Πώς το έχασες αυτό; (vids)

Πώς το έχασες αυτό; (vids)

Πώς το έχασες αυτό; (vids)

bet365

Ο Άνταμ Λαλάνα έχασε την ευκαιρία της χρονιάς στο Σίτι-Λίβερπουλ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται δέκα χαμένες ευκαιρίες, που έχουν μείνει στην ιστορία.

Μία από τις διαχρονικές εκφράσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι πως «όλα μπαίνουν και όλα χάνονται». Κάτι που αποτελεί άγραφο κανόνα για όλους σχεδόν τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορεί να έχουν πετύχει τέρματα τεράστιας δυσκολίας, όμως έχουν χάσει αυτά που δεν... χάνονται. Το τελευταίο θύμα αυτής της «κατάρας» ήταν ο Άνταμ Λαλάνα της Λίβερπουλ.

Στο 80ο λεπτό του χθεσινού ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι, ο Φιρμίνιο έβγαλε μόνο του με το τέρμα τον Άγγλο άσο, ο οποίος κλώτσησε... αέρα, χάνοντας ανεπανάληπτη ευκαιρία. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα παρόμοιες περιπτώσεις γνωστών ποδοσφαιριστών, που δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, αν και δεν τους εμπόδιζε κανείς αντίπαλος, ενώ η εστία ήταν κενή!

Ρόνι Ρόζενταλ
Μπορεί να συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος της Λίβερπουλ, όμως ο Ισραηλινός επιθετικός έμεινε στην ιστορία (κυρίως) για μία χαμένη ευκαιρία. Σε έναν αγώνα των «κόκκινων» απέναντι στην Άστον Βίλα, ο Ρόζενταλ πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Κριστιάνο Ρονάλντο
Ο ποδοσφαιριστής-μηχανή των γκολ έχει σημειώσει στην καριέρα του συνολικά 574 τέρματα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο. Ωστόσο, το 2007, όταν ακόμη φορούσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε έναν αγώνα απέναντι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ο Ρονάλντο έστειλε την μπάλα στην εξέδρα, μετά από «στραβοκλωτσιά» σε κενή εστία.

Γιακούμπου Αγιεγκμπένι
Η αποτυχημένη προσπάθειά του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Στον αγώνα της Νιγηρίας απέναντι στη Νότιο Κορέα, στο Μουντιάλ του 2010, ο επιθετικός των «αετών» δεν κατάφερε να σημαδέψει εστία από τα δύο μέτρα, έπειτα από την πάσα του Γιουσούφ, που τον έβγαλε μόνο του με το τέρμα.

Φερνάντο Τόρες
Θεωρείται μία από τις χειρότερες μεταγραφές της Τσέλσι, επί εποχής Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο Ισπανός επιθετικός δε δικαιολόγησε ποτέ τα σχεδόν 60 εκατομμύρια ευρώ, που δαπάνησαν οι «μπλε» για να τον πάρουν από την Λίβερπουλ. Και είναι σίγουρο πως θα... τραβούσαν τα μαλλιά τους στην ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία του μέσα στο Ολντ Τράφορντ, το 2011, απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Τόρες πέρασε μέχρι και τον Ντε Χέα, όμως... κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ.

Ντιέγκο Φορλάν
Ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς των τελευταίων ετών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, που η καριέρα του, όμως, δεν ήταν η ανάλογη, το διάστημα που φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στα δύο χρόνια παρουσίας τους στους «μπέμπηδες» δεν μπόρεσε να πετύχει πολλά γκολ, ενώ σε ένα φιλικό απέναντι στην Γιουβέντους, το καλοκαίρι του 2003, έχασε το... άχαστο. Εκμεταλλεύθηκε μεν την ασυνεννοησία στην άμυνα της «Μεγάλης Κυρίας», όμως σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ.

Έντιν Τζέκο
Μπορεί φέτος να σκοράρει «κατά ριπάς» με τη φανέλα της Ρόμα, όμως πέρσι η χρονιά με τους «τζιαλορόσι» δεν ήταν εξίσου αποτελεσματική για τον Βόσνιο επιθετικό. Ενδεικτικό της «αφλογιστίας» του είναι πως σε ένα παιχνίδι απέναντι στην Παλέρμο, τον Φεβρουάριο του ’16, έστειλε την μπάλα άουτ σε κενή εστία, ενώ ο Μαϊκόν του είχε δώσει πάσα... πάρε-βάλε.

Γιον Νταλ Τόμασον
Ένας από τους κορυφαίους Δανούς επιθετικούς όλων των εποχών, με σπουδαία καριέρα σε Ολλανδία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία. Το 2001, όταν ήταν ποδοσφαιριστής της Φέγενορντ, ο Τόμασον έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, σε ένα παιχνίδι απέναντι στην Μπρέντα. Έκανε προβολή σε κενή εστία, όμως... κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τόμας Ροζίτσκι
Για δέκα χρόνια (2006-2016) ήταν ένας από τους πιο ποιοτικούς μέσους στην ομάδα της Άρσεναλ, αν και το ξεκίνημα έγινε με... το αριστερό. Στην πρώτη του σεζόν, σε έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Τσέχος άσος βρέθηκε μόνος του απέναντι στο τέρμα, έπειτα από πάσα του Ανρί, όμως αντί να σημαδέψει εστία, εκείνος την έστειλε στο πλάι, κατευθείαν στην αγκαλιά του Ακινφέεβ.

Τζον Κάριου
Μετά το «μπαμ» με την Ρόζενμποργκ, ο θηριώδης Νορβηγός επιθετικός πήρε μεταγραφή στη μεγάλη Βαλένθια, στην αρχή της προηγούμενης δεκαετίας, πριν αγωνιστεί στη συνέχεια και σε Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία. Το 2002, σε έναν αγώνα με τις «νυχτερίδες» κόντρα στον Άγιαξ, για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Κάριου βρέθηκε μόνος του απέναντι σε άδεια εστία, όμως έστειλε την μπάλα στις... εξέδρες του Μεστάγια.

Ράιαν Γκιγκς
Το 1999 κόντρα στην Άρσεναλ είχε σημειώσει το ωραιότερο γκολ της καριέρας του, στο Κύπελλο Αγγλίας. Λίγα χρόνια αργότερα, όμως, ο Ουαλός άσος, απέναντι στους «κανονιέρηδες» και πάλι, έχασε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του. Αφού τους πέρασε όλους, βρέθηκε σε κενή εστία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως είχε την ατυχία να βρεθεί η μπάλα στο (κακό) δεξί του πόδι, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα άουτ.

 

Τελευταία Νέα