Πρωταθλητές στην έξοδο

Gazzetta team
Πρωταθλητές στην έξοδο

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τους προπονητές που κατέκτησαν την Premier League αλλά δεν έμειναν στον πάγκο τους.

Η έλευση της απόλυσης του Κλαούντιο Ρανιέρι προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινωνία με το κλαμπ να δηλώνει ότι ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της 7ετίας. Κόντρα σε κάθε ρομαντισμό, ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας έχασε τη δουλειά του μερικούς μήνες αφού χάρισε στην ομάδα του τον τίτλο του πρωταθλητή, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να είναι το πιο τρανταχτό προηγούμενο παράδειγμα. Με αφορμή την είδηση που συγκλόνισε τους fans του κορυφαίου αθλήματος το FourFourTwo του Gazzetta θυμάται τι συνέβη με άλλους τεχνικούς που πανηγύρισαν και ύστερα από μικρό διάστημα απολύθηκαν...

Ρομπέρτο Μαντσίνι
Ο πρώην τεχνικός των Φιορεντίνα, Λάτσιο, Ιντερ ήταν εκείνος που χάρισε στην Μάντσεστερ Σίτι των Αράβων το πρώτο πρωτάθλημα το 2012 χάρη στη μυθική ανατροπή στις καθυστερήσεις του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με την ΚΠΡ. Ο Μαντσίνι έγινε ο 2ος Ιταλός που κατακτά την Premier League μετά τον Κάρλο Αντσελότι όμως δεν έμελλε να βγάλει την επόμενη σεζόν. Οι Citizens δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τον τίτλο στην Premier League και ο Μαντσίνι απομακρύνθηκε δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της σεζόν 2013-14. Από τότε είχε γίνει γνωστό ότι ο πρώην τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Μανουέλ Πελεγκρίνι είναι το φαβορί για να τον αντικαταστήσει και τα σενάρια επιβεβαιώθηκαν.

Αλεξ Φέργκιουσον
Μια κατηγορία μόνος του ο Αλεξ Φέργκιουσον, δεν γινόταν να ισχύει για εκείνον ό,τι και με τους υπόλοιπους. Ο Σκωτσέζος, που από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άλλαξε την ιστορία στο Νησί, ήθελε να αποχωρήσει από τους Κόκκινους Διαβόλους και τους πάγκους με έναν τίτλο. Και φυσικά τα κατάφερε. Ο πρώην κόουτς της Αμπερντίν αγόρασε τον Φαν Πέρσι από την Αρσεναλ και τον μετέτρεψε στον απόλυτο πρωταγωνιστή στην Premier League την οποία κατέκτησε το 2013 σαν «αντίο» στο γήπεδα και στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Σερ Αλεξ είναι ο μοναδικός που αποχώρησε επειδή το ήθελε αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου για τη σεζόν 2012-13 με διαφορά 11 βαθμών από την Σίτι.

http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/sitefiles_2016-01/2013.jpg

Μανουέλ Πελεγκρίνι
Τα όσα έδειξε στην Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και την Μάλαγα έκανε τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να πάρει τη δουλειά στο Etihad όταν αποχώρησε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και παρότι κατάκτησε το πρωτάθλημα στην πρώτη του σεζόν, δεν κατάφερε να στεριώσει στον πάγκο της Σίτι. Ο Χιλιανός είπε gracias στο δώρο που του έκανε ο Ζοσέ Μουρίνιο με τη νίκη στο Anfield και η ομάδα του άφησε από κάτω την Λίβερπουλ, όμως δεν έμελλε να κρατήσει τη δουλειά του στους Πολίτες, οι οποίοι στα μέσα της περιόδου 2015-16 ανακοίνωσαν ότι αντικαταστάτης του θα είναι ο Πεπ Γκουρδιόλα.

http://www.thenational.ae/storyimage/AB/20140512/GALLERY/140519784/EP/1/11/EP-140519784.jpg&MaxW=960&imageVersion=default&NCS_modified=20140512082128


Ζοσέ Μουρίνιο
Και πάμε στον άνθρωπο που έκανε το δώρο στον Πελεγκρίνι. Ο Ζοσέ Μουρίνιο στη δεύτερη χρονιά της δεύτερης θητείας στην Τσέλσι κατέκτησε τον 3ο τίτλο της καριέρας του στην Premier League, όμως μερικούς μήνες μετά την κούπα, η κατάσταση άλλαξε εντελώς για τον Special One. Τα ρεπορτάζ ήθελαν... ολική ρήξη στα αποδυτήρια και αυτό ήταν κάτι που έβγαζε νόημα με βάσει την εικόνα των Μπλε στον αγωνιστικό χώρο. Και στη βαθμολογία προφανώς. Παίκτες που αρνούνταν να παίξουν και δεν έδιναν τα πάντα όπως μερικούς μήνες πριν, έβαλαν την Τσέλσι ακόμα και στην κουβέντα για τον υποβιβασμό και τον Δεκέμβριο ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς απέλυσε για δεύτερη φορά τον Μουρίνιο, ο οποίος στο τελευταίο του ματς έχασε 2-1 από την Λέστερ.



Κλαούντιο Ρανιέρι

Για να φτάσουμε στο σήμερα. Σε μία κίνηση που απογοήτευσε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και τους κορυφαίους προπονητές στην Αγγλία, η Λέστερ έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Κλαούντιο Ρανιέρι, μήνες μετά την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου ίσως θαύματος στην ιστορία του αθλήματος. Δύο χρόνια αφού αγωνίζονταν στην Championship και έχοντας να αντιμετωπίσει οικονομικούς γίγαντες η Λέστερ απέδειξε ότι ακόμα και στις μέρες μας impossible is nothing με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας, όμως ο προπονητής πλήρωσε την κακή πορεία και την εμπλοκή σε σενάρια υποβιβασμού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα