100… Big Mac

100… Big Mac

bet365

Ο Μάσιμο Μακαρόνε έφτασε τα 100 γκολ με τη φανέλα της Εμπολι και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Big Mac που κάποτε έγινε… ό,τι πιο κοντινό στον Ντελ Πιέρο.

Από το Γκαλιάτε μέχρι το Μιλανέλο είναι μία ώρα δρόμος με το αυτοκίνητο. Ο πιτσιρικάς επιθετικός προσπάθησε να χωρέσει όλα στη ζωή του, η οποία μετά την προπόνηση τον έβρισκε να ξεφορτώνει τελάρα με φρούτα και να τον παίρνει ο ύπνος πάνω από τα βιβλία. Οι απίστευτες θυσίες δεν στάθηκαν αρκετές για να του χαρίσουν έστω μια εμφάνιση με τη φανέλα των Rossoneri, όμως η καριέρα του είχε πράγματα που άλλοι θα ήθελαν πολύ να έχουν ζήσει. «Θα συνεχίσω για όσο το διασκεδάζω» είπε μετά το γκολ σε βάρος της Νάπολι στο Carlo Castellani ο Μάσιμο Μακαρόνε, ο φορ που έφτασε τα 100 με τους Τοσκανούς σε όλες τις διοργανώσεις.

Από την Μίλαν δόθηκε δανεικός στην Εμπολι και σε αυτήν έφτιαξε το όνομά του και αγαπήθηκε όσο σε καμία άλλη. Στην πρώτη του χρονιά πέτυχε 18 γκολ και έγινε ο πρώτος στην ιστορία του κλαμπ που καλείται στην Εθνική ομάδα, ενώ την επόμενη έβαλε 11 βοηθώντας σημαντικά στην 3η μόλις άνοδο στην Serie A από το 1920, όταν και ιδρύθηκε. Ο Μακαρόνε όμως, το καλοκαίρι του 2002 δημιούργησε ένα ακόμα δυνατό χαρτί για τη μετέπειτα σταδιοδρομία του. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Euro με την Ιταλία των under-21 φτάνοντας μαζί της μέχρι τα ημιτελικά. Το 2002 έπαιξε δύο φορές στην Εθνική Ιταλίας. Μπήκε αλλαγή στον αγώνα με την Αγγλία και στις καθυστερήσεις ανατράπηκε από τον Ντέβιντ Τζέιμς κερδίζοντας πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Βιντσέντζο Μοντέλα και αγωνίστηκε επίσης στο παιχνίδι με την Ουαλία, κλείνοντας έτσι τη μίνι παρουσία του στην Squadra Azzurra.

Αμεσα, πολλές ομάδες τον έβαλαν στην ατζέντα τους, όμως η Μίντλεσμπρο 12.7 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό της Εμπολι και τον έκανε δικό της. «Είναι ο παίκτης που μοιάζει περισσότερο στον Ντελ Πιέρο» είχε πει τότε, τουλάχιστον με δόση υπερβολής, ο Στιβ ΜακΚλάρεν. Αν και έκλεισε την πρώτη του σεζόν στην Premier League με 9 γκολ, την επόμενη έπεσε στα 6 και για το 2004-05 έπαιξε δανεικός σε Πάρμα και Σιένα στην Serie A. To 2006 επέστρεψε στην Μπόρο και έκανε τους οπαδούς της να τον θυμούνται για πάντα, όχι με τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα, αλλά στην Ευρώπη. Σκόραρε κόντρα στην Βασιλεία στα προημιτελικά, με την ομάδα του να γυρίζει την κατάσταση επικρατώντας με συνολικό σκορ 4-3 και στα ημιτελικά μπήκε αλλαγή και 'χτύπησε' στο 89' με κεφαλιά για το 4-2 σε βάρος της Στεάουα Βουκουρεστίου χαρίζοντας την πρόκριση στο τελικό, όπου έπαιξε ως αλλαγή.

Οι εμφανίσεις του όμως δεν αρκούσαν για να τον κρατήσουν στην Αγγλία και τον Ιανουάριο του 2007 επέστρεψε στην Ιταλία και έπαιξε ξανά στη Σιένα. Ακολούθησαν κακές χρονιές με Παλέρμο και Σαμπντόρια και το καλοκαίρι του 2012 επέστρεψε στην Εμπολι με την οποία σκόραρε σταθερά και τη βοήθησε και πάλι να επιστρέψει στην Serie A. Το 2014-15 έβαλε 10 γκολ και το 2015-16 έκανε καταπληκτική σεζόν με 13 τέρματα και 5 ασίστ, πριν φτάσουμε στο σήμερα, όπου με αυτό κόντρα στην Νάπολι έφτασε τα 4 και συμπλήρωσε τα 100 με τη φανέλα των Τοσκανών.

Ο έμπειρος επιθετικός, παρότι το όνομά του είναι Maccarone, 'κατάφερε' να είναι γνωστός στην Ιταλία ως Big Mac, κάτι το οποίο έχει χτυπήσει και tattoo στο μπράτσο του. Παρά το γεγονός αυτό ο Ιταλός έχει πει ότι «προσέχω τι τρώω αλλά δεν το παρακάνω» και βρίσκει τρόπους να το ρίχνει... έξω. Οπως πέρυσι, όταν αφού σκόραρε κόντρα στην Μπολόνια, πανηγύρισε πίνοντας μπίρα από ποτήρι οπαδού κάνοντας την Gazzetta να βάλει τίτλο 'Δύο μπίρες και ένα Big Mac...'.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης