλίες, έχοντας, μάλιστα, δεχθεί μόλις 6 τέρματα.

Νις
Στο ξεκίνημα του γαλλικού πρωταθλήματος, η ομάδα που αγωνίζεται ο Μάριο Μπαλοτέλι έδειχνε ικανή για τη διεκδίκηση του τίτλου. Ωστόσο, η «κοιλιά», που έχει κάνει τώρα τελευταία την έχει φέρει μακριά από την κορυφή. Το μόνο που δεν έχει αλλάξει, σε σχέση με την αρχή της σεζόν, είναι οι επιδόσεις στο γήπεδό της. Η Νις έχει καλύτερο απολογισμό ακόμη και από την Παρί Σεν Ζερμέν, αφού σε 15 παιχνίδια, έχει 11 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα